Kayseri Ekspres Haber
HV
26 NİSAN Cuma 06:32
Advert Advert Advert

Kardeşlik Destanı Kayserililerle Buluştu 

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-12-2022 11:09
Kardeşlik Destanı Kayserililerle Buluştu 

 

 

Türkiye’nin en büyük endüstriyel holdingi SOCAR Türkiye’nin ev sahipliğinde Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kardeşlik Destanı Dans Gösterisi, Kayserigaz çalışanları ve aileleri, Kayseri yerel medya temsilcileri, paydaşlar ve davetli misafirlerin büyük beğenisini topladı. 

Türkiye ve Azerbaycan’ın ortak değerlerini, Türk halklarının tarihsel ve kültürel gelişimlerini danslarla anlatan muhteşem gösteriyi, aralarında Kayseri Vali Yardımcısı, Kayseri Belediye Başkanı, kamu kurum kuruluşları yöneticileri ile SOCAR Türkiye çalışanları ve ailelerinin de yer aldığı yaklaşık 1000 kişi izledi. 70 sanatçıdan oluşan dev kadronun performansı ise izleyicilerden büyük alkış aldı.

Kardeşlik Destanı, Türkiye ve Azerbaycan'ın geçmişten bugüne, tarihini, kahramanlarını, ozanlarını ve iki ülkenin kültürel zenginliğini anlatıyor. Teatral dans gösterisi, halk yaratıcılığı örnekleri, ozan-aşık sanatı, destanlar, müzik, folkloru, tasavvuf, tarihsel kahramanlıklar ve yardımlaşmalar ile Türk topluluklarının ortak değerlerini odak noktasına alıyor.

Kardeşlik Destanı, 3 Aralık’ta Bursa’da, 8 Aralık’ta Aliağa İzmir’de SOCAR Türkiye çalışanları ve aileleri, yerel medya temsilcileri ve paydaşlarla buluşacak.

 

AdminAdmin

YORUMLAR