Kayseri Ekspres Haber
HV
28 NİSAN Pazar 17:03
Advert Advert Advert

MAZLUMDER HEYETİNİN DEPREM BÖLGESİ İZLENİMLERİ: 4

Mazlumder KAYSERi Şube Başkanı Ahmet Taş, heyet olarak dördüncü kez yaptıkları deprem bölgesi ziyaret ve İzlenimlerini şu cümlelerle aktardı:

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-04-2023 00:21   Güncelleme : 04-04-2023 00:24
MAZLUMDER HEYETİNİN DEPREM BÖLGESİ İZLENİMLERİ: 4

DEPREM BÖLGESİ ZİYARET İZLENİMLERİ- 4

6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli meydana gelen yıkıcı deprem ve deprem sonrası yaşananlar insanımız ve ülkemizin gündeminde baş sırayı almaya devam ediyor

MAZLUMDER Kayseri Şubesi, Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi ve Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşlarına bağlı sivil toplum temsilcileri ile daha önce peş peşe 3 pazar günü sabah namazından önce başlayıp gece geç saatlerde dönmek üzere deprem bölgelerine 3 ayrı ziyaret gerçekleştirmiştik.

Bu ziyaretlerin birincisinde Kahramanmaraş ve ilçelerini, ikincisinde Hatay şehir merkezi ve ilçeleri ile Osmaniye şehir merkezini, üçüncüsünde ise Malatya ve Adıyaman şehir merkezleri ve depremden etkilenen ilçelerini ziyaret etmiştik. Bu ziyaretlerde hem ağır yıkım yaşanan bölgeleri görmüş hem de bölgedeki sivil kurumlara geçmiş olsun ve taziye ziyaretlerinde bulunmuş hem de karınca kararınca ayni ve nakdi yardımlarımızı ulaştırmış idik.

Bölgeye 4 ziyaretimizi Afşin, Elbistan ve Kahramanmaraş şehir merkezine yaptık.

Bu ziyarete MAZLUMDER Kayseri Şubesini temsilen ben, Toç Bir Sen Şubesini temsil eden Nadir Mermer kardeşim ve Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği temsilcileri Burhan Karamustafaoğlu hocam katıldık.

Nadir Bey sağ olsun iyi bir hazırlık yapmıştı. Sahurluk iftarlık yiyecekler çadırlarda, dağıtmak için bunların yanında içinde nakit olan zarflar. Amacımız Elbistan ve Kahramanmaraş'ta depremden sonra yaşanan normalleşme çalışmalarını yerinde görmek, çam sakızı çoban armağanı hediyelerimizi çadırları gezerek takdim etmek. Geçmiş olsun dileklerimizi iletip dost sivil kurumları ziyaret edip iftarda onlarla birlikte olmaktı.

 1 Nisan günü saat 08.00 sularında Nadir Bey'in beni alması ve ardından Burhan abiyi almamızla başlayan yolculuğumuzda ilk ziyaret yerimiz Afşin şehir merkezi oldu. Daha önceki ziyaretimize göre Afşin'i epey toparlanmış gördük.  Çok fazla olmayan yıkıntılar kaldırılmış ama hasarlı binalara henüz dokunulmamıştı. Çadırlar kurulmuş bir kısmına insanlar yerleşmiş yenileri de kurulmaya devam ediliyordu. Burada fazla kalmadan Elbistan'a geçtik.

Elbistan'da normalleşme adına epey mesafe alındığını gördük. Kayseri belediyelerinden Talas ve Melikgazi burada çarşılar kurup hizmete sunmuşlar. Allah razı olsun onlardan. Çadır ve konteyner kentler kurulmuş, çocuklar için eğlence ve moral çadırları hizmete girmiş, içi cıvıl cıvıl. Diyanet Vakfı'nın bay ve bayan elemanları görev başı yapmışlar çalışıyorlar, sağ olsunlar hizmete devam ediyorlar.

Elbistan'da çadırkent'te bizi Şura Derneği Başkanı Akif Pak ve eşi karşıladılar. Sağ olsunlar buradaki insanlarla yakından ilgileniyorlar, emek veriyorlar. Allah sevaplarını bol versin. Burada yerli ve Suriyelilerin kaldığı çadırları ziyaret ederek hediyelerimizi sunduk, geçmiş olsun dileklerimizi bildirdik. Akif Bey ve eşi Mürüvvet Hanım sağ olsunlar kendileri de birer depremzede olmalarına rağmen bölgede kalmışlar. Bir yandan depremin yaralarını sarmak diğer yandan hayatın normale dönmesi için resmi kurumlar ile irtibat halinde olanca güçleri ile uğraşıyorlar. Allah sevaplarını bol versin.

Elbistan'da ziyaretlerimizi yapıp gözlemlerimizi tamamlayınca Akif Bey ve eşine misafirperverlikleri için teşekkür edip Ramazanlarını tebrik edip Kahramanmaraş'a ulaşmak üzere Elbistan'dan ayrıldık.

Öğleden sonra ulaştığımız Kahramanmaraş şehir merkezinde öğle namazını M. Esat Coşan Camii'nde eda ettik. Namaz sonrası camide bir zamanlar Kayseri'de öğretmenlik yapan Seyit Şişman Hoca ile karşılaştık. Geçmiş olsun dileklerimizi iletip Ramazanlarını tebrik ettik. Yanındaki gençle beni tanıştırdı. Meğer genç arkadaş benim çok sevdiğim 6 Şubat'taki depremde hanımı, kızı ve baldızı ile göçük altında kalıp hayatını kaybeden Ali Seyit Hanoğlu arkadaşımın oğlu Muhammed Seyit Hanoğlu imiş orada taziye dileklerimizi ilettik.

Daha sonra Sultan Abdülhamid Han Camii avlusunda kurulan Hasene İnsani Yardım Derneğinin iftar çadırı ve mescidini ziyaret edip yetkilileri tebrik ettik.

Kahramanmaraş'ta ziyaret ettiğimiz Rıdvan Hoca Eğitim Vakfı Başkanı kıymetli dost Seyfi Pınarbaşı bizi ağırladı. Yeni kurulan Onların da ilgilendiği konteyner kenti birlikte ziyaret edip hediyelerimizi dağıttık. Buradaki depremzedelere geçmiş olsun dileklerimizi bildirdik. Daha sonra başkan Seyfi Hocam bize Kültürpark, Azerbaycan Bulvarı, Trabzon Caddesi, Dulkadiroğlu ve Doğukent bölgelerinde depremde yıkılan ve hasar gören mahalle ve semtleri gezdirdi. Burada gördük ki Kahramanmaraş depreminin yıkımı bizim zannettiğimizden çok daha fazla imiş.

İftarımızı Rıdvan Hoca Vakfında depremzede aile, gençler ve çocuklarla yapmanın ardından Kahramanmaraş'tan ayrılma vaktimiz gelmişti. Getirdiğimiz ikram ve yardımların bir kısmını çadır kentte dağıtmıştık. Geri kalanları Rıdvan Hoca Vakfı'na dağıtmak üzere bırakıp misafirperverlik ve ikramları için yetkililere teşekkür ederek Kahramanmaraş'tan ayrıldık.

Dönüşte Sultan Abdülhamid Han Camii'nde yatsı namazını kıldık. Burada depremzedelere sohbet için Hasene İnsani Yardım Vakfı'nın davetlisi olarak gelen İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü kıymetli dost Prof. Dr. Saffet Köse ile de görüşüp hasret giderdik. Namazın ardından Kayseri'ye dönmek üzere yola koyulduk.

Günübirlik bir günlük olup Elbistan ve Kahramanmaraş’ı kapsayan ziyaretimizde bölgede hayatın normalleşmesi için yeni mesafeler alındığına şahit olduk. Sıkıntılar var ama çözümü için devletin ve sivil toplumun çabası da var hamdolsun.

Yol arkadaşlarım gezide emeği çok olan Nadir Mermer kardeşime ve kıymetli ağabeyim Burhan Karamustafaoğlu’na çok teşekkür ediyorum ecirleri bol olsun.

Selam ve dua ile

AdminAdmin

YORUMLAR