Kayseri Ekspres Haber
HV
29 NİSAN Pazartesi 12:29
Advert Advert Advert

AK PARTİ'DE Süreç Başladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-11-2023 13:30
AK PARTİ'DE Süreç Başladı.


Seçimler öncesi çalışmalarına hız veren Ak Parti, bir taraftan aday adayı müracatlarını alırken, diğer yandan kampa girerek kulis çalışmalarını tamamlayacak. Ak Parti’nin büyük kampına ülke genelinde etkin isimlerin katılması ve belediye başkan adayı belirleme süreci öncesi istişare yapması bekleniyor. Bu arada müracatta bulunan Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarından 50 bin TL Bağış alınacak. Temayül ise 19 Kasım 2023’de digital ortamda yapılacak.
Kasım ayı ile birlikte hızlı bir çalışma dönemine giren Cumhur İttifakı ortağı Ak Parti 9 Kasım - 3 Aralık 2023 tarihleri arasında belediye başkan aday adaylarının müracatlarını alacak.
Bu süreci biraz daha hızlandırmak ve etkin isimleri daha net belirlemek için 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri öncesi 12-14 Kasım'da Kızılcahamam'da "Yerel Seçim" gündemli çalışma kampı yapacak olan AK Parti, İl Danışma Kurulları, il teşkilatları, mevcut belediye başkanlarıyla, belediye başkan adayları konusunda istişare yapacak.

Bu istişare sonucunda 81 il ve ilçe belediye başkan adaylarının isimleri hususunda bir liste oluşturulacağı, daha sonra 03 Aralık 2023’de sona erecek.
Öte yandan bu kez başvuru aidatı alınmayacak ancak bağış alınacak Büyükşehir Belediye Başkan Adayları 50, İl Belediye Başkan Adayları ise 30 bin TL, meclis üyeleri ise 5 bin TL bağış adı altında ödeme yapacak. Başvuruların tamamı digital ortamda yapılacak, ancak parti merkezine gelmek isteyenlerde yüz yüze başvuruda bulunabilecek. Bu arada mevcut belediye başkanlarından müracat alınmayacak, bu başkanların müracatının otomatik yapıldığı kabul edilecek.
19 Kasım 2023’de temayül yoklaması yapılacak. Digital ortamda yapılacak temayül yoklamasına başkasının yerine oy kullanmanın önüne geçmek için kartla giriş yapılacak. Temayül yoklamasında en önemli sorulardan birisi “Mevcut belediye başkanınızdan memnun musunuz?” olacak.

AdminAdmin

YORUMLAR