Kayseri Ekspres Haber
HV
29 MART Cuma 15:21
Advert Advert Advert

DÜNYA YASAKLADI, İSRAİL TANIMADI: FOSFOR BOMBASI

Ahmet ŞAN
Ahmet ŞAN
Giriş Tarihi : 15-10-2023 12:53

 

Dünya İsrail- Filistin savaşına kilitlendi. Milyonlarca insan sivilleri öldüren İsrail’e karşı sokaklara çıkıp eylemler yaptı. Dünya’nın her yerinden özellikle Savaş Suçları ve Yasaklı Silahlardan olan Fosfor Bombasını kullanan İsrail’e ateş püskürüyor. Saldırının biran evvel durdurulması ve sivillerin katledilmesine son verilmesi çağrısı Dünya’nın her yerinden yüksek sesle dile getiriliyor

Hamas’ın 7 Ekim 2023 saldırılarıyla başlayan ve gün geçtikçe kontrol dışına çekilen İsrail – Filistin savaşı adeta bir insanlık suçuna dönüşmeye başladı.

Sivillerin öldürülmesini kabullenemeyen Dünya İnsanlığı yüksek sesle ‘Durdurun Şu Katliamı’ diye bağırırken, bölgeye savaş gemisi üzerine savaş gemisi getirilmesi ve saldırıların halen devam etmesi bir büyük sorun haline geldi.

Dünya litaretüründe Savaş Suçları ve Yasaklı Bomba şeklinde ilan edilen Fosfor Bombası kullanan İsrail’in durması için her kesim tepkisini dile getiriyor.

Pekİ bu Fosfor Bombası, diğer adıyla Beyaz Fosfor bombası nedir Niye yasaklanmıştır?

Füze ve top mermilerine toz halinde yerleştirilen Beyaz Fosfor, bu mermilerin üzerinde D528 koduyla belirtiliyor.

Bu kodların bulunduğu mermileri İsrail askerleri kullanırken görüntülendi. Zaten havadan düşerken şemsiye gibi açılması da Fosfor Bombası veya Misket Bombasını teyit ediyor.

Fosfor Bombası yüksek yanıcı madde içerdiği için hava ile temas halinde öncelikle büyük bir yanıcı maddeye dönüşüyor.

Ardından havada asılı kalıp o bölgede İnsan başta olmak üzere ( Canlıların) akciğerlerine büyük ve tedavi edilemez tahribat veriyor. Cilde temas halinde ise derin yanıklar ve tahrişler oluşturuyor.

Yani Beyaz Fosforu soluyan bir canlı günümüz hastalıklarından Koah gibi ileri Akciğer  hastalığına yakalanıyor.

Sonra biz o insanın yanlış beslendiğini veya kötü alışkanlıklardan dolayı bu hale geldiğini falan düşünüyoruz. Aslında hayatında hiç sigara içmeyen veya alkol almayan gününü ibadetle geçiren Filistin halkının ilerleyen dönemde yüksek nefes darlığı teşhisi nedeniyle hayatını kaybedeceği aşikardır.

Bu nedenle 1. Dünya Harbinde Almanlar tarafından geliştirilmiş Fosfor Bombası ancak 2 nci Dünya harbinde bu bomba Hamburg’da kullanılmış, yüksek yakıcı ve zehirli gaz nedeniyle öldürücü özelliğiyle 40 bin kişinin hayatına mal olmuştur.

 Bu bombanın ve gazın yanma sıcaklığı  1300 derecedir. Yani ne büyük bir vahşet…

  Dünya ülkelerinin 1980 Konvansiyonel Silahlar Konvansiyonu, 1993 Kimyasal Silahlar Sözleşmesi ve 2008 Misket Bombalarının Yasaklanması Antlaşması’nda Savaş Suçları ve Yasaklı Bomba olarak adlandırdığı bu bombayı ABD büyük kayıplar verdiği Vietnam’da kullanmıştı.

İsrail ise 2008 ve 2014 yıllarında yine Filistin halkını üzerinde kullanmıştı. Dünya’nın tepkisini çeken İsrail en son 2014’de işlediği bu insanlık suçu nedeniyle bir çok ülkeyle da arasını açtı. İnsanlığın gözünde kural ve anlaşma tanımayan bir duruma düştü.

 

Bunun sonunda İsrail şimdiden insanlık noktasında kaybetti.

 

 

Şuna inanınki! Hiçbir zaman bir birey bile olsanız “Eden”in yanına “Kar” kalmıyor!

Yüce adalet bir gün tecelli ediyor!

 

Çok geçmeden insanlık suçu işleyenlerde, buna alet olanlarda yüce adaletin terazisinden geçecektir.

 

 

Bir gün gelecek bu zulümde bitecek…!

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI SEÇİMDE İKİ ÖNEMLİ FAKTÖR! ORUÇ BİZİ TUTMALI! SEÇİMLER YEREL, PROJELER GENEL… TUT BENİ ORUÇ! VİCDAN VE MUHASEBE! HANGİSİ DOĞRU! SORUN MUHALEFETTE! MADENLER DAHA ETKİN ELE ALINMALI! ESNAFTA 40, MARKETTE 120 LİRA… SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI! 31 MART’TA NE OLACAK? VEREYİMMİ, VERMEYİMMİ ARASI! AMERİKA’NIN DEDİĞİ OLDU ABANDONE OLDUK! SİYASET İLE VATANDAŞ… BAŞARININ SIRRI! BÜYÜKKILIÇ VE ADAYLIK SÜRECİ! EMEKLİ ve ENFLASYON! BEN KARIŞMAM! 10 OCAK VE BİZ! BÜYÜKKILIÇ AĞIR BASIYOR! AK PARTİ KAYSERİ'Yİ NEDEN AÇIKLAMADI? MESAFE YAKIN, ÖDÜL BÜYÜKSE! YENİ YIL VE YENİ BİR DÜŞÜNCE! YENİ YILA DUA İLE GİRİN! MESELE BAKIŞ AÇISINDA! BİTSİN BU ZULÜM, SÖNSÜN BU ATEŞ… BİR PARTİ VE BAŞKANIN ÇÖKÜŞÜ! DURDURUN BU KÖPEK ZULMÜNÜ! HEM EMEKLİ HEMDE TÜKETİCİ SEVİNMELİ! İLKLER VE VALİ ÇİÇEK… ESAS SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR! CEZAYI GEÇTİK, YA HARAM DEĞİL Mİ? CEZALAR 10 KAT ARTACAK! İŞSİZ İŞ ARIYOR, İŞVEREN İŞÇİ BULAMIYOR! KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA SIRA AKŞENER DE Mİ…? ÖĞRETMEN VE VEBAL! GAZETİCİYİM DEMEKLE OLUNMUYOR! BU BİR BULUŞ DEĞİL DEVRİM! CEHALETLE MÜCADELE SAVAŞTAN ÖNEMLİ! TEŞVİKLER YENİ SORUNLAR OLUŞTURUYOR…! DÜNYA’NIN KÜRESEL DİNİ İNSANLIKTIR! MİLLET BAHÇESİ GÜZEL OLMUŞ AMA…! FAHİŞ FİYAT ENGELLENMELİ! İNSANLAR KENDİ TOPRAKLARINDA NASIL MÜLTECİ OLURLAR? HAK VE BATIL'IN MÜCADELESİ! CHP’DE “ÖZEL” DEĞİŞİM! ERCİYES ANADOLU HOLDİNG VE İŞSİZLİK! BU NEYİN SAVAŞI! KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ VE MİLLET…! CUMHURİYET, 100 NCÜ YIL VE BİZE ANLATTIKLARI… ERBAKAN VE KAYSERİ CENAHI…! GAZZE EVRENSELLEŞTİ! YENİDEN REFAH YENİ BAŞKAN! AMERİKA, BÖLGE HALKININ GÖZÜNDEN DÜŞTÜ ELİTAŞ'IN YENİ GÖREVİ BAŞKANI RAHATLATTI BETON ÇAĞI BİTİYOR… SORUMLULUKTAN KAÇMAYIN! KÖPEK SALDIRILARI VE ZAMLAR NEDEN DURDURULAMIYOR! ULAŞIMA ZAM ÜZDÜ.... KONYA'DA OLMAZKEN, KAYSERİ'DE NEDEN ZAM YAPILDI!