Kayseri Ekspres Haber
HV
29 MART Cuma 14:54
Advert Advert Advert

MOBİBOYA tarafından düzenlenen Çalıştay'da, çevreci projelere dikkat çekildi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-02-2023 17:27
MOBİBOYA tarafından düzenlenen Çalıştay'da, çevreci projelere dikkat çekildi

MOBİBOYA tarafından düzenlenen Çalıştay'da, çevreci projelere dikkat çekildi ve MOBİBOYA’nın önemi vurgulandı

MOBİBOYA, MOBİLYA SEKTÖRÜ İÇİN BÜYÜK KAZANÇ

Kayseri’nin çevreye olan duyarlılığının en önemli simgelerinden olan Türkiye’nin en büyük su bazlı boyama tesisi MOBİBOYA, uluslararası bir çalıştay gerçekleştirdi. “Su Bazlı Boya Farkındalık Artırma Çalıştayı” Wyndham Grand Hotel’de yapıldı. Çalıştayın açılışında konuşan Erciyes KSS Kooperatifi ve MOBİBOYA Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya, su bazlı boyanın kullanılmadığı ürünlerin yurt dışındaki pek çok pazara giremeyeceğini belirtti.

MOBİBOYA Mobilya ve Metal Boyama Ortak Kullanım Tesisi tarafından gerçekleştirilen Su Bazlı Boya Farkındalık Artırma Çalıştayı’nda farklı oturumlarla yeşil ve çevreci uygulamalara vurgu yapıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi ve MOBİBOYA Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya, katılımcıları mobilya sektörünün anavatanı olan Kayseri’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, “Kayseri için mobilya sektörünün anavatanı ya da başkenti yakıştırması yapıyoruz, çünkü bu şehir sektörün açık ara lideri konumundadır. Ülkemiz mobilya sektörünün süper liginde yer alan 20 mobilya üreticisinden 11'i Kayseri’dedir. Futbol süper liginde İstanbul’un yeri ne ise mobilya sektöründe de Kayseri’nin yeri odur, hatta daha ileri noktadadır. Türkiye'de üretilen 2 sandalyeden 1'i, 10 kanepeden 7'si, 2 yataktan 1'i Kayseri'de üretilmektedir” dedi.

“SIFIR ATIK, % 100 VERİMLİLİK”

Mobilyada bu denli önemli olan Kayseri’de sektöre değer katacak ve mobilya sektörünü geleceğe taşıyacak tesislere de ihtiyaç olduğundan hareketle MOBİBOYA Ortak Kullanım Tesisini ülkemize kazandırdıklarını vurgulayan Sarıkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “MOBİBOYA’da sıfır atık ve yüzde 100 verimlilik anlayışı vardır. Tesis son derece teknolojik bir tesistir ve tüm boyama işlemleri akıllı robotlarla gerçekleştirilmektedir.  MOBİBOYA Ortak Kullanım Tesisimizin sektör için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü dünya hemen hemen her sektörde farklı bir yöne evrilmektedir. Kıymetli yazarlarımızdan Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın bir sözü var. Diyor ki, “Uygarlık, insanlarla doğanın arasını açmıştır.” İlk sanayi devriminde su ve buhar gücü ile mekanik sistemler kullanılıyordu. Elektriğin gücü ile ikinci sanayi devrimi başladı. Ardından elektronik devreye girdi ve dijital sistemlerin de yer aldığı üçüncü sanayi devrimine geçildi. Endüstri 4 ile otomasyon, akıllı üretimler gibi farklı tekniklerle tanıştık ve tanışmaya devam ediyoruz. Üretimde ve hayatın her alanında uygarlığın gereği olan bu gidişat maalesef değerli yazarımızın da ifade ettiği gibi doğa ile bizlerin arasının açılmasına sebebiyet verdi. MOBİBOYA ve farklı sektörlerdeki benzer tesisler doğa ile aramız açılmadan uygarlığımızı sürdürebileceğimizi gösteren önemli bir yatırımdır. Gelecekte bu ve benzer yatırımların sayısı artacaktır, artmalıdır. Doğa ile barışmak isteyen insanlık artık aldığı ürünlerde kalite ve fiyat dışındaki unsurlara da dikkat etmeye başladı. Bu unsurların başında da çevreci yaklaşımlar geliyor. Ekonomisi geliştiği için daha fazla tüketen toplumlar; mobilya, çelik kapı ya da başka bir ürün alırken artık nasıl boyandığına da dikkat eder hale geldiler. Bu hassasiyete uygun ürününüz yoksa artık o pazarlara girme şansınız da olmayacak. Gelecekte bu yaklaşımlar daha da artacak ve su bazlı boyamanın önemi daha da iyi anlaşılacak. Dolayısıyla bu anlayışa uygun ürünler yapmak ve doğaya daha fazla duyarlı bireyler olmak zorundayız.”

“MOBİBOYA, SADECE KAYSERİ’YE DEĞİL TÜRKİYE’YE HİZMET VERECEK KAPASİTEDE”

Çalıştayda, açılış konuşmasının ardından MOBİBOYA ile ilgili tanıtım filmleri gösterildi ve tesisin Türk mobilya sektörü için çok büyük bir kazanç olduğu vurgulandı. Daha sonra Mobilya Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nesip Uzun’un moderatörlüğünde ilk oturuma geçildi. Oturuma konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncer Dilik ve Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Dayan katıldı. Çalıştayda ayrıca, ICA Grup-İtalya Teknik Uzmanı Francesco Trovellesi, Frimpex Kimya ARGE Müdürü Yasemin Altın,  Rhenoccol GMBH Almanya CEO’su Werner Zimmermann, Bellona Kalite Müdürü Ahmet Hamdi Onaran, Remmers GMBH Temsilcisi Ertan Gökalp, MOBİBOYA Genel Müdürü Ulaş Ahmet Öztürk, Kümelenme Uzmanı Yeliz Çuvalcı ve MOBİBOYA Projesi Takım Lideri Dilek Hazar tarafından sunumlar yapıldı.  

 

AdminAdmin

YORUMLAR