Kayseri Ekspres Haber
HV
27 NİSAN Cumartesi 12:15
Advert Advert Advert

Ahmet Taş: Merhamet Bayramın Bereketi Oldu

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Başkanı Ahmet Taş, Kurban bayramında yapılan yardımlar ile ilgili şu bilgileri verdi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-07-2023 14:17
Ahmet Taş: Merhamet Bayramın Bereketi Oldu

MERHAMET BAYRAMIN BEREKETİ OLDU

Merhametin, kardeşliğin, paylaşmanın, verilen nimetlere şükretmenin doruğa ulaştığı mübarek kurban bayramını geride bıraktık.

Gerek ülkemiz için de, gerekse ülkemiz dışında yaptığı çalışmalarla coğrafyaları, ülkeleri farklı olsa da, gönülleri bir olan Hayır kurumlarımız bu bayramda da Türkiye müslümanlarının kurban ve Bayram hediyelerini dünyanın 200'e yakın, en ücra ülke ve coğrafyalarına ulaşarak, Merhamet taşıyıcıları oldular.

Bu bağlamda

-Diyanet Vakfı: 47 ülkede 280 bölge Yurt içinde 79 ilde Kurban kesimi yapılmıştır.745 bin 535 hisse 34 milyon 667 bin haneye ulaştırılmıştır.  

-İHH insan Yardım Vakfı: 75 bin 53 hisselik kurban, Türkiye dahil 48 ülkede yaklaşık 3 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırdı. Ayrıca 10 ülkede 33 bin 312 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık elbize dağıtımı yapıldı.

-Kızılay: Türkiye dahil 23 ülkede 121 bin hisselik kurban kesimi yapılmıştır. Yaklaşık olarak 3.2 milyon ihtiyaç sahibinin sofrasına ulaştırılmıştır.

-İDDEF:(İnsana Değer veren Dernekler Federasyonu) 47 ülke 309 bölgede 79 bin 334 hisse kurban kesimi yapılmış olup 3 milyon 412 bin yoksul kimsenin hanesine kurban sevinci ve bereketini taşımıştır.

-Mirasımız Kudüs Derneği: 12 Büyükbaş 84 hisse Kudüs,186 Büyükbaş  1302 Hisse Tanzanya 76 Küçğkaş olmak üzere Deprem Bölgesinde Dağıtım gerçekleşmiştir.Kurban kesilen bütün bölgelerde Bayram harçlığı verilmiştir.

-İyilikder :  Yerelde İlimizde olmak üzere 350 Vacip kurban kesimi ve dağıtımı yapılmıştır  

-Hayrat yardım Vakfı:34 ülkede 51bin 300 kurban hissesi2 milyon yüzbüin ihtiyaç sahibine ulaştırıldı.12 bin kişiye Hediye ve Bayramlık dağıtımı yapıldı

-Şefkat Derneği: İlimiz genelinde 343 aile kurban payı dağıtılmıştır

 


2 / 2

 

 

-Veren El Derneği : 11 ülkede 22 bin 460 kurban kesimi yapıldı. 157 bin 220 hisse ile  Yüzbinlerce insana  Bayram yardımı ulaştırıldı. Deprem Bölgesi Kahrmanmaraşta 230, 117 Malatyada, 96  Adıyamanda 213 kurbanlıkda  Hatayda  Kesildi.

-Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği: 95 Ülkede 450 gözlemci nezaretinde 2 milyon 400 bin aileye dağıtmı yapılmıştır.  

-İnsan VAKFI: 3 Kıta 17 Ülke ve 450 bin ihtiyaç sahibine Kurban Payları ve Hediyeleri ulaştırıldı

-Ribat İnsani Yardım Derneği: 14 Ülkede 70 büyükbaş hisse ve 11 küçükbaş olmak üzere toplam 501 hisse dağıtım yapıldı. Kesilen kurbanlardan yaklaşık olarak 200 bin kişi istifaede etti. Türkiyede ise Konya Kayseri ve deprem bölgesi olmak üzere Kurban kesimi yapılarak on bine yakın ihtiyaç sahibine ulaştırıldı.

 

Bu kurumlarda birlikte Yetim Vakfı,Yeryüzü doktarları,Cansuyu Derneği , Çare – Der, Hiranur Derneği, İnsander,Deniz feneri derneği,Sadaka taşı derneği,Aziz Mahmud Hüdai vakfı ,Yardım eli Derneği ve diğer hayır kurumları, Ölmeyi, yaralanmayı ve hastalanmayı göze alarak  yollara düşerek Mazlum Coğrafyalara Kurban yardımı çalışmalarına katıldılar.

Anadolu insanın bağışlarını Mazlum, Mahsun kardeşlerine ulaştıran bu Hayır kurumlarının Merhamet elçileri, kurban yardımı ve bayram hediyesi ulaştırmanın yanında su kuyusu, yetimhane ve okul yapımı, meslek edindirme, tarım ve hayvancılık kursları, katarak ameliyatı, sağlık taraması dahil birçok konuda Mazlumlara mağdurlara ulaşan Anadolu'nun merhametli eli oldular.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Olarak;

Türkiye içinde kendi insanımıza olduğu gibi, dünyanın Mazlum ve mağdurlarına uzanan Merhamet elimiz olan Hayır kurumlarımızı ve gönülleri ile hayırsever insanımızı tebrik ediyor, Bayram hayrınız mübarek olsun diyoruz

 

                                                                    

 

 


AdminAdmin

YORUMLAR