Kayseri Ekspres Haber
HV
29 NİSAN Pazartesi 17:29
Advert Advert Advert

JANDARMA TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA GEÇİT VERMEDİ

Kayseri'nin Develi İlçesi Çomaklı Mahallesinde yapılan operasyon sonucu tarihi eser kaçakçılığı yapmaya çalışan iki kişi yakalanarak gözaltına alındı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-08-2022 18:43
JANDARMA TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA GEÇİT VERMEDİ

Konuya ilişkin İl Jandarma Komutanlığı yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"İlimiz Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü, Kocasinan ve Develi İlçe Jandarma Komutanlıkları ile JASAT ekipleri tarafından müşterek olarak 2863 Sayılı Kanuna Muhalefet eden şahısların yakalanmasına yönelik yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde; Develi İlçesi Çomaklı Mahallesi'nde kaçak kazı yaparak elde ettikleri ve elinde bulundurdukları tarihi eserleri satışa sunacağı tespit edilen (K.Ö.) ve (Ö.T.) isimli şahıslar 24.08.2022 günü saat 18.30 sıralarında Develi İlçesi Çomaklı Mahallesinde yapılan operasyon sonucu yakalanmıştır. Şahısların adreslerinde yapılan aramada (1) adet Bizans ve Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen yaklaşık 120 cm uzunluğunda 30 cm yüksekliği, 46 cm eninde desenli Arşitrav/Söve sütun başlığı ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda adli işlemlere başlanmıştır. 

Kayseri İl Jandarma Komutanlığınca, bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik Terörle Mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara azim ve kararlılıkla devam ettirilecektir."

AdminAdmin

YORUMLAR