Kayseri Ekspres Haber
HV
20 NİSAN Cumartesi 15:58
Advert Advert

DEPREMZEDELERİ SEVİYORUZ YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği adına Başkan Yardımcısı Ahmet YURTLU şu açıklamayı yaotı:

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-05-2023 13:39   Güncelleme : 23-05-2023 13:41
DEPREMZEDELERİ SEVİYORUZ YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

DEPREMZEDELERİ SEVİYORUZ YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

6 Şubat 2023 günü Kahramanmaraş merkezli  yaşanan ve 11 ilimizde direk, bunun dışındaki 9 ilimizi endirek, tüm ülkemizide dolaylı etkileyen 150.000 km2   alanda 15 milyon insanımızı acılara boğan asrın depreminin üzerinden dört aya yakın bir zaman geçti.

Yaşanan felaketin ardından milyonlarca insanımız deprem bölgesini terk etmek zorunda kaldı. Tüm Türkiye insanımız kendi bölgesine gelen mazlumlara kucak açtı, açmaya da devam ediyor.

Depremin meydana geldiği andan itibaren başta Kayseri’miz olmak üzere tüm Türkiye’nin sivil toplum kurumları, başta Arama ve Kurtarma olmak üzere, her türlü insani yardım desteğinde bulundu ve bulunmaya da devam ediyor. Sivil kurumlar bölgeden ayrılanların geri dönmesi ve hayatın yeniden normalleşmesi için de bölgeyi terk etmeyerek her türlü desteği vermeye devam etti, etmeye de devam ediyor.

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçiminden sonra deprem bölgesi ve depremzedelerin ikamet ettiği bölgelerde, bekledikleri oy desteğini alamayan bazı siyasi çevreler ve bunların destekçileri, ne yazıkki depremzede vatandaşları incitici söylem ve uygulamalarda bulunmuşlardır. (hakkımız haram olsun, hakkımızı helal etmiyoruz, artık konaklama ve insani yardımlarımızı kesiyoruz ve diğer incitici davranışlar)

Bizler Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşlarına bağlı 100 ün üzerindeki tüm kurumlar olarak, toplum ve insan vicdanına  yakışmayan bu tutum ve yaklaşımı asla kabul etmiyoruz, yakışıksız buluyoruz ve diyoruz ki;

Depremzede tüm kardeşlerimize ve deprem bölgesine ilk günden beri yaptığımız yardımları artırarak devam ettireceğimizi, hiçbir karşılık beklemediğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.                                            

                                               

AdminAdmin

YORUMLAR