Kayseri Ekspres Haber
HV
27 NİSAN Cumartesi 05:50
Advert Advert Advert

PROF. DR. BOLAT, İSRAİL İNANCI İÇİN KATLEDİYOR

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-11-2023 13:00
PROF. DR. BOLAT, İSRAİL İNANCI İÇİN KATLEDİYOR

Mazlumder bir aydan bu yana Gazze’yİ bombalayıp harabeye çeviren, 10 binden fazla Müslümanı katleden İsrail saldırılarını, Üyeleri için düzenlediği kahvaltı programında gündeme getirdi.

 Erciyes  Üniversitesi Öğretim elemanı dış politika uluslarası ilişkiler uzmanı Prof. Dr Gökhan Bolat İsrail katliamı ve batının iki yüzü konulu konferansta Mazlumder üyelerine hitap etti.

Sivil toplum kurumları konferans salonunda düzenlenen toplantıda Prof. Dr. Gökhan Bolat İsrail’in batılılar tarafından kurdurulan bir devlet olduğunu bildirdi. Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti’nin yıkıldığından sonra Filistin’i işgal eden İngilizlerin batı orta ve doğu Avrupa’da yaşayan Musevileri Filistin’e göç ettirip yerleştirdiklerini, Fransa ve diğer Avrupa devletlerininde Yahudi göçüne destek verdiklerini söyledi.

 Filistine dünyanın farklı bölgelerinden getirilip yerleştirilen Musevilerin Filistin’in yerlisi müslümanların topraklarını, Avrupa’dan aldıkları silah ve yardımlarla güç kullanarak zorla aldıklarını, uzun yıllar içinde Filistin topraklarının tamamına yakınını işgal ettiklerini söyledi.

 İsrail’in Filistin topraklarının zorla işgal edilmesi ile kurulan işgalci bir devlet olduğunu bildiren Bolat, halen işgallerin Filistin’lilere katliam yaparak devam ettiğini bildirdi.

 Yahudi işgaline karşı vatanlarını savunmak için Filistinli ve müslümanların direniş teşkilatları kurarak mücadele ettiklerini bildiren Bolat, bunlardan birinin de Hamas olduğunu söyledi. Hamas için söylenen terör örgütü ithamını asla doğru olmadığını bildiren Bolat, Hamas asla terörist değil, bilakis vatanlarını İsrail işgal ve katliamlarına karşı koruyan milli direniş Teşkilatıdır dedi.

 Filistin de 1918’den beri müslümanların Yahudi ve İsrail zulmüne maruz kaldıklarını söyleyen Bolat, 7 Ekimden bu yana devam eden İsrail saldırılarının tam bir katliam olup Filistini Müslümanlardan arındırmaya yönelik bir soykırım olduğunu söyledi.

 İsrail Hükümeti’nin inançlarına uygun olarak Musevi olmayan insanları insan yerine koymadığı, buna bağlı olarakta öldürülmesinin topraklarına el konulmasının gerekli olduğuna dayanarak Filistin de katliamlar yaptığını söyleyen Bolat, Evencelist Yahudi ve Hristiyanların da İsrail’in katliamlarına destek verdiklerini bildirdi.

Birinci Dünya Savaşından sonra Osmanlı Devleti’nin Toprakları üzerinde işgalci batılı emperyalist devletler tarafından kurdurulan, halkı Müslüman devletlerin batılıların kontrolünde idarecilerce yönetildiğini bildiren Bolat, bu idarecilerin Filistin ve Kudüs’ü korumaya kaygılarının olmadığı dile getirdi.

Bugün Filistin’de devam eden İsrail saldırılarına ABD, İngiltere,  AB ve Kanada gibi devletlerin İsrail’in yanında yer alarak, katliamların ortağı olarak destek verdiklerini bildiren Bolat, aslında bu savaş ABD - Türkiye Savaşı da denecek bir noktaya evrilebilir uyarısında bulundu.

Birbirinden değerli bir çok soruya da cevap veren Prof. Dr.  Gökhan Bolat, programa davet için Mazlumder-e teşekkür etti. Mazlumder Şube başkanı Ahmet Taş’ta davetlerine icabet  için Gökhan Bolat ve üyelere teşekkür etti. Program ve  verilen bilgilerin kendilerine aydınlattığını bildirdi.

 

AdminAdmin

YORUMLAR