Kayseri Ekspres Haber
HV
26 NİSAN Cuma 22:46
Advert Advert Advert

ARIKAN’IN VAADİ “YEŞİL KAYSERİ”

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-03-2024 16:15
ARIKAN’IN VAADİ “YEŞİL KAYSERİ”

Saadet Partisi Kayseri Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan, Kayseri gündemini değerlendirdi ve “Yeşil Kayseri” projesini açıkladı.

Mahmut Arıkan, “Kayseri   gündemini   değerlendirmek,   çevre   ve   geri   dönüşüm   vizyonumuzu paylaşmak üzere bir aradayız. Öncelikle  dün  Kayseri’mizden  bir  şehidimiz  ebediyete  uğurladık.  Hemşerimiz, Develili  kahraman  polis  memurumuz  İlker  Duran’a Allah'tan  rahmet,  ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletimizin, Kayseri'mizin başı sağ olsun.” dedi.

 

Arıkan sözlerine şu şekilde devam etti: 

“3  Şubat’tan  itibaren  çok yoğun  bir sürece  girdik.  10  aydır vekilliğimiz  nedeniyle sahalardaydık, Şubattan itibaren şehri yönetmeye talip bir belediye başkan adayı olarak sahalardayız. Şunu belirtmek isterim, daha önce görülmeyen bir atmosfer ile karşı karşıyayız. Hemşehrilerimizin bize olan bu teveccühüne layık olmaya gayret gösteriyoruz. Çalışmalarımız vesilesiyle  insanlarımız ile sıkı irtibat halindeyiz.  Sahadan  çok sık duyduğumuz iki kelime var: Biri: Yeter Artık, diğeri: Değişim Buradan yola çıkarak billboardlarımızı,  hemşerilerimizin  bu  çağrısına  tahsis  ettik.  Tam  da  Kayserilice olarak “Yiter Gaari” yazdık.

 

Sizler de gayet iyi biliyorsunuz ki, şehrimiz 30 yıldır aynı insanlar, aynı vaatlerle yönetip duruyor. Hemşerilerimiz ise artık 30 yılın sonunda bir değişim istiyor.  Bu çağrıya kayıtsız kalamazdık. 4 Şubat günü şehre geldiğimde bir cümle kullanmıştım, demiştim ki; “Kayserili hemşerimin ne derdi varsa o bizim vaadimizdir. Onu çözecek proje bizim projemizdir.” Demiştim. Aynı şekilde, hemşerim neyi dile getiriyorsa onu duyurmak bizim vazifemizdir. Biz de hemşerilerimiz gibi yiter gaari diyoruz. 30  yıllık,  keyfi  yönetime  “Yiter  Gaari”  diyoruz.  Şehre  değil,  şahsa  hizmet  eden yönetime “Yiter Gaari” diyoruz. “Beni seçmeye mecbursunuz” diyen zihniyete “Yiter Gaari” diyoruz. Biz 31 Mart’ta bir değişime -güzel bir değişime- talibiz. Şubattan itibaren tüm ekibimizle beraber yoğun bir çalışma temposuna girdik. İki sorumuz vardı: bir, işi nasıl doğru yapacağız? İki: Doğru işi nasıl yapacağız? Bu yolda 38 proje, üzerine çok iyi düşünülmüş 38 projeyi hemşerilerimizle paylaştık. Sosyal belediyecilikten,  kültüre; yatırımdan,  istihdama; imardan, kentsel dönüşüme pek çok konuda projelerimiz dile getirdik.

 

Bugün   “Yeşil  Kayseri”  adını  verdiğimiz  vizyonu   sizinle  paylaşmak   istiyorum. Şehirlerimizde çevreye ve yeşil alanlara dair sorunlar sadece kent estetiğini değil; halk  sağlığını,  biyolojik  çeşitliliği  ve  ekolojik  dengeleri  de  tehdit  etmektedir. Betonlaşma,  hava  kirliliği,  ağaç  katliamları,  yeşil  alanların  azalması  ve  kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yapılan planlamalardaki eksiklikler bu sorunların başlıcaları arasındadır. İklimlerin değişkenlik göstermesi ve kuraklık ile şehrimiz tabiat güzelliklerini ve rengini yitirmektedir. Bunu engellemek ve yeniden rengini kazandırmak için adına Yeşil Kayseri adını verdik.  Bir farkındalık oluşturmak adına  bugün fidan  dağıtımı yapacağız. Hemen evimizin önüne dikeceğimiz bu fidan ile şimdiden “Yeşil Kayseri” dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Çevrenin üç önemli unsuru var: korumak, geliştirmek ve geri dönüşüm. Bu konuda atıkların ayrıştırılması ve bunun bir değer olarak hemşerilerimize döndürülmesi üzerine bir “Yenilikçi Çözümümüz” var.

“Kayseri Akıllı Geri Dönüşüm Projemiz” ile öncelikle hanelere kağıt, plastik, cam gibi atıkların ayrı ayrı biriktirileceği torbalar dağıtacağız. Ayrıca her haneye bir barkod numarası  tanımlayacağız.  Belediye’de  geri  dönüşümden  sorumlu  ekiplerimiz haneye geldiğinde, poşetleri tartarak teslim alacaklar ve haneye tanımlanan barkod numarasına  bunları  işleyecekler.  Bu  barkodları  KASKİ’deki  sistemle  senkronize edeceğiz.  Böylece  her  hane  geri  dönüşüm  konusunda  ürettiği  değer  kadar  su faturasında indirim alacak. Çevre konusunda çok vakit kaybettiğimiz bir başka konu ise Hava kirliliği. Bunun için orta vadede Belediye araçlarında “Elektrikli Araç” dönüşümünü sağlayacağız. Uzun vadede ise yeni imar planlarımızı, hava kirliliğini de belirgin oranda azaltmak için hakim rüzgar yönü ve rüzgar koridorlarını dikkate alarak yapacağız. Öte yandan finansmanını “kitlesel fonlama” ile sağlayacağımız Güneş Enerji Sistemleri  ve  Rüzgar  Enerji  Sistemleri  kuracağız.  Belediyenin  uygun  arsalarına yapılacak bu enerji tarlaları, belediye tarafından işletilecek. Fakat en güzeli, Kayserili hemşerim bu girişme ortak olabilecek. Böylece vatandaş üretilen enerjiden doğan kârı alırken, belediyemiz KASKİ’nin en yüksek maliyeti olan enerjiyi daha ucuz ve temiz bir şekilde elde edecek. Yani hem Kayserili kazanacak hem Kayseri kazanacak hem de Türkiye kazanacak! Fidan dikerek, geri dönüşüme katkı sağlayarak, temiz enerji kullanarak şehrimizin çehresini değiştirmek istiyoruz. Ama sadece fiziki çehresini değil; 31 Mart seçimleri ile şehrimizin yönetici çehresini değiştirmek istiyoruz. Yönetim vizyonunun çehresini değiştirmek istiyoruz. Biz bu hayal ve hedef ile yola çıktık. Tüm hemşerilerimizden bu değişim için, güzel bir değişim için destek bekliyoruz. Birazdan fidan dağıtımı yapacağız. Bu fidanları çocuklarınız  ile  dikmenizi  istiyoruz.  Evlatlarımızın  toprakla  ilişkisini  artırmak,  bu esnada Kayseri’yi daha yeşil bir yer yapmak istiyoruz. Kayseri’nin kadim bir şehir olarak, birbirine bağlanmış bir topluluk olarak yeniden tarih  sahnesine  çıkmasını  istiyoruz.  Unutmayın  “Bir  toplum,  yaşlı  insanların  asla oturmayacaklarını bildiği ağaçları diktiğinde büyür”. Gelin şehrimizin çehresini değiştirmeye buradan başlayalım. 31 Mart’ta ise güzel bir değişim yapalım.” 

AdminAdmin

YORUMLAR