Kayseri Ekspres Haber
HV
26 NİSAN Cuma 19:49
Advert Advert Advert

"TÜRKİYE VE KAYSERİ'NİN İSMİNİ DÜNYA'YA DUYURMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Sporculuk yaşamı içerisinde Ashihara Avrupa Şampiyonasında Türkiye'yi temsil ederek şampiyonluk yaşayan Ayşegül Kılıç Bolat Ankara'da düzenlenen 4. kademe başantrenör yetiştirme kursunu başarıyla tamamlayarak "Tekvando Başantrenörü" oldu. Aynı zamanda Tekvando Milli Takım Antrenörü olan Bolat, "Devlet Sporcusu" ünvanı taşıyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-12-2023 19:10   Güncelleme : 26-12-2023 22:35

Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından Ankara'da gerçekleştirilen 4. kademe başantrenörlük kursuna katılan milli takım antrenörü Ayşegül Kılıç Bolat tekvandoda antrenörlük eğitimi ve ilkeleri, üst düzey antrenman planlaması ve programlaması gibi eğitimleri tamamlayarak başantrenör olmaya hak kazandı.

Aktif olarak Tekvando antrenörlüğüne devam eden Ayşegül Kılıç Bolat, "Tekvando sporuna 90'lı yıllarından beri emek vererek Kayseri ve Türkiye'nin adını uluslararası turnuvalarda şerefle temsil ettim. Sporculuk yaşamımda Halter, Güreş ve tekvando sporunda aktif olarak spor yaptım. Tekvando Milli takım antrenörlüğü ve hakemlik görevlerinde bulundum. Başkanlığını yaptığım Kılıçay Spor Külübüyle birçok gencimize tekvando sporunu sevdirmeye çalıştım. İşitme Engelli, Paratekvando, Tekvando, Budokaıdo, Wushu ve Ashihara branşlarında 20 kadar sporcumuzu Türk Milli Takımına kazandırdım. Sporcularımla birlikte Türkiye ve Kayseri'nin ismini Dünya'ya duyurmaya devam edeceğiz" dedi.

KAYSERİ'DE İLKLERİN SPORCUSU OLDU

Salon sporlarının kadın kategorisinde Türkiye'de yeni yeni artmaya başladığı 1990'lı yıllarda Halter ve Güreş gibi kimsenin cesaret edemediği sporlarda Kayseri'de ilklere imza atan Ayşegül Kılıç Bolat, 2020 yılında Antalya'da düzenlenen Ashihara Avrupa Şampiyonasında Türkiyeyi temsil ederek Avrupa üçüncüsü oldu. Kayseri'nin ilk Kadın Halter ve Güreş sporcusu olarak tarihe geçen Ayşegül Kılıç Bolat, ulusal müsabakalara çıkarak şampiyonluklar yaşadı ve Kayseri'ye madalyalarla döndü. Bolat aynı zamanda Kayseri'nin ilk Tekvando hakemleri arasında yerini alarak, Milli takım düzeyinde görevler aldı.

DEVLET SPORCUSU ÜNVANI VAR!

Taekwondo sporunu kendisinden bir parça gibi gören Milli Takım Antrenörü Ayşegül Kılıç Bolat, 1990 yılından beri aktif olarak spordan hiç kopmadan devam ederek farklı mevkilerde çalışan sporcu hakem ve antrenör yetiştirmenin gururunu yaşıyor. Ayşegül Kılıç Bolat, 2018 yılında Bulgaristan'da düzenlenen Tekvando Avrupa Şampiyonasında milli takım antrenörü olarak görev yaparak takım halinde Avrupa Şampiyonu oldular. Bir yıl sonra Antalya'da düzenlenen Türkish Open Gençler Dünya Şampiyonasında Milli Takım antrenörlüğü yapan Bolat, takım halinde Dünya şampiyonu oldular.

Sporculuk ve antrenör yaşamı boyunca 9 kez uluslararası düzeydeki şampiyonalarda milli takım düzeyinde görev alan Ayşegül kılıç Bolat, son olarak İran'da düzenlenen İşitme Engelliler Tekvando Dünya Şampiyonasında takım halinde Dünya ikincisi olan ekipte antrenör olarak görev yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı sporcu ve antrenörlük yaşamı boyunca elde ettiği bu başarıdan dolayı Ayşegül Kılıç Bolat'ı Devlet Sporcusu unvanı verildi.

AdminAdmin

YORUMLAR