Kayseri Ekspres Haber
HV
04 MAYIS Cumartesi 03:58
Advert Advert Advert

50 yıllık alt yapıya Kocasinan Belediyesi el attı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-10-2022 10:10
50 yıllık alt yapıya Kocasinan Belediyesi el attı

 

Yeni Sanayi Celaleddin Caddesi’nde artık ihtiyaca cevap vermeyen yaklaşık 50 yıllık alt yapıya Kocasinan Belediyesi el attı. Kayseri Oto Sanatkârlar Odası Başkanı Şeyhi Odakır, “Caddede yaklaşık 50 yıl önce yapılmış bir alt yapı vardı. Yağmur suyu ve pis su hattı ortaktı ve yoğun yağışlarda su basmaları yaşanıyor, esnafımız zorluk çekiyordu. Duruma Kocasinan Belediyemiz el attı ve yeniledi. Esnaf ve sanatkârlarımız adına Sayın Ahmet Çolakbayrakdar’a şükranlarımızı sunuyorum. Esnafımıza hayırlı olsun” dedi.

Yeni Sanayi bölgesinde Celaleddin Caddesi’nde yaklaşık 50 yıl önce yapılan alt yapı ve üst yapı çalışmaları nedeniyle, yoğun yağışlar olduğunda biriken su alt yapının artık ihtiyaca cevap vermemesi ve eski olmasından dolayı esnaf zorluk çekiyor, su basmaları yaşanıyordu. Bölgede pis su ve yağmur suyu aynı hatta bağlıydı ve mazgallar da yetersizdi.

NEŞTER VURULDU

Söz konusu duruma Kayseri Oto Sanatkârlar Odası Başkanı Şeyhi Odakır kayıtsız kalmayarak Kocasinan Belediyesi’nde girişimlerde bulundu. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar bölge esnaf ve sanatkârlarının talebine kulak vererek çalışmalar başlattı, yaklaşık 50 yıllık alt yapı ve üst yapıya neşter vurdu.

ASFALT SERİLDİ, KULLANIMA AÇILDI

Bu kapsamda Celaleddin Caddesi’nde başlatılan çalışmalarla caddede önce alt yapı çalışması yapıldı. KASKİ tarafından pis su ve yağmur suyu hatları ayrılarak, iyileştirildi, kapasitesi güçlendirildi. Alt yapının tamamlanmasının ardından üst yapı çalışmaları kapsamında cadde üzerinde yayalar için kaldırımlar yapılmaya ve cadde üzerinde çeşitli noktalara yeni mazgallar konulmaya başlandı. Cadde üzerindeki işlerin bitmesinin ardından yaklaşık bin metrelik caddeye 2 bin 200 tona yakın asfalt serilerek cadde kullanıma açıldı. Yapılan mazgallar ve yenilenen alt yapı sayesinde yoğun yağışların yol açtığı tahribatın önlenmesi bekleniyor.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR GERİ ÇEVİRMEDİ

Başkan Şeyhi Odakır, cadde üzerinde incelemelerde bulundu, bölge oto esnaf ve sanatkârları ile görüştü. Esnafın yenileme çalışmalarından memnun olduğunu dile getiren Odakır, artık caddenin daha iyi halde olduğunu söyledi. Odakır, “Bölgemizdeki çalışmaları sahaya inerek yerinde inceledik, son duruma baktık. Hızlı bir şekilde çalışmalar tamamlandı, asfaltlama yapıldı ve kullanıma açıldı. Böylece caddemizin yıllardır yaşadığı sıkıntılar sona erdi. Konuyu esnaf dostu Kocasinan Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çolakbayrakdar’a taşıdığımızda sağ olsun geri çevirmedi. Bizlere, esnafımıza kulak vererek taleplerini dinledi, yakından ilgilendi. Hızlı bir şekilde konuyla ilgilendi ve talimatlarını verdi. Eskiyen ve artık talebe cevap vermeyen alt yapıya müdahale etti. Bölgemizin eskiye nazaran daha da rahatlayacağını düşünüyoruz. Bu anlamda Başkanımız Sayın Ahmet Çolakbayrakdar’a esnafımız adına şükranlarımı sunuyorum. Belediyemizin emekçilerine, bölgemizde özveriyle çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. KASKİ Genel Müdürlüğümüze, KASKİ emekçilerine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Belediyelerimizin desteğini her zaman görüyor ve hissediyoruz, her zaman yanımızda oluyorlar ve bizleri geri çevirmiyorlar. Caddemizin esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlı olsun temennisinde bulunuyor, işlerinde bol kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin

YORUMLAR