Kayseri Ekspres Haber
HV
27 NİSAN Cumartesi 04:47
Advert Advert Advert

AK Parti'de Kayseri adayları Cumartesi'ye kaldı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-01-2024 16:59   Güncelleme : 29-01-2024 17:06
AK Parti'de Kayseri adayları Cumartesi'ye kaldı

Ak Parti’de Kayseri ilçe belediye başkan adaylarını pazartesi sabahı açıklanması bekleniyordu. Kamuoyunun merakla beklediği açıklama il teşkilatına ve adaylara gelmedi. Yarın seçim beyannamesini açıklayacak olan Ak Parti Kayseri’deki 11 ilçe belediye başkanının ismini 03 Şubat 2024 Cumartesi günü açıklayacak.

 

 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Memduh Büyükkılıç olarak açıklandıktan sonra 11 ilçe belediye başkan adayının ismi beklenir oldu. Öncelikle Merkez Metropol ilçelerin ardından kırsal ilçe belediye başkan adayının isminin açıklanması beklenen toplantıdan an itibariyle sonuç çıkmadı. Ak Parti il teşkilatı ve aday adayları merakla açıklama beklerken, 29 Ocak’ta çıkması beklenen karar bu cumartesi gününe kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri’ye özel önem verdiği bu nedenle de aday isimlerini ince eleyip sık dokuduğu için açıklamanın geciktiği yorumları yapılıyor.

 

SÜRPRİZ İSİMLER YOLDA! 

Kayseri’de beklenen açıklama gelmeyince gözler tekrar sürpriz isimler olabilir yorumlarına neden oldu. Kayseri’de 11 ilçeden 3 tanesinde mevcut belediye başkanlarının aday gösterilmeme durumunun olabileceği konuşuluyor.  Ak Parti’nin Develi’de özellikle üst üste anketler yaptırdığı ve bu anketler sonucunda mevcut başkanla yola devam etmeme kararı aldığı öğrenildi. Öte yandan devam edip etmeyeceği belirtilen  Yahyalı, Hacılar ve Tomarza belediye başkan adayının durumunun ise henüz netlik kazanmadığı kaydedildi. AK Parti’nin genel tavrının mevcut başkanlarla yola devam etmek olduğu ancak bazı bilgileri teyit için biraz daha bekleme yolunu tercih ettiği belirtiliyor

 

Öte yandan Ankara’da 30 Ocak  salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında yapılacak olan seçim beyannamesi ve aday tanıtım toplantısına Kayseri’den ilçe belediye başkan aday adaylarından hiçbir isim çağrılmadı. Kayseri’den toplantıya sadece Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm’ün katılacağı belirtiliyor. 

AdminAdmin

YORUMLAR