Kayseri Ekspres Haber
HV
26 NİSAN Cuma 17:53
Advert Advert Advert

GENÇ: KAYSERİ’NİN TALEPLERİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-12-2023 18:25
GENÇ: KAYSERİ’NİN TALEPLERİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

 

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ AŞKIN GENÇ: KAYSERİ’NİN TALEPLERİNİN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİM  

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, 2024 yılında da Kayseri’nin taleplerinin takipçisi olacağını söyledi.  

Meclis’te düzenlediği basın toplantısına konuşan Genç, 2024 yılı bütçesinin bugün oylanacağını CHP Grubu olarak bütçeye “Hayır” oyu vereceklerini kaydetti.  

Bütçenin daha yeni yıl gelmeden açıkla başladığını kaydeden Genç, “100 milyar dolarlık bir bütçe açığı ve bununla birlikte 45 milyar dolarlık da faiz gideri var. Bütçeye sevinenler bankalar ve faizciler olurken bütçe yoksula, emekliye, işçiye hiçbir şey vadetmiyor” şeklinde konuştu.  

Asgari ücret görüşmelerine de değinen Genç, asgari ücretin en az 20 bin TL olmasını gerektiğini söyledi. Genç, “Bu hafta asgari ücret görüşmeleri sonlandırılacak. 11 bin 400 lira olan asgari ücret 15-16 bin liraya çıkacak gibi görünüyor. Asgari ücret en az 20 bin lira olmalı” İfadelerini kullandı.  

‘BÜTÇEDE KAYSERİ YOK’  

2024 yılı bütçesinin seçim bölgesi Kayseri için yatırım konusunda sınıfta kaldığını söyleyen Genç, 2023 yılında olduğu gibi yeni yılda da Kayseri’nin sorunlarını gündeme getirmeye devam edeceğini söyledi.  

Genç sözlerini şöyle sürdürdü:  

“Kayseri’den bakanlar çıkmıştır, başbakanlar çıkmıştır, Cumhurbaşkanı çıkmıştır. Ama ne yazık ki yatırımlar noktasında benim şehrim hak ettiği miktarda yatırımı alamamıştır. Toplanan vergilerine bakarsınız Kayserili iş dünyasının, emekçilerinin ödediği vergilerin karşılığı aldıkları yatırımlara bakarsanız, Kayseri’nin hak ettiği yerde olmadığını görürsünüz. Ben Kayseri Milletvekili olarak; devlete ödediğimiz vergilerin bir kısmının da yatırım olarak Kayserimize dönmesi gerektiği kanaatindeyim.   Bundan sonra ben nasıl ki 2023 yılında yeni seçilmiş bir milletvekili olarak şehrimin menfaatlerini gözeterek hareket ediyorsam, 2024 yılında şehrimin menfaatine, şehrim için yapılacak yatırımların peşinde olduğumu ifade etmek istiyorum. Kayseri Milletvekili olarak bölgemin taleplerinin takipçisi olacağız.”

AdminAdmin

YORUMLAR