Kayseri Ekspres Haber
HV
20 NİSAN Cumartesi 06:04
Advert Advert

MAZLUMDER TABİAT GEZİSİ DÜZENLEDİ

MAZLUMDER Kayseri Şubesi üye ve gönüllüleri için trenle tarih ve tabiat gezisi düzenledi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-11-2022 14:01
MAZLUMDER TABİAT GEZİSİ DÜZENLEDİ

65 kişiden oluşan MAZLUMDER ekibi Adana'nın Pozantı ilçesi Hacıkırı ve Belemedik bölgesine düzenlenen gezi için 27 Kasım Pazar sabah 07.30'da Erciyes Ekspresi ile Kayseri garından hareketle yola çıktı.

Yol boyunca İncesu, Yeşilhisar, Niğde, Ulukışla, Çifte Han, Pozantı gibi istasyonları geçen İç Anadolu ve Torosların doyumsuz manzaralarını sayısız tünelleri aşan Erciyes Ekspresi MAZLUMDER ekibini saat 13.00 sularında Hacıkırı istasyonuna ulaştırdı.

Hacıkırı istasyonunda trenden inen gezi grubu burada kendilerini bekleyen dolmuşlara binerek 1900'lü yıllarda Almanlara yaptırılan tarihi Varda Köprüsü'ne ulaştılar. Harika bir mühendislik eseri olan tamamen taşlardan yapılan Varda demiryolu köprüsü üzerinden karşıya geçen, köprünün ihtişamını gören Mazlumder ekibi hala insanoğluna hizmet veren köprüye hayran kaldılar, köprüyü gören cephelerden bol bol fotoğraf çektirdiler.

Varda Köprüsü'ne hayran kalıp burada bol bol fotoğraf çektiren Mazlumder ekibi daha sonra minibüslere binip Pozantı'nın mesire yeri olup tabiat güzelliği ile meşhur Belemedik tabiat parkına geçtiler.

Burada doyumsuz tabiat manzarası altındaki Pozantı Belediyesi'ne ait kır lokantasında yemek yiyen, çınar ağaçları ile kaplı yolda yürüyüş yapan ekip gezinin bu bölümünden de oldukça memnun kaldılar.

Akşam saat 18:00'a kadar tarih ve tabiat gezisini devam ettiren Mazlumder gezi ekibi saat 18.00'da Adana'dan dönüş yapan Erciyes Ekspresine Belemedik istasyonunda binerek Kayseri'ye dönüşe geçtiler.

Saat 23.00'da Kayseri'ye ulaşan ekip gezi için Mazlumder yönetimine teşekkür ettiklerini bildirdiler. Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, katılım için gezi ekibine ve organizasyona emek veren üyelerine teşekkür etti.

AdminAdmin

YORUMLAR