Kayseri Ekspres Haber
HV
25 NİSAN Perşembe 23:56
Advert Advert Advert

KATKI PAYI OKUL BIRAKTIRMASIN

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları tarafından üniversitesilerde katkı paylarının artmasıyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 23-08-2022 14:51
KATKI PAYI OKUL BIRAKTIRMASIN

"Ülkemizde Üniversitelere yerleşmeye hak kazanan öğrencilerimizin kayıt yaptırma ve yurt bulma telaşı devam ediyor.

Üniversitelerimizde kendi vatandaşımız öğrencilerimizin yanında, çoğunluğu Gönül coğrafyamız ve akraba topluluklarından öğrencilerimizde öğrenimlerine devam ediyorlar.

Çoğunluğu Gariban ve dar gelirli ailelerin evlatları olup, gurbette eğitim gören bu öğrencilerimizden 2000'den fazlası da Erciyes Üniversitemizde öğrenimlerine devam ediyorlar. Doğrusu devam etmek istiyorlar.

Bu yıl bu öğrencilerimizin öğrenimlerine devam etmesi zora girmiş bulunuyor. Zira yurt dışı öğrencilerden alınan öğrenim katkı payı bu yıl Erciyes üniversitemizin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusnda aldığı bir kararla 3 katına çıkarılmış bulunuyor. Bu durumds çok sayıda öğrenci 18.000 TL'den 76 bin TL gibi bir rakama çıkarılan Tıp Fakültesi katkı payı ve diğer fakülteler için getirilen artışı karşılayamadıklarından okullarını bırakmakla karşı karşıya gelmiş durumdalar.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak: 

Erciyes Üniversitesi yöneticilerimizi, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığımızı Cumhurbaşkanımızla da istişare ederek olaya çözüm bulmaya, binlerce gencimizin okullarına devamını sağlamak için çözüm üretmeye davet ediyoruz."

YURT İÇİN SIKINTI VE İSTİSMAR OLMASIN

Diğer yandan geçen sene yaşanan yurt sıkıntılarıyla ilgilide şu ifadelere yer verildi; "Üniversitelerin öğretime başlamasına bir ay kadar bir zaman kaldı.

Yüksek öğretim kurumlarına yerleşmeye hak kazanan öğrencilerimiz bir yandan da kalacakları yurtlara müracaatlarına başladılar.

Geçen yıl pandemi döneminde okulların uzaktan eğitimden yeni çıkmaları sebebiyle birçok ilde yurt sıkıntısı yaşanmış, Birçok ilde de öğrencilerin belediyelerin sunduğu imkanlarıda düşünerek otellere ve öğretmenevlerinde kaldıklarına şahit olmuş idik.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak; bu yıl, geçen yıl yaşanan yurt sıkıntısı ve istismarın önleme adına Kayseri'imizde yurt hizmeti veren kurumlarımızın imkanlarını kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Yurt hizmeti veren tüm kurumlarımızı tebrik ediyor hayırlı hizmetler diliyoruz. Kısa süre sonra başlayacak 2022-2023 öğretim yılının tüm öğrenci ve okullarımıza hayır ve başarı getirmesini diliyoruz."

AdminAdmin

YORUMLAR