STK'LAR AÇIKLADI: SEÇİM ATMOSFERİ BİTMELİ, HİZMETE ODAKLANMALI!

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Dernek Başkanı Ahmet Taş, biran evvel seçim havasından kurtulunup hizmet yarışına başlanması çağrısında bulundu. Taş şu açıklamaları yaptı:

GÜNCEL - 05-04-2024 14:19

STK'LAR AÇIKLADI: SEÇİM ATMOSFERİ BİTMELİ, HİZMETE ODAKLANMALI!

 

SEÇİM ATMOSFERİ BİTMELİ HİZMETLER DEVAM ETMELİ

31 Mart mahalli seçimlerin üzerinden bir haftaya yakın zaman geçti,

Seçim sonuçları ile ilgili itirazlar değerlendirmeye alınırken bir yanda da Mazbatasını alan Başkanlar görevlerine başlıyorlar. ülke genelinde yapılan mahalli seçimlerde CHP birinci AK parti ikinci parti olarak çıktı. iller bazında belediye başkanlıklarında CHP ve AK Parti ilk sıraları paylaştılar. seçime katılma oranında ise 2023 yılı Mayıs ayında yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine göre önemli oranda düşüş görüldü.

Yapılan son mahalli seçimlerde mevcut belediye başkanlıklarının önemli bir bölümü başka partilerden seçilen belediye başkanlarının idaresine geçmiş oldu siyasi partiler kazananı ve kaybedeni ile kazanma ve kaybetme muhasebesini aynı zamanda oy oranındaki düşüş ve oy kullanma oranındaki düşüşünde muhasebesini yapmaya başladılar.

Son mahalli seçimler gösterdi ki vatandaşdan oy almak kolay bir şey değil bugün a partisine oy veren vatandaş diğer seçimde başka partili bir adaya Oy verebiliyor ve yereldeki iktidar her an değişebiliyor.

31 Mart mahalli seçimleri her ne kadar mahalli seçim olsa da sonucuna etki eden faktörler merkezi hükümetin ülke yönetimi ile ilgili uygulamalarına karşı bir tepki olarak da ortaya çıkmıştır.

bu bağlamda

  • a) Ülkemizde artan hayat pahalılığı  

  • b) emekli vatandaşların ücretlerindeki azalma

  • c)  adalet mekanizmalarındaki olumsuz uygulamalar  

  • d)  liyakat ve adam kayırma konusundaki şikayetler  

  • e) milletvekili ve bazı belediye başkanlarının halktan uzaklaşması

  • f)  aday belirleme de seçmenin devredışı bırakılması  

  • g) 7 aydan bu yana devam eden Gazze katliamının son bulması için somut adım atılamaması  

  • h)  İsrail’e yapılan ticaretin devam ediyor olması ve bu konudaki şikayetlerin dikkate alınmaması.

Bunlar ve bunlara benzer bir çok sebepler iktidar partisine yakın belediyelere oy veren vatandaşların önemli bir kısmının seçime katılmama ya da başka partilere oy vermesine sebep olmuştur.

Kayseri gönlü kültür kuruluşları olarak:

  • a) 31 Mart mahalli seçimlerinin sonuçlarının halkın iradesinin ortaya çıkması açısından önemli olduğunu ve sonucunun kazanan ve kaybedenler tarafından olgunlukla karşılanıp kabul edilmesi gerektiğini


2/2

  • b) Kazanan belediye başkanlarının seçildikleri andan itibaren şehir ya da kasabanın belediye başkanı olduğunu unutmaması ve hiçbir ayrım yapmadan tüm kesimlere eşit muamele ve eşit hizmet etmeyi gerektiğini  

  • c) Göreve başladıkları andan itibaren, seçim dönemi bitti artık hizmet zamanı anlayış ile hizmete başlamaları gerektiğini.

  • d) Hizmetleri boyunca hak hukuk adaletten şaşmadan toplumun milli ve manevi değerlerini öne alarak, hizmet etmelerini hatırlatıyoruz.

Halkın tercihi ile seçilerek göreve başlayan tüm belediye başkanları ve meclis üyelerimizi tebrik ediyor, hayırlı olsun diyor, görevlerinde başarılar diliyoruz.

                                               

                                                                         

                                                                       

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
MHPli Özdemir: Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustasıyız!

MHPli Özdemir: Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustasıyız!

29-04-2024 - GÜNCEL

Türk silahı Sarsılmaz ABD’de polis silahı oldu

Türk silahı Sarsılmaz ABD’de polis silahı oldu

29-04-2024 - GÜNCEL