Kayseri Ekspres Haber
HV
27 NİSAN Cumartesi 21:51
Advert Advert Advert

AHMET TAŞ: ÇATIŞMALAR DURSUN ADİL BİR BARIŞ OLSUN

Kayseri Gönüllü Kuruluşlar Derneği Başkanı Ahmet Taş, çatışmaların acilen durdurulması çağrısı yaptı. Taş şunları söyledi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-10-2023 12:45
AHMET TAŞ: ÇATIŞMALAR DURSUN ADİL BİR BARIŞ OLSUN

ÇATIŞMALAR DURSUN ADİL BİR BARIŞ OLSUN

 

Batılı emperyalist devletlerin Osmanlı devletinin yıkılmasından sonra dünyanın dört bir  yanından Filistin’e getirdiği Yahudiler 123 yıldan bu yana Müslüman kanı akıtıyor.

1920 yıllarında başlatılan Yahudi göçü sonucu adım adım, Filistin topraklarını işgal edip bölgenin sahibi Müslüman halkı bazen soykırım yaparak, bazen de zorla topraklarına el koyarak, sürgüne göndererek işgal eden Yahudiler  kendilerini buraya yerleştiren  batılıların desteğiyle 1948  İsrail devletini kurduklarını ilan ettiler.

Ne yazıkki İslam ve Arap dünyasının dağınıklığından da istifade istifade ederek adım adım Filistin’i ve Kudüs’ü işgal eden Yahudiler bugün bölge halkını ve kutsal mekanları esir kampına çevirmiş bulunuyorlar.

Kutsal mekan Kudüs ve Mescid-i Aksa‘nın onurunu korumak, öz vatanlarında insan gibi yaşamak isteğiyle işgalci İsrail’in saldırılarına karşılık veren Hamas  güçleri ile işgalci İsrail güçleri arasında 7 Ekim’den bu yana şiddetli çatışmalar yaşanıyor. İsrail kuvvetleri her zaman yaptığı gibi savunmasız insanlara ve yerleşim birimlerine karadan ve havadan saldırarak özellikle Gazze’nin elektrik su ve doğalgazını keserek soykırımla bir milleti, toptan yok etmeye başlamış bulunuyor. Ne yazıkki Batı dünyasıda İsrail’in yardımına koşarak günahına ortak oluyor.

 

 

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak; diyoruzki!

1.Türkiye, İslam işbirliği Teşkilatı ve Birleşmiş Milletlerin araya  girmesiyle bölgede  çatışmalar derhal durdurulmalı.

2. Her türlü insani yardım malzemelerinin savaşta zarar gören bölgelere ulaşması için yardım koridoru açılmalı

3. İsrail 1967’de yapılan altı gün Savaşları öncesi sınırlarına çekilmeli.

4. Başkenti Kudüs olan, elinden alınan toprakları iade edilen, Filistin devleti kurulmalı  

5. Kurulacak Filistin devletinin sınırları İslam işbirliği teşkilatının barış gücü askerlerince korunmalı.

6. Batı ülkeleri İsrail’e yaptığı askeri yardımları sona erdirmeli.

7. Bölgede daha fazla kan akmaması için acilen taraflar arası kalıcı barış görüşmeleri başlatılmalıdır.

Gönüllü Kuruluşlar olarak gerek Kayseri’de gerekse diğer şehirlerimizde mazlum Filistin halkına destek amaçlı her eylem ve Kampanyaya destek vereceğimizi Kamuoyuna ilan ediyoruz.

 

                                                                

AdminAdmin

YORUMLAR