Kayseri Ticaret Odası’nın (KTO) olağan seçimlerinde 61 meslek komitesinden 59’unu Ömer Gülsoy’un listesi kazandı. Ali Alkan’ın listesi ise 2 komitede seçimi önde tamamladı. Sonuçların ardından Ömer Gülsoy, KTO Başkanlığı görevinde güven tazeledi.
Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilen KTO olağan seçimlerinde mevcut Başkan Ömer Gülsoy ile başkan adayı Ali Alkan yarıştı. 61 meslek komitesinin bulunduğu seçimlerde Gülsoy’un listesi 59 komitede, Ali Alkan’ın listesi ise 2 komitede seçimi kazandı. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan KTO Başkanı Ömer Gülsoy, seçimlerin nezih bir ortamda tamamlandığını belirterek tüm kazananları tebrik etti.
Gülsoy, “Bugün güzel bir atmosferde, nezih bir ortamda Kayseri Ticaret Odası'nın yani 130 yıllık köklü çınar olan, iş dünyasının en büyük sivil toplum kuruluşu Kayseri'nin organ seçimlerini yaptık. Şu anda da yaptığımız organ seçimlerinde tüm kazanan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Biliyorsunuz 61 komitede yarış vardı. İş insanlarımız kendi ekmek yediği sektörüne, mesleğine sahip çıkmak için burada bir yarış vardı. ‘Ben daha iyi sektörü temsil edebilirim’ diye bir yarış oldu. Kazasız belasız, güzel bir atmosferde seçimlerimizi tamamladık. Tüm kazanan arkadaşlarımı tebrik ediyoruz” dedi.
“BİZ İŞ DÜNYASININ TEMSİLCİLERİYİZ”
Seçimlerin ardından Kayseri ekonomisi için çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Gülsoy, “Kazanan Kayseri diyorum. Yani biz iş dünyasının temsilcileriyiz. O yüzden de şehrimizin ekonomisine, ticaretine, istihdamına, ihracatına katkı vermek için canla başla hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Gülsoy, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Bizim biliyorsunuz bir şiarımız var. Özellikle buradan adını anmadan da geçmeyeceğim. Benim kıymetli Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu her platformda şunu dile getirir: ‘Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır’ der. Kıymetli bir sözdür bu. Biz de biliyorsunuz Kayseri Ticaret Odası'nın sloganı da ‘Birlikte güçlüyüz.’ Biz hep bu şiar üzerine çalıştık. Bir ve beraberiz” ifadelerini kullandı.
Seçimlere yoğun katılım olduğunu belirten Gülsoy, “İş dünyası da burada bugün demokrasinin bir kuralını yerine getirmiş oldu. Müthiş de bir kalabalık, müthiş bir şekilde de bir katılım oluştu. Bu katılımda beraber gelen tüm arkadaşlarımıza, iş dünyası temsilcilerine, buraya kadar zahmet edip oy kullanmaya gelenlere, fahri olarak bize dua eden, bize destek veren tüm Kayserili hemşehrilerimize, iş insanlarımıza da buradan sizlerin vasıtasıyla şükranlarımı sunuyorum. Teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun” dedi.
“BİZ AYIRAN, KAYIRAN DEĞİL, BİRLEŞTİREN BİR YÖNETİM ANLAYIŞINDAYIZ”
Seçimde yarışan tüm aday ve üyelerin KTO’nun bir parçası olduğunu vurgulayan Gülsoy, “Bugün de burada bir kere daha şunu söylemek isterim. Kazanan Kayseri. Ve bu saatten sonra da kaybeden arkadaşlarımızı da bağrımıza basacağız. Çünkü onlar da iş dünyasını temsil ediyor. Onlar da bizim üyemiz. Biz ayrı gayrı değil. Yani biz ayıran, kayıran değil, birleştiren bir yönetim anlayışında hizmet ediyoruz. Onun için bu saatten sonra da artık şehrimiz için hep birlikte ekonomisine katkı vermek, daha üst seviyeye çıkarmak için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Admin














