Kayseri Ekspres Haber
HV
26 NİSAN Cuma 10:18
Advert Advert Advert

KALE İÇİ KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİNE EĞİTİMCİ YAZAR HACI SARI KONUK OLDU

Kale İçi Kültür Sanat etkinlikleri söyleşi programı Eğitimci Yazar Hacı sarı’nın “Genç Edebiyatı ve Gençler” konulu söyleşisi ile sona erdi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 27-08-2022 15:46
KALE İÇİ KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİNE EĞİTİMCİ YAZAR HACI SARI KONUK OLDU

Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Kültür Sanat Etkinlikleri söyleşi programı Kayseri Kale İçi etkinlik alanında gerçekleşti. Bu haftaki konuk yazar Hacı Sarı oldu.

Hacı Sarı konuşmasına böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptıkları için Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a ve TYB Kayseri Şube Başkanı Mehmet Hüsrevoğlu’na teşekkür ederek başladı.

Eğitimci Yazar Hacı Sarı, gençlerin eğilimleri, öncelikleri, yaşam tarzları ve okuma alışkanlıkları ile ilgili bazı araştırmalardan bilgiler paylaştı. Sarı, gençlerin okuma alışkanlıklarında pozitif gelişmelerin yaşandığını, gençlerin kitap tercihlerinde kişisel gelişim kitapları, bilimkurgu ve aksiyon romanları, korku içerikli eserler ve elbette Batı Klasiklerini tercih ettiklerini dile getirdi. 

Hacı Sarı, Yapılan araştırmalarda ortaya çıkan sonuçlara göre gençlerin yüzde 95 oranında Allah’a inandıklarını fakat ibadet etme konusunda bir gerilemenin olduğu tespit edilmiştir. Gençler, esasında milli ve manevi konularda sanıldığı kadar duyarsız değildir fakat sosyal medyanın etkisi gençleri ülke ve dünya gündeminden uzaklaştırmaktadır ifadelerini kullandı.

Yazar Sarı, Türkiye’de çocuk edebiyatı alanında önemli gelişmeler olmasına rağmen genç edebiyatı konusunda yeterli çalışmanın olmadığını, gençlerin yazar olarak süreçte yer almalarının teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Söyleşi programı soru cevap ve şiirlerin okunması ile sona erdi.

AdminAdmin

YORUMLAR