Kayseri Ekspres Haber
HV
28 NİSAN Pazar 16:59
Advert Advert Advert

MHP’NİN İLÇE KONGRESİNDE ÖZDEMİR’DEN KAYSERİ’YE ÖNEMLİ MESAJLAR

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-08-2023 16:11
MHP’NİN İLÇE KONGRESİNDE ÖZDEMİR’DEN KAYSERİ’YE ÖNEMLİ MESAJLAR


Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Melikgazi ilçesi 14. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Özdemir, FETÖ ile mücadelede kararlılık mesajı verirken MHP’nin hedeflerinin Cumhur İttifakı zaferini yerel seçimlerde de sürdürmek ve MHP'nin var olan belediye sayısını artırmak olduğunu söyledi. Özdemir ayrıca, KKTC’de Pile köyüne yapmak istediği yola müdahale eden Birleşmiş Milletler'in tavrının kabul edilemez olduğunu da vurguladı. 
Milliyetçi Hareket Partisi’nde ilçe kongreleri başladı. Melikgazi İlçesi 14. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, kongrenin Kayseri’ye ve Melikgazi ilçesine hayırlı olmasını diledi. FETÖ ile verilen hukuki mücadelede MHP’nin destekçisi olduğunu belirten Özdemir, Kayseri'de de FETÖ ile mücadelenin gayretle devam etmesinin önemine değinerek; “15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişiminde asıl maksadını her yönüyle ele veren FETÖ Terör örgütüne karşı mücadelede de bir an olsun gevşeklik gösterilmemelidir. Çünkü bu terör örgütünün hala kendisine de yaşam alanı bulabilmek için uğraş verdiğini de hep birlikte müşahede ediyoruz. Bugün baktığımızda bu terör örgütünün medya olsun, Emniyet olsun, Türk Silahlı Kuvvetleri olsun, eğitim camiası olsun 8 farklı konuda kendisine belli başlı yapılanmalar edinmek suretiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin hasmı olan ülkeler nazarında faaliyete geçmiş bulunurken bugünde bu amacını farklı suretler ve kabuklara bürünmek üzere sürdürme gayretinde olduklarını gözlemliyoruz. Bu 8 kolun en önemli ayağı hiç şüphesiz ki siyaset ayağıdır. O yüzden bu terör örgütünün siyaset ayağına yönelik gerçekleştirilecek hukuki mücadelenin de sonuna kadar destekçisi olduğumuzu ifade etmek isterim. Bu anlamda elbette ki Kayseri bu merkezlerden birisi olmalıdır. Kayseri’de FETÖ ile alakalı verilen mücadelede sergilenen uğraşların daha da fazla yüksek bir gayretle devam etmesi elzemdir. Bu anlamda Milliyetçi Hareket Partisi’nin elbette ki kendi tespitleri vardır. Ama sergilenen mücadele de diğer faaliyetlerinde elbette ki destekçisi olduğumuzu buradan da belirtmek isterim. Yeter ki bu beladan devletimizi, bu beladan milletimizi, yeter ki bu mikroplardan şehrimizi tamamıyla temizleyelim” dedi. 
YEREL SEÇİM ÇALIŞMALARINI BAŞLATAN İLK PARTİ MHP OLDU
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, yerel seçim çalışmalarını başlatan ilk siyasi partinin MHP olduğunu hatırlatarak, hedeflerinin Cumhur İttifakı zaferini yerel seçimlerde de sürdürmek ve MHP'nin var olan belediye sayısını artırmak olduğunu söyledi. Hedefe Kayseri’de mutlaka ulaşacaklarını ifade eden Özdemir; “Kayseri konusunda da Milliyetçi Hareket Partisi’nin üstlendiği çok ciddi sorumluluklar var. Önümüzde gerçekleştirilecek bir yerel seçimler var yine sayın genel başkanımızın talimatları ile MHP, 24 Temmuz 2023 tarihinde yerel seçim çalışmalarını başlatan ilk siyasi parti olmuştur ve ‘Diyar Diyar Anadolu’ diyerek genel başkanımız önümüze hedefi koymuş ve Milliyetçi-ülkücü hareketin asil kadroları, şerefli mensupları bugün Anadolu’nun her karışın da, şehirlerde, ilçelerde, beldelerde, köylerde nere de bir vatan evladı varsa hepsi ile kucaklaşmakta ve MHP’nin bu anlamda ki anlayışını kendileri ile paylaşmaktadır. Bu yerel seçimlere giderken önümüze yine genel başkanımızın koymuş olduğu iki hedef var. Bunlardan birincisi mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın zaferi ile taçlandırmış olduğumuz neticeyi, bu netice de merkezi yönetimin Cumhur İttifakı tarafından milletimizden alınan iradenin temsil olmasıdır. Bunu yerel seçimlerde de yine Cumhur İttifakı’nın başarısı ile taçlandırmaktır. İkinci husus ise MHP’nin bu anlamda ki var olan belediye sayısını arttırmaktır. İnşallah bunun iyi anlaşılmasını istiyorum, bu iki hedefi de Kayseri’de mutlaka gerçekleştireceğiz diyorum. Var olan mevcut belediyelerimizi elbette ki koruyacağız ama üzerlerine de yenilerini ilave etmek için MHP’nin üretken belediyecilik anlayışını ve aziz milletimizin duyduğu sevdanın göstergesi olan hizmet aşkını ve diğer hizmetlerini sunabilmek üzere ortaya konulan hedefe de mutlaka ulaşacağız diyorum” dedi.
“KKTC’NİN SONUNA KADAR YANINDAYIZ”
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Pile köyüne yapmak istediği yola müdahale eden Birleşmiş Milletler'in tavrının kabul edilemez olduğunun altını çizen Özdemir, sözlerini şöyle noktaladı; “Bugün Kıbrıs konusunda artık her bir tarafın kabul etmesi gereken bir gerçeklik vardır. O da Kıbrıs'ta egemen eşitlik temelli iki devletli bir çözümün var olan yegane çıkış yolu olduğudur. Bunun aksini düşünenlere de hatırlatacağımız yegane husus ise Kıbrıs'ın Türk olduğu ve ebediyen de Türk olarak kalacağıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti gerginlikten yana taraf değildir. Çatışmalardan yana elbette ki taraf değildir ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kıbrıs'ta garantör bir ülkedir. Dolayısıyla bu garantörlük haklarımızı, Kıbrıs Türklüğünün yaşamsal haklarını koruma konusunda nasıl bir iradeye, güce, anlayışa, heyecana ve cesarete sahip olduğumuzu da Sayın Genel Başkanımız geride bıraktığımız hafta giydiği çizmeleriyle dosta da düşmana da bütün cihana da göstermiştir. Bu diplomatik mesajı tarafların doğru bir şekilde alması lazım. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin sonuna kadar yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum.”

AdminAdmin

YORUMLAR