Kayseri Ekspres Haber
HV
26 NİSAN Cuma 16:04
Advert Advert Advert

HATALI TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ ÇALIŞANI ENFLASYONA KARŞI EZDİRİYOR

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-01-2024 12:51
HATALI TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ ÇALIŞANI ENFLASYONA KARŞI EZDİRİYOR

Hatalı toplu iş sözleşmesi yapan sendikalar yüzünden işçiler mağduriyet yaşıyor. 
Hilal Sağlık-İş Sendikası Yönetim Kurulu Genel Koordinatörü Ekrem Özmen, yaşanan mağduriyetler ile ilgili yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi.” İşçiler yıllarca çalışıp mali yönden yıprandı almaya başlayınca da hor göründü. Emek tekdir diyoruz. İşçisi ile memuru ile bununla birlikte kullandığı tabağı ve bardağı birim içi baskı ile yıkatanlara emekçi gibi görünen kişilere keyfi uygulamalar ile çalışanı yok sayan kişilere karşı onurlu mücadelemizi sürdüreceğiz. Ağzı olan dili olmayan emekçilere haksız ve hukuksuz şekilde tehdit ve tenkit etmek suretiyle korkutanlara karşı gerek hukuki, gerekse de sosyal ve demokratik olarak sert bir şekilde karşılık vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.  
Açıklamalarına devam eden Özmen, yapılan hatalı toplu iş sözleşmelerinin işçi camiasını enflasyona ezdirdiğini, sosyal, ekonomik, maddi ve manevi yönden yıprattığını basın açıklamasında dile getirdi. 

4d işçiler tarafından en çok eleştirilen sendika aidatı miktarı konusunda ise üyelik aidatlarının düşürülmesi gerektiğine dikkatleri çeken Özmen, işçinin menfaatine uygun sendikayı tercih edip Anadolu sendikalarının da sesinin duyulması gerektiğinin altı çizildi.

AdminAdmin

YORUMLAR