Kayseri Ekspres Haber
HV
26 NİSAN Cuma 06:55
Advert Advert Advert

ÖZHASEKİ: BÖLÜNMÜŞ YOLU 6 BİN KM'DEN 29 BİN KM'YE ÇIKARDIK

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-08-2023 21:58   Güncelleme : 27-08-2023 22:01
ÖZHASEKİ:  BÖLÜNMÜŞ YOLU 6 BİN KM'DEN 29 BİN KM'YE ÇIKARDIK

BAKAN ÖZHASEKİ:

“BÖLÜNMÜŞ YOLU 6 BİN KİLOMETREDEN 29 BİN KİLOMETREYE ÇIKARDIK”

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bizim iktidarımız döneminde sadece 6 bin kilometre bölünmüş yol varken bunu 29 bin kilometreye çıkardık. Allah'a hamdolsun biz altyapıyı hazırladık. Ömrümüz hizmetle geçiyor. İnsan odur ki bıraka bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser. Bizim de hizmetimiz bu şekilde devam edecek.” dedi.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi Şehit Mustafa Şimşek Bulvarı Malatya Yolu Bağlantısı Açılış Töreni”ne katıldı, Kayseri’nin gelişimi, deprem bölgesindeki durumlar konusunda değerlendirmeler yaptı, önemli mesajlar verdi. Konuşmasında, Kayseri ile iftihar ettiğini dile getiren Özhaseki, “Çok şükür Memleketimizde iftihar ediyoruz. Her geldiğimizde bir güzellikle, bir açılışla, bir temel atma ile buradaki faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. İnsanların memleketini sevmesi doğaldır, fıtridir, içinden gelir. Nerede doğarsa doğsun insanoğlu doğduğu toprakları sever. İnsanoğlu ile doğduğu topraklar arasında ana ile oğul gibi görünmez ama çok sıkı bir bağ vardır. Bizim de memleketimiz ile böyle bir bağımız var.” ifadesini kullandı.

 

“KAYSERİ YAŞANABİLİR MÜREFFEH BİR ŞEHİR OLDU”

Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalar ve sonraki çalışmalarla Kayseri’nin bugün yaşanabilir müreffeh bir şehir olduğunu belirten Bakan Özhaseki, “Allah'a şükür bugün Kayseri'nin gelmiş olduğu noktada belediyelerimizin müthiş bir emeği var. Elbette ki iş aleminin çabası, gayreti, organize sanayilerde, serbest bölgelerde kurmuş olduğu fabrikaların çok faydası var. Ama Belediyelerimiz de bu işte adeta bir dinamo görevi gördü. Hayırseverlerimizin de emeği çok. Geçtiğimiz hafta yine deprem bölgesindeydik, orada da söyledim. Bizde tam 5 tane üniversite var, 150 civarında binası var bu üniversitelerimizin herhalde 145 tanesini bizim hayırseverlerimiz yaptırmıştır.  Çalışmalar, bu gayretler sonunda nihayetinde Kayseri daha yaşanabilir daha modern daha müreffeh toplumun olduğu bir kent haline getiriyor. Dün 3-5 tane parkın işgalli olduğu, borçlu belediyelerin olduğu bir ortamdan bugün Allah'a hamdolsun kasasında parası olan üretim yapan çok güzel işler yapan bir belediye haline geldi.” diye konuştu.


 

“ŞEHİRLERİN GELECEĞİ O ŞEHİRDE YAŞAYAN YEREL YÖNETİCİLERİN UFUKLARIYLA DOĞRU ORANTILIDIR”

Şehirlerin geleceğinin yerel yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılı olduğunu dile getiren Özhaseki, “Şehirlerin hayatını sizler cansız bir hayat olarak görmeyin. Çünkü şehirler canlı organizmalar. Onların da bir mutlaka bakıma ihtiyacı var, ihtimam gösterilmeye ihtiyacı var. O ihtimamı gösterenler de belediyeler. Şehirlerarası rekabette biraz daha öne çıkabilmek için o şehirlerde zamanın ruhunu okuyarak en iyi faaliyetler yapması gereken kurumlar da belediyeler. Şehirlerin geleceği o şehirde yaşayan yerel yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılıdır. Eğer yöneticiler iyi insanlarsa, ufuklu insanlarsa, büyük yatırımlar yapıyorlarsa ve hedef koymuşlarsa, oraya doğru devam ediyorlarsa, koşuyorlarsa, gayret ediyorlarsa şehirlerin geleceği aydınlık. Değilse, Allah korusun yerel yöneticiler birbirine düşmüşse, birbirinin ayağının altına karpuz kabuğu koymaya başlamışlarsa, Vali, Belediye Başkanını sevmiyor, o Ticaret Odasından nefret ediyor, organize sanayi başka bir telden çalıyorsa işte işimiz zor. Çok şükür şimdi uyumun olduğu bir yerdeyiz. Milletvekili arkadaşlarımızla muhabbetimiz yerinde. Siyasi partilerimizde hiçbir sorunumuz yok.” şeklinde konuştu.

 

“200 BİN KONUTUN İNŞAATIN İHALESİ YAPILDI”

Deprem bölgesindeki duruma ilişkinde bilgiler veren Bakan Özhaseki, “Efendim zor zamanlardan geçiyoruz. Gerçekten belki yüz yıl deniyor ama bin yılın afetiyle karşı karşıya kaldık. 18 tane ilimiz, tam 14 milyon insanımız bu depremden çok etkilendi. 850 bin civarında bağımsız birim yani konut, dükkan, iş yeri, depo, vesaire yıkıldı. Bunların hepsinin yapılması lazım. Sadece bu binalar için gerekli olan para 110 milyar dolar civarında. Bunların altından kalkmak kolay değil. 200 bine yakın konutun ihalesi yapıldı, işler devam ediyor. Naçizane benim geliştirdiğim ‘Yerinde Dönüşüm’ projesinde de 200 bine yakın vatandaş ‘evet siz bizi destekleyin. Biraz hibe para verin. Biraz da kredi verin. Evinimi biz yaparız’ dedi. Onlar da başlıyor. Her hafta bir yerde temel atmaya devam ediyoruz. Bunların altından kalkacağız Allah'ın izniyle. 200 bin konut demek kocaman bir şehir demek 1 milyon nüfuslu bir şehir demek. Allah'a hamdolsun, bizler çalışıyoruz gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“ÖMRÜMÜZ HİZMETLE GEÇİYOR”

AK Parti iktidarında bölünmüş yol sayısını 6 binden 29 bine çıkardıklarını belirten Özhaseki, “Değerli kardeşlerim, bugün bir yol açılışındayız. Burayı sadece bir cadde olarak görmeyin. Yol medeniyet demektir. Eğer yol olmazsa bu işin altyapısı yapılmamış olur. Ve Türkiye'ye mesela turist gelmez. Yatırımcı gelmez. Ve birçok işe ulaşılamaz. O ulaşılamadığı için de Türkiye'nin altyapısı hazırlanmamış olur. Bizim iktidarımız döneminde bir iki tane sade rakam vermek istiyorum. Sadece 6 bin kilometre bölünmüş yol varken 29 bin kilometreye çıkardık. Dile kolay. Osmangazi Köprüsü'nü, Çanakkale Köprüsü'nü ve üçüncü boğaz köprüsünü biliyorsunuz. Avrupa'yla Asya’yı yerin altından bağlayan yollarımızı, tren yollarını biliyorsunuz. İzmir'e kadar giden ve Ankara'dan başlayarak Adana'ya ve Kayseri'ye uzanan otobanların hepsinin farkındasınız. Ve açmış olduğumuz tünellerle ulaşımı da çok rahat bir hale getirdik. Allah'a hamdolsun biz bu altyapıyı hazırladık. Ömrümüz hizmetle geçiyor. İnsan odur ki bıraka bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser. Bizim de hizmetimiz bu şekilde devam edecek. Hizmet siyasetini önceliyoruz. Biz hizmet etmek istiyoruz ve şimdiye kadar da Allah razı olsun. Sizden bu hizmeti gördüğünüz için destek veriyorsunuz. İyi günümüzde, kötü günümüzde hep yanımızda varsınız Cenabı Allah sizlerden razı olsun.” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Bakan Özhaseki ve beraberindeki davetliler, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Şehit Mustafa Şimşek Bulvarı Malatya Yolu Bağlantısı Açılışını gerçekleştirdi.

AdminAdmin

YORUMLAR