Vali Gökmen Çiçek’in 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü Günü Mesajı

GÜNCEL - 11-03-2026 11:57

Vali Gökmen Çiçek’in 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü Günü Mesajı

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” Mesajı şu şekilde:

"Milletimizin bağımsızlık ve özgürlük uğruna verdiği büyük mücadelenin en güçlü ifadelerinden biri olan İstiklal Marşı’mızın, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 105’inci yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

İstiklal Marşı’mız; milletimizin vatan sevgisini, bağımsızlık kararlılığını ve sarsılmaz inancını en güçlü şekilde yansıtan eşsiz bir eserdir. Bu anlamlı eser, yalnızca bir marş olmanın ötesinde; milletimizin ortak hafızasını, milli ruhunu ve istiklal aşkını nesilden nesile taşıyan önemli bir değerdir.

12 Mart, aynı zamanda milli birlik ve beraberliğimizin, vatanımıza olan bağlılığımızın ve özgürlüğümüze olan sarsılmaz inancımızın simgesidir. İstiklal Marşı’mızın kabulü, milletimizin en zor şartlar altında dahi bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğinin güçlü bir göstergesi olmuştur.

Bu vesileyle, İstiklal Marşı’mızın kabulünün 105’inci yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, Kurtuluş Savaşı’mızın kahramanlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
BAŞKAN NAVRUZ: 10 YILDIR AYNI İNANÇLA; UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

BAŞKAN NAVRUZ: 10 YILDIR AYNI İNANÇLA; UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

14-07-2026 - GÜNCEL

BAŞKAN AKAY’DAN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN AKAY’DAN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

14-07-2026 - GÜNCEL