Kayseri Ekspres Haber
HV
20 MAYIS Pazartesi 12:30
Advert Advert

Evlatlarına sahip çık Kayseri!

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-05-2024 19:43
Evlatlarına sahip çık Kayseri!


Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Kayseri'de bulunan iki SMA'lı bebek için kampanya başlattı. Kayseri'de görev yapan gazeteciler Aysima ve Muhammed Yusuf için vatandaşlara yardım çağrısında bulundu. 
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti, Kayseri’de SMA ile mücadele eden Aysima Tuna ve Muhammed Yusuf Aktaş için kampanya başlattı. SMA hastası Aysima ve Muhammed Yusuf'un tedavisi için ihtiyaç duydukları masrafların karşılanmasına yönelik valilik izni ile kampanya yürütülüyordu. Cemiyetin bu adımıyla seslerini duyurmaya çalışan ailelerde umut ışığı belirirken, Melih Eymen ve Hasan Çınar gibi Aysima ve Muhammed Yusuf'un da sağlığına kavuşması bekleniyor.
Daha öncesinde yine Kayseri Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde Kayseri’de yaşayan SMA hastası Hasan Çınar’dan sonra SMA’lı Melih Eymen’in de tedavisi için gerekli olan para toplanarak kampanya yüzde 100’e ulaşmış, iki evladımız da sağlığına kavuşmuştu.
Evlatlarına sahip çık Kayseri sloganıyla başlatılan kampanya hakkında açıklamalarda bulunan KGC Başkanı Metin Kösedağ ‘Bugün SMA hastası Aysima Tuna ve Muhammed Yusuf Aktaş için buradayız. Bütün kamuoyuna bu yavrularımızın kampanyalarına destek olması sebebiyle bir çağrıda bulunmak amacıyla toplandık. İnşallah diğer çocuklarımız içinde kampanyaların tamamlanması açısından kamuoyunun üzerine düşeni yerine getirip, onlara da günün birinde aynı Melih Eymen gibi, Hasan Çınar gibi karşımıza gelirler.
Bürokrasilerden, hayırseverlerden ve birçok vatandaşımız bize her yerden ulaşabilir ve kampanyaya destek verebilirler. Biz Kayseri olarak bunu gerçekleştirebiliriz. Geçen hafta Küresel Gazeteciler Konseyi genel başkanımız Kayseri’deydi ve bunlar bir gecede istediklerinde anında kampanyaları tamamlayıp yavrularımızı sağlıklarına kavuşturma fırsatı yakaladılar. Kayseri olarak bunu fazlasıyla yapabilecek güce sahibiz. Hepinizi çok teşekkür ediyorum.’ Dedi.

Evlatlarına sahip çık Kayseri!
Ölümcül bir hastalıkla mücadele ettiklerini dile getiren Aysima Tuna’nın babası Sinan Tuna, ‘Bu organizasyonu düzenleyen Başkan Metin Kösedağ ve Kürşat abimize çok teşekkür ederim. Bu evlatlarımız kendi dertlerini söyleyemedikleri için bu hastalığın sözcüsü olup Aysima ve Muhammed’in sesini herkese duyurmamız gerekiyor. Ölümcül bir hastalıkla mücadele ediyoruz ve bunu bilmek bizi kahrediyor. Her gün biz bu duyguyla uyanıyoruz. Dermansız bir dert değil. Bir çaresi var ama güncel kurla 60 Milyon TL’yi buluyor bu hastalık.
Kampanyamız şuanda %49’a ulaştı. Yolun yarısı demeye çok az kaldı. Bugün tamamlansa bugün gitmek zorunda. Çünkü bu evlatların yarını belli değil. Aysima’nın sol ayağında ve sağ ayağında kas kaybı başladı. Fizik tedavi görüyor. Ve bunun ilerisi yutkunma ve nefes alma ciğer kasları sebebiyle cihaza bağlı olarak yaşayacak demek oluyor. Zaman varken Aysima şuanda sağlıklı beslenip sağlıklı nefes alırken bu ilacı alması gerekiyor. Bütün kamuoyuna, siyasilerimize, bürokrasilere, buradan sesleniyorum. Bebeğimizin elinden tutun bizi sahipsiz bırakmayın. Melih Eymen ve Hasan Çınar gibi Aysima’da kazansın. Aysima’yı ilaçsızlık yüzünden kaybetmek istemiyoruz.’ İfadelerini kullandı.

Aysima’nın gözü yaşlı annesi ise ‘Ben bir anne olarak herkese sesleniyorum, ben kızımı kaybetmek istemiyorum. Diğer çocuklar gibi koşsun oynasın istiyorum. Ben çok bir şey istemiyorum. Kızımın yaşamasını istemiyorum.’ Dedi.

Diğer SMA hastalığı ile mücadele eden Muhammed Aktaş’ın annesi de ‘Lütfen evladıma destek olsunlar. Sahip çıksınlar. Evladım toprak olup gitmesin. Yani mebla çok yüksek. Bizim gücümüz yetmiyor. Çok zor durumdayız. Bütün herkesten destek istiyorum, yardım istiyorum.’ Diye konuştu.

Programa katılan Melih Eymen’in annesi Fatma Ceylan Aysima ve Yusuf bebeğin ailesine destek açıklamasında bulundu.

Gazeteci Kürşat Açıkgöz ise ‘Aranızda Kayseri’de yaşayan iki SMA’lı evladımızın ailesi var. Biri Aysima Tuna. Aysima burada, yanımızda. Diğeri de Muhammed Yusuf Aktaş. Muhammed Yusuf şuan hastanede tedavi gördüğü için aramızda değil. Bununla beraber bizde Kayseri Gazeteciler Cemiyeti olarak, Kayseri’de ki gazeteciler olarak bir buçuk yıl önce Kayseri’de yine iki ailenin sesini duyurmuştuk. Kamuoyu oluşturmuş, bu iki evladımızın Hasan Çınar ve Melih Eymen’in sıkıntısını yine dile getirmiş ve Kayseri kamuoyuna bu kampanyalara destek olması çağrısında bulunmuştuk.
Elhamdülillah, Kayseri hayırseverdir, Kayseri vicdanlıdır, merhametlidir, ekmeğini paylaşır. Buna inandık. Tabi o dönemin parası 3.5 milyon dolara yakın bir para nasıl toplandı derken, bizim kampanyaya dahil olduğumuz dönemde belki bunun yarısı toplanmıştı ama Kayseri kamuoyunda hayırsever insanların yaklaşımıyla bu iki kampanyayı bitirdik. Bizimle beraber başka platformlarda destek verdi ama kamuoyu oluşunca bu iş bitti. Şimdi bu iki evladımız yanımızda. Hasan çınar ve Melih Eymen bugün hamdolsun yürüyorlar, koşuyorlar, sağlıkları yerinde. Bizde diyoruz ki Kayseri’de yine bir kampanya var.

Evlatlarına sahip çık Kampanyası var. Yine iki tane SMA’lı evladımız var. Tabi daha önceki açıklamalar da ifade ettik. Bunun bir imtihan olduğunu, bu imtihanın sadece bu iki aileye has olmadığını, bu imtihanın aslında tüm Kayseri’nin imtihanı olduğunu çünkü bir ailenin 60 milyon gibi bir parayı veremeyeceğini hepimiz biliyoruz. Allah göstermesin bu yarın bir başkasının da başına gelebilir.  En yakınlarımızın da başına gelebilir. O yüzden burada birlik ve beraberlik içerisinde olmanın ne demek olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Neden birlik beraberlik içerisinde olmamız gerektiğini de görüyoruz.

Buradan Kayseri basını olarak bizler bu işin kamuoyuna duyurulması noktasında Kayseri’ye çağrımızdır. Evlatlarımıza sahip çıkın diyoruz. Bu evlatlarımıza fitrenizi, zekatınızı, hayırlarınızı, yapmaya devam edin. İşte bitmez demeyin, bu paralar toplanmaz değil. Daha önce de toplandı. Yine toplanır. Buradan bizlere daha önceki kampanyalarımızda destek veren hayırseverlere bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Yardımlarınızın nereye gittiğini görün diye tedavisi olan çocuklarımızı da bugün buraya çağırdık ki bu paralar sokağa atılmıyor, bu paralar birilerinin kursağına gitmiyor, bu paralar işte bu evlatların tedavisinde kullanılıyor. Çok şükür ilaçlarında faydasını görüyoruz. İnşallah Aysima ve Muhammed Yusuf’un tedavisi içinde paralar toplanır diyerek ümit ve dua ediyoruz. Buradan kamuoyuna destek çağrısında bulunuyoruz. Emeği geçen sayın Metin Kösedağ nezdinde duyarlı ve vicdanlı tüm Kayseri basınına özellikle sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bu kampanyalar biter diyerek umut ediyoruz.’ Dedi.

SMA’lı Aysima Tuna ve Muhammed Yusuf Aktaş’a bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar için Valilik İzinli Kampanyanın IBAN bilgileri şu şekilde:

Muhammed Yusuf Aktaş: TR35 0001 5001 5800 7323 9918 78

Alıcı: Bülent AKTAŞ

Aysima Tuna: TR90 0001 5001 5800 7323 7385 91

Alıcı: Sinan Tuna

AdminAdmin

YORUMLAR