Kayseri Ekspres Haber
HV
28 NİSAN Pazar 22:08
Advert Advert Advert

CHP'Lİ GENÇ: KAMUDA GÖREV YAPAN MÜHENDİS, MİMARIN ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLSİN

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-07-2023 11:00
CHP'Lİ GENÇ: KAMUDA GÖREV YAPAN MÜHENDİS, MİMARIN ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLSİN

CHP'Lİ GENÇ: KAMUDA GÖREV YAPAN MÜHENDİS, MİMAR VE ŞEHİR PLANCILARININ ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLSİN

 

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, TBMM yaptığı konuşmada kamuda görev yapan mühendis, mimar ve şehir plancılarının özlük haklarının iyileştirilmesini gerektiğini söyledi.

 

TBMM Genel Kurulu’ndaki torba yasa teklifi görüşmelerinde söz alan Aşkın Genç, torba yasa teklifinin görüşülmesi esnasında kamuda görev yapan meslek kollarına yaşanan mağduriyetleri gündeme getirdi. Genç, “Maalesef emeğiyle geçinen vatandaşlarımızın neredeyse tamamı son yıllarda çalışma barışının bozulmasıyla büyük bir mağduriyet yaşıyor” ifadelerini kullanırken, “birçok meslek grubunun yaşadığı bu mağduriyeti en derinden hisseden kesimlerin başında ise kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancıları geliyor” şeklinde konuştu.

 

‘ÖZLÜK HAKLARINDA KAYIPLAR SÖZ KONUSU’

 

Kamuda görev yapan mimar, mühendis ve şehir plancılarının özlük haklarında her geçen gün geriye gidiş yaşandığını kaydeden Genç, şöyle konuştu:

 

“Temel ücretlere yansımayan seyyanen zam, hem özlük haklarında geriye gidiş hem de önümüzdeki dönemde yaşanacak enflasyon beklentisi nedeniyle talepleri karşılamamaktadır.

 

Kamuda görev yapan mühendis, mimar ve şehir plancılarının hak edişleri kamuda benzer statüde görev yapan diğer branşlara göre oldukça geride kalmıştır. Çalışırken aldıkları ücretlerin erimesinin yanı sıra emekliliklerine etki eden diğer haklarında da büyük kayıplar söz konusudur.

 

Meclisimizde görüşülen torba yasa vesilesiyle tüm kamu mühendisleri, mimarları ve şehir plancılarının özlük haklarının iyileştirilmesi talebini buradan bir kez daha dile getiriyorum.”

AdminAdmin

YORUMLAR