Kayseri Ekspres Haber
HV
16 NİSAN Salı 11:27
Advert Advert

'GECENİN YILDIZI' TALAS

Talas Belediyesi, Kent ve Başkan Dergisi okurları tarafından 2 ödüle birden layık görüldü. Düzenlenen ödül töreninde ‘Şeffaf Odada Başkanla Başbaşa’ uygulaması 'En çok oyu alan proje' olarak ödüle layık görülürken Talas Belediyesi, ‘Tarım Anneleri Evleniyor’ projesi ile de ikinci bir ödül alarak gecenin yıldızı oldu.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 20-08-2022 18:50
'GECENİN YILDIZI' TALAS

Bir Otelde gerçekleşen ödül gecesine, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Çorum Belediye Başkanı H. İbrahim Aşgın’ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri ile Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden belediye başkanları katıldı. 

Katılımın yoğun olduğu gecede ilk ödülü Talas Belediyesi alırken, 2 projesiyle birden ödül alan tek belediye olarak geceye damgasını vurdu. 

Öte yandan Kayseri Büyükşehir Belediyesi de ‘Kayseri Kariyer Merkezi’ projesi ile ödül alan büyükşehir belediyesi oldu.

‘İNSANLARIN HAYATINA KOLAYLAŞTIRAN ZANAATKARA BELEDİYE REİSİ DENİR’

Gecede ilk ödülü alan Başkan Yalçın, yaptığı konuşmada daha önce okuduğu bir kitaptan hareketle belediye başkanı tanımı yaptı. 

“Çok eski bir kitapta okumuştum, ‘Mahallinde yaşayanların hayatını kolaylaştıran zanaatkara belediye reisi denir.’ diye yazıyordu.” diyen Başkan Yalçın, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Hepimizin böyle ortak bir görevi var, ama harika bir görev. Şeffaf bir odayı, 85 bin nüfusu olan bir mahallemizde parkın içerisine bir oda yaptık. Orada sabah 08.00’den akşam 17.00’ye kadar ben açıyorum ben kapatıyorum. Oraya vatandaşlarımız randevusuz gelebiliyorlar.”

‘TARIM İŞÇİLERİMİZİN HAYAT STANDARTLARINI YÜKSELTTİK’ 

Gecede ‘Şeffaf Odada Başkanla Başbaşa’ uygulamasıyla birlikte ödül alan bir diğer Talas Belediyesi projesi de ‘Tarım Anneleri Evleniyor’ oldu. Farklı illerden tarım işçisi olarak çalışmaya gelenlerin hayat standartlarını yükseltmeyi amaçlayan proje ödüle layık görüldü. Ödülünü AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’in elinden alan Başkan Yalçın, ödül sonrası değerlendirmede bulundu. Tarımın insan hayatında olmazsa olmaz bir yere sahip olduğunun altını çizen Başkan Yalçın, tarımda çalışan işçilerin de rahat ve konforlu bir ortamda barınmaları gerektiğini belirtti. Başkan Yalçın, şunları söyledi: “Bu proje ile tarım işçisi olarak çalışan kardeşlerimize daha düzgün bir barınma imkânı sağlamış olduk. İnsan hayatı bizim için her şeyden önemlidir.” 

AdminAdmin

YORUMLAR