Kayseri Ekspres Haber
HV
26 NİSAN Cuma 09:45
Advert Advert Advert

TASARRUFA EVET AMA! TOPYEKÜN OLSUN

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Başkanı Ahmet TAŞ, düzenlediği basın toplantısında aynen şunları söyledi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-07-2023 13:57   Güncelleme : 21-07-2023 14:01
TASARRUFA EVET AMA! TOPYEKÜN  OLSUN

 

TASARRUFA EVET AMA! TOPYEKÜN  OLSUN

Pandemi döneminde tüm dünyayı sarsan ekonomik kriz ve hayat pahalılığı  tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insanları derinden etkileyerek geçim sıkıntısı çekmesine sebep oldu olmaya devam ediyor.

Bunun yanında 6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli meydana gelip 11 ilimiz doğrudan  etkileyip büyük yıkıma ve insan kaybına sebep olan asrın depremide ülkemizde devlet ve millet olarak büyük ekonomik  kayıplara sebep oldu.

Ülkemizde milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra asgari  ücret ve çalışanlarının ve emekleri ücretlerine zam yapıldı. Temel vergilerdeki artışlar, ek vergiler, akaryakıt ürünlerine yapılan aşırı zamlar, ücretlerdeki artışların çok üzerinde oldu.  Bu durum dar gelirli ve kirada oturan vatandaşlar başta olmak üzere bir çok insanımızı geçim sıkıntısı ile karşı karşıya getirdi. Daha da ilerisi kiracı ev sahibi kavgaları ve kavgalar sebebiyle kan akma ve ölüm vakaları ortaya çıkıp toplumda sosyal patlama yaşanmasından endişe edilmeye başlandı.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak! Milletimizin önemli bir çoğunluğunu geçim sıkıntısına  sokup fakirleşmesine sebep olan son vergi ve zamların devam etmesi durumunda fakirlik ve yoksulluğun artması ve buna bağlı sosyal patlamalar meydana gelmesinden endişe ediyoruz. Önlem olarak

  • a) Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in tasarruf genelgesinin  Cumhurbaşkanlığı’ndan Kaymakamlıklara kadar tüm Devlet kurumlarında uygulanması ve takibinin titizlilkle yapılmasını.

  • b)  Tüm sivil ve yarı sivil kurumların tasarruf tedbirlerini derhal uygulamaya koyup sonucu kamuoyuyla paylaşmalarını.

  • c) Sivil vatandaşların tasarruf tedbirlerine samimi katılımının sağlanması için, Radyo Televizyon ve sosyal medya aracılığı ile ilan ve tanıtımların yapılması için ilgili devlet kurumlarını ve yetkilileri ile, yerel yöneticiler ve sivil toplum kurumlarını göreve davet ediyoruz.                                                                    

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR