Kayseri Ekspres Haber
HV
26 NİSAN Cuma 12:03
Advert Advert Advert

Bakan Mehmet Özhaseki Niğde'de konuştu

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-03-2024 15:16   Güncelleme : 02-03-2024 15:18
Bakan Mehmet Özhaseki Niğde'de konuştu

 

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ, NİĞDE’DE 

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ:

“2002 YILINDA HİÇ ARITMA TESİSİ BULUNMAYAN NİĞDE’DE BAKANLIĞIMIZIN DESTEĞİYLE BUGÜN 9 ARITMA TESİSİ VAR”

“NİĞDE’YE BAKANLIĞIMIZIN DESTEĞİYLE 9 ARITMA TESİSİ YAPILDI”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, önceki Bakanlığı döneminde Niğde'ye geldiğinde en çok dile getirilen konunun arıtma tesisi ihtiyacı olduğunu hatırlatarak, 700 milyon lirayı bulan bir destekle ileri biyolojik arıtma tesisinin devreye alındığını ve artık kimsenin şehirdeki kötü kokulardan bahsetmediğini belirtti. Bakan Özhaseki, “Tesis, 2040 yılına kadar üretim yapacak. 2002 yılı başında neredeyse hiç arıtma tesisi bulunmayan Niğde’ye, Bakanlığımızın destekleriyle bugün tam 9 arıtma tesisi yapıldı. Kötü kokuyu Niğde’nin gündeminden çıkardık.” dedi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Niğde temasları kapsamında ziyaret ettiği Belediye’de açıklamalarda bulundu. Niğde’de, meydana gelen depremler sebebiyle ağır hasarlı olan veya daha sonrasında yıkılan binaların olduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, yakın zamanda yeni projelerin hayata geçeceğini söyledi. 

“ARITMA TESİSİ, 2040 YILINA KADAR ÜRETİM YAPACAK”

Niğde’de devam eden çalışmalardan da bahseden Bakan Özhaseki, önceki Bakanlık döneminde Niğde'ye geldiğinde en çok dile getirilen konunun arıtma tesisi ihtiyacı olduğunu hatırlattı. Bakan Mehmet Özhaseki, 700 milyon lirayı bulan bir destekle ileri biyolojik arıtma tesisinin devreye alındığını ve artık kimsenin şehirdeki kötü kokulardan bahsetmediğinin altını çizerek, “Belediyemizi de bu çerçevede İller Bankası eliyle destekledik. Tesis, 2040 yılına kadar üretim yapacak. 2002 yılı başında neredeyse hiç arıtma tesisi yokken bugün Bakanlığımızın destekleriyle Niğde'mize tam 9 arıtma tesisi yapıldı.” diye konuştu.

“238 BİN METREKARELİK BÜYÜK MİLLET BAHÇESİ İNŞAATIMIZ DEVAM EDİYOR”

Bakan Mehmet Özhaseki, Kayaardı Millet Bahçesi’nde çalışmaların devam ettiğini dile getirerek, “Daha öncesinde Efendi Bey ve Çamardı'daki millet bahçelerimiz bitmiş ve devreye alınmıştı. Şimdi 238 bin metrekarelik büyük millet bahçesi inşaatımız devam ediyor. Azatlı Çiftliğindeki millet bahçelerimizin inşaatı da sürüyor. Bir taraftan da Ulukışla'da yapacağımız millet bahçesinin de projelendirmesini yapıyoruz.” şeklinde konuştu. 

Bakanlık olarak, son yıllarda Niğde'deki yatırımlar için 30 milyardan fazla para ayırdıklarına dikkat çeken Bakan Özhaseki, “Bütün yaptığımız çalışmalarla bunu harcadık. TOKİ'miz de 18 milyar lira kadar bir bedel harcadı. Şimdi de Kale Projesine başlıyoruz. Çok şükür Niğde'mizde güzel bir gidişat var. İyi bir ekip çalışması var.” dedi. 

AdminAdmin

YORUMLAR