Kayseri Ekspres Haber
HV
28 NİSAN Pazar 01:37
Advert Advert Advert

MAZLUMDER’İN 16. GENEL KURULU VE İSTANBUL Seyahati...

Mazlumder Genel Kurul Delegesi ve Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, Genel Kurul ve İstanbul seyahatini şu şekilde aktardı:

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-06-2023 21:40   Güncelleme : 08-06-2023 21:44
MAZLUMDER’İN 16. GENEL KURULU VE İSTANBUL Seyahati...


MAZLUMDER’in 16. genel kurulu 3 Haziran Cumartesi günü İstanbul'da Bilim Sanat Vakfı salonunda gerçekleştirildi.
Genel kurula İstanbul'un dışında Kayseri, Adana, Ankara, Konya, Adıyaman ve Malatya şubelerinden delegeler katıldılar. Genel kurula sivil toplum kurumlarının ve basının ilgisiz kalması dikkat çekti.
Genel kurulda divan başkanlığını İstanbul şubesi eski başkanlarından Avukat Şadi Çarsancaklı yaptı. Eski İstanbul şube başkanı Ahmet Mercan'ın eleştirileri, Tunus Nahta hareketi lideri Raşit Gannuşi'nin kızı Yüsra Gannuşi ileTunus'ta yaşanan olaylar konusunda Hüseyin Sevim'in tercüme ettiği söyleşi dikkat çekti.
Genel kurulda yapılan seçimler sonucu Avukat Kaya Kartal yeniden MAZLUMDER genel başkanlığına seçildi.
İstanbul, Ankara, Kayseri ve Adana'dan GYK üyeleri de merkez yürütme kurulunda yer aldılar.
Genel kurula Anadolu'dan en yoğun katılım Kayseri şubesinden oldu. 11 kişiden oluşan Kayseri ekibi özel bir dolmuşla 2 Haziran Cuma günü saat 18.00'de İstanbul'a ulaşmak için Kayseri'den yola çıktı. Hedef sabah namazını Eyüp Sultan Camii'nde eda etmekti ama Bolu civarında arabalarının lastik arızası sebebiyle sabah namazını İstanbul girişinde bir mola yerinde eda etmek durumunda kaldılar.
Gecikmeli de olsa Eyüp Sultan Camii ziyaretini yaptılar. Piyer Loti Tepesine çıkıp Haliç’i seyrettiler. Akabinde Fatih Camiini ziyaret ettiler.  Şehit Metin YÜKSEL’in şehit edildiği yeri ziyaret edip ruhuna Fatiha okudular.
Ardından Anadolu Federasyonu'nun Merkezini ziyaret edip Kayserili sekreter Mehmet Alpcan’ın ev sahipliğinde MAZLUMDER Kayseri ve Gönüllü Kuruluşlar Kayseri eski başkanlarından Prof. Dr. Nihat Bengisu'nun da katıldığı kahvaltıda bir araya gelip muhabbet edip hasret giderdiler.
MAZLUMDER genel kurulu öncesi Şehzade Camii'ni ziyaret edip cami haziresinde bulunan üstad Sezai Karakoç'un mezarını ziyaret edip dua ettiler, Fatiha okudular.
Aynı gün saat 13.00'de MAZLUMDER genel kuruluna katılan Kayseri ekibi daha sonra restorasyonu yeni tamamlanan Sultanahmet Camii'ni ziyaret edip dua ettiler. Akabinde Ayasofya Camii Kebirinde huşu içinde akşam namazını kılıp dua ettiler.
Yatsı namazını planlandığı gibi Taksim Camii'nde eda etmeyi düşünen Kayseri ekibi namaz öncesi Taksim meydanında gezinti yaparak insan manzaralarını ibretle seyrettiler. Huşu içinde Taksim Camii'nde yatsı namazını kılan ekip camiyi yaptıran ve vesile olanlara dua ettiler. 30 saate yakın zamanın yorgunluğunu hisseden Kayseri ekibi Halkalı Devlet Demiryolları Misafirhanesinde geç vakit istirahate çekilerek yorgunluğu atmaya çalıştılar.
Sabah namazını Halkalı Misafirhanesinde eda eden Kayseri ekibi İstanbul Boğazı'nın Batı Yakası boyunca Sarıyer'e kadar boğaz manzarası seyrederek güzel vakit geçirdiler.
Orman Genel Müdürlüğü'nün Sarıyer'deki fidanlıkları ve Belgrad Ormanlarında doyumsuz manzaralar izleyen Kayseri ekibi sabah kahvaltısını da burada bir kahvaltı salonunda muhabbet ortamında yaptılar.
Kahvaltının ardından Kayseri'ye dönmek için yola çıkan MAZLUMDER Kayseri ekibi Bolu'da yağmurlu ve sisli havaya rağmen Abant Gölü etrafında bir ziyaret turu attılar. İstanbul Ankara otobanından çıkarak Hayrettin Tokadi Türbesi mescidinde öğle namazını eda ettiler. Doyumsuz orman manzarasını temaşa ettiler.

Yola devam eden ekip Ankara'dan sonra Ankara Niğde otobanı boyunca yola devam edip Acıgöl Nevşehir üzerinden pazar saat 24.00 sularında Kayseri'ye ulaştılar.
Yolculuk sırasında birlikte olduğumuz MAZLUMDER Kayseri şubesi yönetiminden Sarıyer Fidanlığı ve Belgrad Ormanlarını bize gezdiren yönetim kurulu üyemiz Uğur Dursun, yine şube yönetim kurulu ve GYK üyelerimiz Avukat Abdullah Kaya , Harun Gürpınar ve yönetim kurulu üyemiz Abdülaziz Öztürk'e çok teşekkür ediyorum. Kıymetli üyelerimiz M. Şerif Alp, Turan Batmaz, Feyyaz Ünal, Dilaver Göğdaş, Bahri Göçmen ve gönüllümüz İbrahim Karakoç Beylere hassaten teşekkür ediyorum.
İstanbul’ da bizleri misafir eden Anadolu Federasyonu sekreteri Mehmet Alpcan Bey'e, davetimize icabet edip bizimle kahvaltıya katılan Prof. Dr. Nihat Bengisu hocama, ellerinden geldiğince bizimle ilgilenen MAZLUMDER genel merkez yönetimine ve Halkalı da konaklama yerimizi ayarlayan Kayseri Ulaştırma Memur Sen Şube Başkanı Abdullah Saygı Bey'e de teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar; var olsunlar.

AdminAdmin

YORUMLAR