Kayseri Ekspres Haber
HV
26 NİSAN Cuma 19:17
Advert Advert Advert

MAZLUMDER HEYETİNİN DEPREM BÖLGESİ İNCELEMELERİ - 5

Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş heyet olarak deprem bölgesine yaptıkları 5 nci ziyaret ve inceleme gezisi ile ilgili şu yazıyı kaleme aldı:

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-04-2023 14:17
MAZLUMDER HEYETİNİN  DEPREM BÖLGESİ İNCELEMELERİ - 5

DEPREM BÖLGESİ ZİYARET İZLENİMLER-5

6 Şubat depreminin büyük hasar verdiği bölgeye 5. ziyaretimizi 16 Nisan pazar günü gerçekleştirdik hamdolsun.

Yol arkadaşlarım Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneğinden Burhan Karamustafaoğlu, Toç Bir Sen’ den Serkan Tildem ve Nadir Mermer beylerle birlikte sabah saat 06.00'da Kayseri'den yola çıktık.

Amacımız Adıyaman'a ulaşmak ve orada sivil toplum mensupları ile görüşüp imkanlarımızı paylaşmak aynı zamanda üzerinden iki buçuk aya yakın zaman geçen depremin yaralarının sarılma durumunu yakından görmekti. Dönüşte de Kahramanmaraş'a uğrayarak orayı da görüp dostlarla birlikte iftar yapacaktık.

Göksun, Kahramanmaraş, Pazarcık ve Gölbaşı üzerinden devam eden yolculuğumuz saat 11.30 sularında Adıyaman'a ulaşmakla tamamlandı. İlk uğrak yerimiz Cengiz Topel İlköğretim Okulu bahçesindeki İyilikder’in lojistik merkezi oldu. Burada bizleri merkez sorumlusu Sami Türk (Öğretmen) ve Ahmet Bağcı  (Öğretmen) ve arkadaşları karşıladılar. Bir müddet sonra da kıymetli dostumuz Mehmet Ateş (Öğretmen) Bey de geldiler.

Bir yandan yanımızda getirdiğimiz hediyelerimizi takdim ettik diğer yandan Adıyaman'da depremin ilk gününden bu yana hayatın normale dönmesi adına yapılan çalışmalar ve gelinen nokta konusunda sohbet ettik.

Daha sonra dostumuz Mehmet Ateş bizleri şehirde enkazı kaldırılan bölgeler, çadır ve konteyner çarşılar (Melikgazi, Mimar Sinan, Kayseri Çarşısı gibi). Ayrıca yeni yapılmakta olan çarşılar, kurulmakta olan konteyner kentler ve içinde aş evinden iftar çadırına, çocuk eğitim alanından psikolojik terapi merkezine kadar birçok hizmet alanı olan hizmet alanları ve kepenklerin açıldığı Adıyaman çarşı merkezini gezdirdi. Umut Kervanı Derneği ziyaretimize yardımcı oldu. Kendisine sonsuz teşekkür ediyorum.

Adıyaman'ın şu anda deprem yaralarının sarılması ile ilgili koordinasyon valisi, Kayseri Valimiz Gökmen Çiçek Bey'dir. Kendisini arayıp görüşmek, ziyaret etmek istediğimizde hemen kabul etti. Yeni açılacak bir hizmet biriminin koordinasyonu için şehrin eşrafı ile bulunduğu bir kamelyada bizleri samimiyetle karşıladı, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Hazirunla bizi tanıştırdı. Görüşmemiz bittiğinde bizleri arabamıza kadar gelerek yolcu etti. Kendisine çok teşekkür ediyor, görevinde başarılar diliyorum.

Vali Gökmen Çiçekle görüşmemizden sonra onun da tavsiyesi ile Adıyaman Kahta yolu üzerindeki Marina Eğitim ve Piknik alanını ziyaret ettik. Moğol çadırları, eğitim birimleri ve mesire yerleri ile tam bir millet bahçesi burası.  Adıyaman'a yakışmış doğrusu, emek verip hizmete sunanlardan Allah razı olsun.

Adıyaman ziyaretimizde çarşı pazarın açılmaya başlanması, sanayinin büyük oranında çarklarının dönmeye başlamasını görmek ve bilgisini almak bizi oldukça memnun etti. Bu konuda emek veren koordinasyon valimize, kardeş belediyelere ve sivil toplum kurumlarına çok teşekkür ediyorum.

Adıyaman'da ziyaret edip özverili çalışmalarına şahit olduğumuz İyilikder, Umut Kervanı Derneği, Veren el ve diğer sivil kurumlarımızı tebrik ediyor, kolaylıklar diliyorum.

Saat 16.00'ya kadar devam eden Adıyaman ziyaretimiz Cengiz Topel Ortaokulu bahçesindeki İyilikder çadırında kıldığımız öğle namazının ardından Sami Türk, Ahmet Bağcı ve Mehmet Ateş hocalarımıza teşekkür edip vedalaşınca sona erdi.

 

Adıyaman'dan ayrılınca hedefimiz Kahramanmaraş'a ulaşmak oldu. Burada Rıdvan Hoca Eğitim ve Dayanışma Vakfı'na uğrayarak iftarı da orada dostlarla birlikte açacaktık. Kahramanmaraş'a girince Kıbrıs Meydanı, Kapalı Çarşı ve Ulu Camii bölgesini görmek istedik amacımız çarşı pazarın ahvalini görmekti.

Kapalıçarşı ve Kıbrıs Meydanında yaptığımız gezinti bizi oldukça sevindirdi ve umutlandırdı. Hamdolsun bakırcılar, kuruyemişçiler, paçacılar, çorbacılar, ayakkabıcılar dükkanlarını açmışlar vatandaşa hizmet etmeye başlamışlar. Yollarda arabalar vızır vızır gidip geliyor. Meydan gün pazar olmasına rağmen oldukça da kalabalıktı.

Depremin yıkıp geçtiği Kahramanmaraş'ta çarşı pazarın açılması, insan sirkülasyonunun iyi bir noktaya gelmesi bizi oldukça memnun etti. Kapalıçarşı, Trabzon Caddesi ve Kıbrıs Meydanı'nda yaptığımız gezintinin ardından iftar vaktine yakın Maraş Kalesi arkasındaki Rıdvan Hoca Vakfı'na ulaştık.

Vakıf Başkanı Seyfi Pınarbaşı ve arkadaşları bizi güler yüzle karşıladılar ve ardından da iftara geçtik. Maşallah oldukça kalabalık bir grup iftar ediyor. Bugünün sponsoru aslen Kayserili olup Belçika'da oturan Ahmet Bey imiş. Ahmet Bey sağ olsun önce Gaziantep'te iftarlar vermiş, bugün de burada iftar veriyor. Allah kabul etsin.

İftardan sonra Kahramanmaraş'ta hayatın normalleşmesi adına devletin ve sivil toplumun çabaları ve gelinen son durum hakkında vakıf başkanı Seyfi Hoca ile istişarelerde bulunduk daha sonra vedalaşıp Kayseri'ye dönmek üzere yola çıktık. Yatsı ve teravih namazını şehir çıkışında eda etmenin ardından saat 00.30 sularında Kayseri'ye ulaştık.

Hem depremin yıktığı bölgelerde yaraların sarılması için yapılan çalışmaları ve alınan mesafeleri görme hem de bize verilen emanetleri yerlerine ulaştırma amaçlı 5. ziyaret seyahatimizi tamamladık hamdolsun.

Bu seyahatte yanımda olan yol arkadaşlarım Burhan Karamustafaoğlu abime, Nadir Mermer ve Serkan Tildem kardeşlerime çok teşekkür ediyor Allah hayrınızı kabul etsin diyorum. Adıyaman'da Kayseri Valimiz Gökmen Çiçek Bey’e, Mehmet Ateş, Sami Türk ve Ahmet Bağcı hocalarıma ilgi ve destekleri için çok teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş'ta Seyfi Pınarbaşı hocama ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Hepsinin Ramazanını ve bayramını tebrik ediyorum .

Selam ve dua ile

AdminAdmin

YORUMLAR