Kayseri Ekspres Haber
HV
04 MAYIS Cumartesi 18:44
Advert Advert Advert

Ensar'dan Açıklama: İSRAİL GAZZE’DE KATLEDİYOR

Kayseri Suriyeliler Ensar Derneğinden yapılan açıklama şöyle:

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-10-2023 09:16
Ensar'dan Açıklama: İSRAİL GAZZE’DE KATLEDİYOR

Musevilerin devlet kurma amacı ile 1917 den sonra İngilizler eliyle, Filistin topraklarına getirilmesi ile başlayan Filistin'deki İsrail katliamları bugün de devam ediyor.


Kurulduğu 1948'den beri devamlı Filistinlilerin topraklarını zorla gasp eden, Filistin halkının on binlercesini katleden, on binlercesini sürgüne gönderen, on binlercesini sakat bırakan, on binlercesini de hapislerde çürüten katliam sanığı İsrail, abluka altında tuttuğu Gazze'ye yeni bir saldırı başlattı.

Beş gündür,karadan ve havadan yapılan saldırılarda şu ana kadar binlerce insan hayatını kaybetti, on binlerce insan da yaralandı. Evler, iş yerleri, okullar, hastaneler kullanılamaz hale geldi. İsrail'in sivillerin yerleşim bölgelerine savaşta bile kullanılması yasak olan, fosfor bombası ile saldırdığı iddia edilmektedir.Eğer bu saldırılar durdurulamaz ise, İsrail'in saldırılarının, diğer ülkelere de sıçramasından endişe etmekteyiz. Zira İsrail'in
Arzı mevud (büyük İsrail) projesi olduğunu herkes bilmektedir.
 Kayseri Suriyeliler Ensar Derneği olarak;
Tüm insani değerler ve uluslararası hukuk yok edilerek insanların kendi topraklarında güvenli ve özgür bir şekilde  yaşamalarına yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden Müslümanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Saldırıların sona erdirilmesi ve İsrail'den yaptığı katliamın hesabının sorulması için İslam İşbirliği Teşkilatını, Uluslararası Adalet Divanını ve Savaş Suçları Mahkemesini göreve davet ediyoruz.
A - İslam İşbirliği Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler'in İsrail'e her türlü yaptırımı uygulamasını,
B - Gazze'deki çatışma ve savaşın sonlandırılması için uluslararası barış gücünün görevlendirilmesini,
C - Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın, İsrail yönetiminden alınarak uluslararası bir yönetime devredilmesi,
D - Filistin sınırlarının 1967 deki sınırlarına çekilmesi için,
Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı
ve Bölge Ülkelerini işbirliğine çağırıyoruz..

AdminAdmin

YORUMLAR