Kayseri Ekspres Haber
HV
26 NİSAN Cuma 09:14
Advert Advert Advert

“Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Kanunu” konulu panel düzenlendi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-10-2023 17:49
“Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Kanunu” konulu panel düzenlendi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Süleyman Çetinsaya İletişim Fakültesi ve Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) tarafından “Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Kanunu” konulu panel düzenlendi.


İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Yargıtay 7. Ceza Dairesi Üyesi Erdoğan İshakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Aydın, RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Şerbetçioğlu, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, basın kuruluşlarının temsilcileri ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte ilk olarak RATEM tarafından düzenlenen “Aklıma Bir Fikir Geldi” yarışmaları kapsamında ödüle layık görülen eserlerin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Serginin ardından panelin açılışında konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, etkinliğin düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu programın özellikle bir fikir ile yola çıkan bütün dez avantajlarına rağmen Anadolu’nun ortasında fikri icraata dönüştüren, Türkiye’ye katma değer üreten, ihracat rekorları kıran çıkardığı bütün fikirleri icraat geçiren böyle bir şehirde ‘Aklıma Bir Fikir Geldi’ adı ile düzenlemesinde çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun da konuşmasında etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Düzenlenen bu tür etkinlikler her zaman Üniversite olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Altun, “Sosyal sorumluluk projelerinde olmak Üniversitelerin en temel misyonlarında yer almaktadır. Erciyes Üniversitesi de gerek fakülteler nezdin de, gerekse de YÖK nezdine kalite süreçlerini tamamlamış olması nedeniyle bu tür faaliyetlerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Rektör Prof. Dr. Altun, şunları kaydetti: “RATEM tarafından düzenlenen ‘Aklıma Bir Fikir Geldi’ yarışması sloganında olduğu gibi lütfen gençler aklınıza yeni fikirler ve yeni projeler gelsin. Bundan sonraki süreçlerde u fikirlere ve projelere çok ihtiyacımız olacak.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Aydın da yaptığı konuşmada “Bugün ki etkinliğin iletişim fakültemizin misyonuna 2 önemli alanda katkı sağladığını belirtmek isterim. Birinci kitle iletişimini ve işleyişi yarattığı sorunları anlama çabasıdır ki bugün burada telif hukuku meselesine odaklanacağız. İkincisi de kitle iletişiminin yine teknik ve profesyonel doğasıdır. Çünkü biz sadece sorunları anlama çabasında değiliz. Aynı zamanda alanın teknik ve profesyonel sorunlarıyla ilgileniyoruz” şeklinde konuştu.

RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Şerbetçioğlu ise konuşmasında katılımcılara RATEM hakkında bilgiler verdi.

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi.

RATEM Bilişim Genel Müdürü Yusuf Gürsoy’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde; Yargıtay 7. Ceza Dairesi Üyesi Erdoğan İshakoğlu, Kültür ve Turizm Uzmanı Hakan Evrim Tütüncü, Televizyon Programcısı ve Köşe Yazarı Küpra Par, ERÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Önürmen ve RATEM Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Hamurcu tarafından “Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Kanunu” hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Panel, soru- cevapların ardından sona erdi.

Öte yandan; RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Şerbetçioğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve “Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Kanunu” panelistleri, Rektör Prof. Dr. Fatih Altun’u da makamında ziyaret ettiler.

AdminAdmin

YORUMLAR