Kayseri Ekspres Haber
HV
21 MART Cuma 06:11

Miraç Der: Tüm Kadınlar Eşit Derecede Değerlidir

MİRAC KÜLTÜR MERKEZİ KADIN AKADEMİ VE HANIMLAR KOMİSYONU 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ NEDENİYLE AYNEN ŞÖYLE BİR BASIN AÇIKLAMASI YAPTI:

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-03-2025 13:42   Güncelleme : 07-03-2025 13:46
Miraç Der: Tüm Kadınlar Eşit Derecede Değerlidir

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

Değerli basın mensupları ve değerli arkadaşlar; kadınların haklarının savunulması ve eşitlik için verilen mücadelenin bir simgesi olarak lanse edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü iyiliklere vesile olsun. 

Birçok kadim medeniyet ve kültürde yaşamın ekseninde yer almış; şiire, güzel sanatlara, tezhibe, sanata, ilim ve irfana konu olmuş Kadınlar. Türk İslam medeniyetinin inşasının çimentosu olmuş Kadınlar. Ana olarak adlandırılmış, bacı olarak adlandırılmış, nene olarak adlandırılmış Kadınlar. Hiçbir kültür veya medeniyetin veremediği payeyi “cennet anaların ayağı altındadır” payesini alan ve cennetle onurlandırılan Kadınlar. 

Ancak modernizmle birlikte en ucuz şeylerin bile reklamına konu edilen, sermayenin sermayesi haline getirilen, annelik varlığı elinden alınan; ucuzlaştırılan yine Kadınlar. Kadın dünyanın her yerinde Kadındır. 

Batı ve zihniyeti 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadınların topluma kattıkları değerleri kutlarken, aynı zamanda hak ettikleri eşitlik, özgürlük ve onur mücadelesini savunma noktasında taraflı davranmakta ve dünyanın dört bir yanında kadınlar hâlâ ayrımcılık, şiddet, ötekileştirme ve adaletsizlikle karşı karşıya kalmasına sessiz kalmaktadır. Bu durum, hangi inanç, dil ya da kimlikten olursa olsun, insanlık için bir utançtır.

Dünyanın   her yerindeki Müslüman, gayrimüslim, farklı etnik kökenlerden, dillerden ve kültürlerden gelen tüm Kadınlar onuru korunmalı ve onurlu bir şekilde yaşamalıdır. Asya’da, Avrupa’da, Amerika’da, batılı ve doğulu başkentlerde; özellikle Gazze ve Doğu Türkistan’da insani haklarını kuşanmış adil bir şekilde var olmalıdırlar. Gazze ve Doğu Türkistan’daki kadınların çığlığı duyulmalı ve durdurulmalıdır. Bugün, sadece özgür kadınların değil, zulüm gören, mağdur olan, savaşlarda hayatta kalmaya çalışan kadınların da hatırlanması gereken bir gündür.

Kadınlar başta kapitalizm ve seküler dünyanın ve egemen güçlerin kendisine çizdiği rolden bağımsız hale gelmelidir. İnançları gereği giyinebilmeli ve çalışabilmelidir. Fizyolojik, biyolojik ve psikolojik bütünlüğü korunmalı ve annelik şerefinden mahrum edilmemelidir. Başkalarını eğlendiren ve cinsel meta olmaktan kurtarılmalıdır. 

Çalışma hayatı ve kamusal alan kadın mahremiyetine göre düzenlenmelidir. Kadınlar moda kapitalistlerinin bir oyuncağı olmamalıdır. Kadınlık onuruna göre giyinmelidir. Kadın yaratılış kodlarına göre kendisini kodlamalı; eş cinsellik, tek yaşama, flört, metres gibi yaşam tarzından uzak durmalıdır. 

Ahlak ve barışın inşasında görev öncelikle kadınlarındır. Kadınlar bu sorumluluklarını başkalarına ihale etmemelidirler.   Başta evlerimiz, mahallemiz, şehrimiz ve ülkemiz olmak üzere küresel ölçekte kadına erkeğe ve tüm canlılara karşı her tür şiddetten arındırılmış bir dünyanın inşasını talep ediyoruz. Bugün, tüm Kadınlar eşit derecede değerlidir, hak ettikleri özgürlüğü ve onuru sonuna kadar savunmayı sürdüreceğiz.

Kamuoyuna saygılarımızla.

                                                                                                              

AdminAdmin

YORUMLAR