Kayseri Ekspres Haber
HV
27 NİSAN Cumartesi 19:38
Advert Advert Advert

AHMET TAŞ, CUMHURBAŞKANI'NA ÇAĞRI YAPTI!

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu Başkanı Ahmet Taş üniversitelerde katkı paylarının artmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-08-2022 14:59   Güncelleme : 26-08-2022 15:17
AHMET TAŞ, CUMHURBAŞKANI'NA ÇAĞRI YAPTI!

Taş açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Bu yıl Cumhurbaşkanlığımızın yayınladığı genelgede gerekçe gösterilerek Erciyes Üniversitesi yönetimi yabancı uyruklu öğrencilerden talep edilen öğrenim katkı payını 3 kat artırarak tahsil edilmesine karar vermiş bulunuyor.

Erciyes Üniversitemizde 2000'den fazla yabancı uyruklu öğrenci okuyor olup bunlar içinde Suriyeli ve Afganlılar önde gelmektedir. Öğrenim katkı payında en büyük artış tıp fakültesi öğrencileri için olup 26.000 TL'den 76.000'ye çıkarılmış bulunmaktadır ve Erciyes Üniversitesinde 100 civarında çoğunluğu Suriyeli olan yabancı uyruklu tıp fakültesi öğrencisi öğrenim görmektedir.

Çoğunluğunun ailesi kalabalık nüfusa sahip olup babaları işçi olarak atölyelerde çalışan bu öğrencilerimiz 76 bin TL'ye çıkan öğrenim katkı payını ödeyemez hale gelmiş olup okullarını bırakmakla karşı karşıya bulunmaktadırlar.

Sizin de takdir edeceğiniz gibi bu gençlerimiz emek vererek okullarını kazanmışlar ve mezun olduklarında insanlığa hizmet etmek için hayata atılacak yavrularımızdır. Fakültelerimizin, üniversitelerimizin ve ülkemizin de emek vererek bu seviyeye gelmiş gençlerimize yardımcı olma sorumluluğu vardır.

Siz Cumhurbaşkanımızdan dileğimiz yabancı uyruklu öğrenci harcındaki 3 kat, 5 kat artışla ilgili kararnameyi yeniden incelettirerek ve bu yıl devlet memuru ve emeklimize yapılan %40'lık ücret zammını da dikkate alarak ödenebilecek bir seviyeye çekilmesini emir buyurmanızdır."

AdminAdmin

YORUMLAR