Kayseri’de Şuşa Azerbaycan Evi Açılışı Büyük İlgi Gördü

GÜNCEL - 08-04-2024 20:54

Kayseri’de Şuşa Azerbaycan Evi Açılışı Büyük İlgi Gördü

 

Şuşa Azerbaycan Dağlık Karabağ bölgesinde yer alan bir şehirdir. Şuşa, Kültür Başkenti seçildikten sonra Türk Dünyası’nın gözde şehirlerinden biri olmuştur. Kültür Başkenti Şuşa ile Kayseri’nin “kardeş şehir” olması ikili ilişkileri geliştirmiştir. Bu çerçeve doğrultusunda Azerbaycan Diaspora Bakanlığı ve Talas Belediyesi işbirliğiyle “Şuşa Azerbaycan Evi” inşa projesi planlanmış ve Kayseri’nin Talas ilçesi Yenidoğan Mahallesi’nde 20 bin metrekarelik bir alana sahip Azerbaycan Kardeşlik Parkı içerisine Talas Belediyesi tarafından Şuşa Azerbaycan Evi inşa edilmiştir. Yapımı tamamlanan Şuşa Azebaycan Evi’nin açılışı 7 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

 

Azerbaycan Diaspora Bakanlığı, Talas Belediyesi ve Şuşa Azerbaycan Evi’nin ortaklaşa düzenlediği açılışa Azerbaycan Diaspora Bakanı Fuad Muradov, Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev, Şuşa Valisi Aydın Kerimov, Onursal Başkan Necef Ganbarov, Şuşa Azerbaycan Evi Başkanı Elshan Ganbarov, Kayseri Büyük Şehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, KAYÜ Rektörü Kurtuluş Karamustafa, İl Başkanları, Milletvekilleri, Meclis Üyeleri, STK Başkanları başta olmak üzere birçok davetli yoğun  katılım sağlamıştır.

 

Açılışın ardından akşam düzenlenen Nahçıvan Devlet Filarmoni Orkestrası’nın konseri, Şarkı ve Dans Topluluğu’nun gösterileri halkın yoğun ilgisiyle karşılandı. Binlerce kişinin katıldığı salonda Türkiye-Azerbaycan şarkılarına gönülden eşlik edilerek iki ülke arasındaki kardeşlik olgusu bir kez daha vurgulandı.

Şuşa Azerbaycan Evi Başkanı Elshan Ganbarov; İki ülke arasında ilişkilerin pekiştirilmesi açısından önemli yere sahip olan Şuşa Azerbaycan Evi mimarisinin Şuşa Kalesi’nden esinlenerek yapıldığını ifade ederek içerisinde bulunan ve Azerbaycan kültürünü yansıtan birçok sanat eserinin, fotoğraf ve objelerin tanıtımını yaparak halkı aydınlattı. Kayseri ve Şuşa arasındaki kardeş şehir ilişkisinin anlam ve önemini vurgulayarak yönetimi ile birlikte bu güçlü ilişkiyi daha üst seviyelere çıkaracağını belirtmiştir. Başkan Ganbarov ayrıca kültür ve sanat alanları başta olmak üzere diğer birçok alanda da ortak çalışmalar yapılacağını ifade etti. Ayrıca açılışın ardından akşam saatlerinde düzenlenen gösteri için konser salonuna yoğun bir şekilde katılım sağlayan halka teşekkürlerini iletti.

İki Devlet Tek Millet!

Şuşa Azerbaycan Evi Kurucu Üyesi

Öğr. Gör. Dr. İsmail ARGUNŞAH

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
MHPli Özdemir: Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustasıyız!

MHPli Özdemir: Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustasıyız!

29-04-2024 - GÜNCEL

Türk silahı Sarsılmaz ABD’de polis silahı oldu

Türk silahı Sarsılmaz ABD’de polis silahı oldu

29-04-2024 - GÜNCEL