Kayseri Ekspres Haber
HV
26 NİSAN Cuma 05:58
Advert Advert Advert

KGK, Moskova’daki terör saldırısına duyarsız kalmadı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-03-2024 13:30   Güncelleme : 24-03-2024 13:33
KGK, Moskova’daki terör saldırısına duyarsız kalmadı

 

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Moskova’da gerçekleşen ve 150’ye yakın Rus vatandaşının yaşamını yitirdiği terör sakdırısını en üst düzeyde kınadı.

RUSYA’nın Ankara Büyükelçisi’ne KGK adına yazılı bir taziye mesajı gönderen KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, bölgesel iftar buluşması için bulunduğu Trabzon’da Rusya Başkonsolosluğu’na da bir taziye ziyareti yaptı. Rusya Federasyonu Trabzon Konsolosu Rüstem Khaziev’le görüşen Dim, saldırıdan duyduğu üzüntüyü ve dünya barışı adına kaygılarını ifade etti. 
Daha sonra açılan taziye defterine duygu ve düşüncelerini yazdı. 
Dim’e Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ekaterina Gündüz de eşlik etti. Genel Başkan Dim ve Ekaterina Gündüz Başkonsolosluk binası önüne kırmızı karanfil bıraktılar. Burada gazetecilere de bir açıklama yapan Dim, “Türkiye bu tür olayları daha önce çok yaşadı. Rus toplumunun acısını anlayabiliyoruz. Biliyoruz, bu terör saldırıları Rus halkının alışık olduğu bir şey değil. Bu saldırı Rusya’da inanılmaz bir şok etkisi yaratmış gibi görünüyor. Umarım bu travmayı kısa sürede atlatırlar. Ruslar ile birçok ortak duyguyu yaşıyoruz. Rus halkının acısını içtenlikle paylaşıyoruz. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bir daha böyle olayların olmamasını temenni ediyoruz” dedi. 
Türkiye’deki 19 şehirde bulunan Rus derneklerinin başkanları Trabzon’da toplantı gerçekleştirdi. 
Toplantıya Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ekaterina Gündüz de katılım sağladı.
Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ekaterina Gündüz de , “Rusya halkımızın başı sağolsun” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR