Kayseri Ekspres Haber
HV
29 NİSAN Pazartesi 08:29
Advert Advert Advert

CHP’Lİ AŞKIN GENÇ’TEN KURBAN BAYRAMI MESAJI

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-06-2023 14:48
CHP’Lİ AŞKIN GENÇ’TEN KURBAN BAYRAMI MESAJI

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda hayat pahalılığına dikkat çekti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Kurban Bayramı mesajı yayınladı.

 

Mesajında, vatandaşın içinde bulunduğu ekonomik koşulların kötülüğüne dikkat çeken Genç, “Ülkemizde yaşanan kötü ekonomik koşullar, kurban kesimini de etkiledi. Bugün artık vatandaşlarımızın birçoğu için kurban kesmek şöyle dursun kasaptan et almak bile hayal” dedi.

 

Genç şöyle konuştu:

 

“Bugün geldiğimiz noktada markette kıymanın kilogram fiyatının 300 TL olduğu bir dönem yaşıyoruz. Vatandaşımız zor durumda. Özellikle çalışan nüfus enflasyon ve hayat pahalılığının altında eziliyor. Bayramlar sevincin, mutluluğun, paylaşmanın dönemidir. Ama ne yazık ki bu bayram ülkemizde buruk geçiyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin verilerine göre, büyükbaş hayvan fiyatlarında yüzde 140,5, küçükbaş hayvan fiyatlarında ise yüzde 103,9 oranında artış oldu. Yani, ortalama fiyat kilogram başına geçen yıla göre büyükbaşta 61 lira 15 kuruştan 147 lira 7 kuruşa, küçükbaşta ise 63 lira 57 kuruştan 129 lira 62 kuruşa yükseldi. İşte bu tablo bayramın neden buruk geçtiğinin kanıtıdır.”

 

İKRAMİYELER YETERSİZ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesinde emekli ikramiyelerinin 2 bin TL’ye yükseltildiğini açıkladığını da hatırlatan Genç, ikramiye miktarının yetersiz olduğunu savundu. Genç, “Cumhurbaşkanı Erdoğan 2 bin TL derken, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu bayramda emeklinin cebine tam 15 bin TL gireceğini söylemişti. Biz emeklilerimizin gönül rahatlığıyla torunlarına harçlık verdiği, sokakta gezebildiği ve kurban kesebildiği bir bayram istiyoruz. Ama birileri emeklilere ülkenin ikinci sınıf vatandaşı gibi davranmaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

 

Genç sözlerini şöyle tamamladı:

 

“Yaşanan ekonomik krize ve zor süreçlere rağmen tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, işçimizin, çiftçimizin, emekli ve memurumuzun gönül rahatlığıyla geçireceği nice bayramlarda buluşmayı temenni ediyorum.”

AdminAdmin

YORUMLAR