Kayseri Ekspres Haber
HV
29 NİSAN Pazartesi 16:27
Advert Advert Advert

AK PARTİ 26 İL ADAYININ İSMİNİ AÇIKLADI

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-01-2024 15:49   Güncelleme : 07-01-2024 16:38
AK PARTİ 26 İL ADAYININ İSMİNİ AÇIKLADI


Ak Parti, İstanbul Haliç Merkezi’nde 11’i büyükşehir olmak üzere 26 ilin belediye başkan adayını açıkladı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayının ismi ise 15 Ocak’ta Ankara’da yapılacak toplantıya kaldı.

 

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimleri öncesi belediye başkan adayı isimlerini açıklamaya başladı. İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirilen toplantıda İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Bursa, Denizli, Balıkesir, Aydın, Samsun, Erzurum, Ordu ve Muğla olmak üzere 11 büyükşehir ve 15 il olmak üzere toplam 26 il belediye başkan adayının ismi açıklandı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayının ismi ise 15 Ocak’ta Ankara’da yapılacak toplantıya kaldı.

 

BÜYÜKKILIÇ 5 YIL ÖNCE İSTANBUL’DA AÇIKLANMIŞTI!

Kayseri Büyükşehir mevcut belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın ismi 5 yıl önce İstanbul’da açıklanmıştı. O dönemde belediye başkanı ise Mustafa Çelik’ti… İsmi İstanbul’da açıklanan Memduh Büyükkılıç, havaalanında yoğun kalabalık tarafından karşılanmış ve il başkanıyla birlikte seçim otobüsünde şehir turu yapmıştı. O dönemde başkanlık koltuğunda oturan Başkan Mustafa Çelik ise bu görkemli törene iştirak etmemişti.

 

ANKARA DEĞİŞİMİN İŞARETİ Mİ?

5 Yıl önce İstanbul’da açıklanan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayının ismi bu kez Ankara’da açıklanacak. Bu gecikmenin ve yer değişimine etki eden faktörler tartışılıyor. Kayseri’de son günlerde bir anket yapıldığı ve yeterince başarılı bir sonuç elde edilemediği için Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayının isminin şimdilik rafa kaldırıldığı ve Ankara toplantısına kadar bir isim belirleneceği konuşuluyor. Öte yandan mevcut başkan Memduh Büyükkılıç ile devam edilir yorumları yapanlarda var ancak gecikmenin değişim işareti olduğu yönündeki yorumlarda kamuoyunda tartışılıyor

AdminAdmin

YORUMLAR