Kayseri Ekspres Haber
HV
28 NİSAN Pazar 12:09
Advert Advert Advert

MHP'Lİ ÖZDEMİR: KÜRESEL BARIŞ VE İSTİKRAR, TÜRKİYE VE AZERBAYCAN'DAN GEÇER

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-02-2024 14:58
MHP'Lİ ÖZDEMİR: KÜRESEL BARIŞ VE İSTİKRAR, TÜRKİYE VE AZERBAYCAN'DAN GEÇER

MHP'Lİ ÖZDEMİR: "KÜRESEL BARIŞ VE İSTİKRAR, TÜRKİYE VE AZERBAYCAN'IN İSTİKRARINDAN GEÇER"
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Bakü'de basın mensuplarına konuştu. Özdemir, Azerbaycan kamuoyunun gösterdikleri demokratik olgunluktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. 
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Azerbaycan'da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile ilgili Bakü'de basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Azerbaycan halkının ve kamuoyunun seçimlerde demokrasi olgunluğu göterdiğini söyleyen Özdemir, "Azerbaycan'daki seçimlerle alakalı eleştirilerde bulunan bazı Avrupa ülkelerine baktığımızda bugün hala monarşi ile idare edilen ülkeler olduğunu da bizler gözlemliyoruz" dedi. 
Açıklamalarına Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde yüzde 92.1'lik oy alarak yeniden Devlet Başkanı seçilen İlham Aliyev'i tebrik ederek başlayan Özdemir, Avrupa basınının Azerbaycan'daki seçimler ve demokrasi ifadelerine de yanıt verdi. 
Özdemir, "Başta Avrupa Güvenlik İşbirliği teşkilatı olmak üzere, bununla beraber diğer bazı ülkelerin, Azerbaycan ve Azerbaycan'da gerçekleşen seçimlerle alakalı yaklaşımlarını da doğru bulmadığımızı,  aynı zamanda yanlış ve yanlı olduğunu da ifade etmek istiyorum. Çünkü seçimlerin burada demokratik  bir nizam  çerçevesinde gerçekleşmiş olduğunu TBMM üyeleri olarak bizler gözlemlemiş bulunuyoruz. Azerbaycan kamuoyunu ben bu anlamda tebrik ediyorum. Böylesine büyük bir demokratik olgunluk gösterdikleri için ve aynı zamanda sayın İlham Aliyev büyük bir başarı örneği göstererek böyle bir seçimde kendi milletinin de desteğini arkasına almak suretiyle ne kadar doğru işler yaptığının da vatandaşın kendisine vermiş olduğu güçlü ve kararlı irade ile göstermiş oldu" şeklinde konuştu.
AVRUPA ÜLKELERİ BUGÜN HALEN MONARŞİ İLE İDARE EDİLİYOR
Avrupa kamuoyunun eleştirilerine  'Önce dönüp kendilerine bakmaları lazım' diyen Özdemir, "Azerbaycan'daki seçimlerle alakalı eleştirilerde bulunan bazı Avrupa ülkelerine baktığımızda bugün hala monarşi ile idare edilen ülkeler olduğunu da bizler gözlemliyoruz. O yüzden Avrupa ve Avrupa Birliği dahil olmak üzere Azerbaycan'da giderek olgunlaşan demokrasi ile alakalı bir söz söyleyecekler ise, bundan önce dönüp kendilerine bakmaları lazım" ifadelerini kullandı.
KÜRESEL BARIŞ VE İSTİKRAR: TÜRKİYE VE AZERBAYCAN'IN İSTİKRARINDAN GEÇER
Avrupa Birliği ülkelerinin hassasiyetten uzak tutumla hareket ettiğini ifade eden Özdemir, küresel barış ve istikrarın önce Türkiye ile Azerbaycan'ın istikrarından geçtiğini söyleyerek; "Biz ne yazık ki batının bu anlamda hassasiyette ve hakkaniyetten uzak yaklaşımla hareket ettiğini  gözlemlemiş bulunuyoruz. Şunu idrak etmeleri gerekiyor. Son yıllarda vuku bulan, Doğu Avruğa merkezli Ukrayna ekseninde yaşanan savaş ve Avrupa Birliği'nin yaşadığı diğer krizler dahil olmak üzere, küresel barış ve istikrarın, Türkiye ve Azerbaycan'ın dostluk örneği ile beraber kimi zaman da Türk Dünyası ile şekillenen bir iklimle ilerlediği gerçeğini ele aldığımızda küresel barış ve istikrarın ana anahtarının bu coğrafyanın ve bu ülkelerin elinde olduğunu iyi anlamaları lazım. Bu şu demektir, hem Avrupa'nın hem de dünyanın barış ve istikrarı Azerbaycan'ın barış ve istikrarından geçer. Bu yüzden Azerbaycan halkının sandığa yansıttığı demokratik iradeye saygı göstemek ve takdir etmek mecburiyetindeler" şeklinde konuştu. 
"CAN AZERBAYCAN'IN BUNDAN SONRA DA HEP YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Özdemir, "Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak derdini derdimiz, sevincini sevincimiz bildiğimiz can Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edeceğiz. Umarım bu mesajımız dünya kamuoyunda ifade ettiğimiz gibi algılanır" dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR