Kayseri Ekspres Haber
HV
01 MAYIS Çarşamba 08:31
Advert Advert Advert

MAZLUMDER AÇIKLADI: İSRAİL'İN REFAH'A SALDIRISI ENGELLENMELİ

MAZLUMDER'DEN yapılan açıklama şöyle:

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-02-2024 15:54   Güncelleme : 24-02-2024 15:57
MAZLUMDER AÇIKLADI: İSRAİL'İN REFAH'A SALDIRISI ENGELLENMELİ

 

İSRAİL İŞGAL GÜÇLERİ'NİN REFAH'A YÖNELİK SALDIRILARI ENGELLENMELİDİR

 

İsrail İşgal güçlerince Gazze'ye yönelik soykırım düzeyine varan saldırılar, vahşiliği, hukuk tanımazlığı ve asgari insan hakları hassasiyetlerini yerle bir eden acımasızlığı ile tüm dünyanın gözleri önünde devam etmektedir.

 

Saldırıların ilk gününden beri Gazze halkı güneydeki Refah bölgesine göçe zorlanmış, bu bölgenin güvenli olacağı vurgulanmıştır. İsrail'in Gazzelileri zorla yerinden eden politikaları neticesinde bölgeye sığınan Gazzelilerin sayısı 1,5 milyonu aşmış durumdadır. En temel haklarına dahi ulaşması engellenen insanlar haftalardır, son derece insanlık dışı koşullarda ve açlık tehlikesiyle karşı karşıya yaşamını sürdürmeye çalışmaktadır.

İnsani dramın yaşandığı Gazze için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde, Cezayir tarafından sunulan ve Gazze'de acil insani ateşkes talep eden karar tasarısı ABD tarafından veto edilmiştir. Bu, ABD'nin Ekim ayından bu yana Gazze'de ateşkes talep eden BM Güvenlik Konseyi kararını üçüncü kez veto edişi olarak kayıtlara geçmiştir. ABD bu kararıyla İsrail'in uyguladığı soykırımı desteklemiş ve soykırım suçuna bir kez daha ortak olmuştur.

 

Halen saldırılarına devam eden İsrail işgal güçlerinin, Uluslararası Adalet Divanı’nın aleyhte kararına rağmen Refah'a büyük bir kara harekatı başlatma hazırlığı içinde olduğu İsrailli yetkililerin açıklamalarıyla medyaya yansımıştır. İsrailli yetkililerce operasyon tarihi olarak Ramazan ayının başı gösterilmiştir.  

 

Bu kadar büyük bir nüfusun hayatta kalmaya çalıştığı, coğrafi olarak çok küçük bir toprak parçasına yönelik başlatılacak böyle bir saldırının nasıl bir felakete neden olacağı, sayılarla anlaşılması mümkün olmayacak bir zulme yol açacağı herkesin malumudur.    

 

MAZLUMDER olarak, tüm hukuk ve savaş kurallarının hiçe sayıldığı bir acımasızlıkla on binlerce masum insanın katledildiği bu vahşi saldırıların bir an önce durdurulması ve yerlerinden edilmiş insanların son sığınağı Refah kentinin de korkulan saldırının hedefi olmaması için, başta İslam İşbirliği Teşkilatına üye ülkelerin yöneticilerini, tüm iktidarları ve insanlığı, İsrail'in zulmünü engelleyecek sahici ve etkili önlemler almaya davet ediyoruz.

AdminAdmin

YORUMLAR