Kayseri Ekspres Haber
HV
29 MART Cuma 11:26
Advert Advert Advert

AİLE YÜRÜYÜŞLERİ VE TALEPLER

Ahmet TAŞ
Ahmet TAŞ
Giriş Tarihi : 24-11-2022 18:32

 

Bir dönemdir dünyada olduğu gibi ülkemizde de insanlığın ve toplumların geleceğini tehdit eden ahlaki ve fıtrat çöküntüsü devam ediyor.

Kitle iletişim araçları ve sosyal medya kullanımının hızla artması, keyif veren uyuşturucu kullanımının artması, cinselliğin her alanda teşvik görmesi, yapılan yasaların tüm bu akımların yayılmasını kolaylaştırması insanlığın geleceği konusunda aklı selim idareci ve insanları derin derin düşündürmeye başladı.

Bununla birlikte Allah'ın insan için yarattığı ona layık gördüğü kadın ve erkek fıtratına karşı fütursuzca başlatılan ve insanlık düşmanı çevrelerce destek gören LGBT, cinsiyetsizlik, eşcinsellik, eşcinsel evlilik akım ve faaliyetlerinin hızla yayılması da ayrı bir insanlık felaketi olarak ortaya çıkmış bulunuyor.

Bizim ülkemizde de bugünkü iktidarın 2010'lara kadar dönemde Avrupa Birliği'ne girme kaygısıyla çıkardığı bu kirli akımların hayat bulup palazlanmasına yol açan yasalar bu akımların bizim toplumumuzda da hızla yayılmasına, taraftar bulmasına, körpe yavrularımızı ifsat etmesine ne yazık ki zemin hazırlamıştır.

Bugün ne yazık ki gençlerimizin önemli bir bölümü (Kız, erkek) aile kurmaktan uzak durmaya başladı. Üniversitelerde, ortaöğretim kurumlarında okuyan ya da çalışan gençlerimiz nikahsız birlikteliği alışkanlık haline getirdi.

Parklar, bahçeler, otogarlar, istasyonlar birbiri ile gönül eğleyen, sarmaş dolaş gençlerden geçilmiyor. Bazı belediyelerin ve üniversitelerin gençler için düzenlediği bahar şenlikleri denetimsizlik sebebiyle içki, fuhuş ve uyuşturucu kullananların alem yerleri haline gelmiş bulunuyor.

İnsanı ayakta tutan toplumun temel taşı olan kadın ve erkekten oluşan ve peygamberlerin de ısrarla tavsiye ettiği kutsal aile yuvası oluşturmak ve bu limanda mutlu, dayanışmalı, sevgi dolu bir hayat yaşamak ne kadar da ihtiyaç haline geldi günümüzde.

Dünya insanını ve ülke insanımızı devamında kutsal aile yapımızı tehdit edip ülke idarecilerimizi ve aklı selim sivil toplum idarecilerimiz dahil erdemli insanlarımızı düşünce ve çözüm aramaya sevk eden aileye yönelik yıkıcı akımlara karşı dikkat çekmek ve çözüm üretmek için çalışmalar başladı hamdolsun.

Önce İstanbul'da Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı ve diğer sivil toplum kuruluşları öncülüğünde bir platform oluşturuldu. Bunların Saraçhane Parkından Sultan Ahmet Meydanı'na kadar süren çok katılımlı yürüyüşü ve talepleri ses getirdi. Ardından Konya sivil toplum kurumlarının yürüyüşü ve yaptıkları açıklama ve dile getirdikleri talepler kıymete değerdi. Devamında Ankara sivil toplum platformu üyelerinin Hacı Bayramdan Ulus Meydanına yürüyüşü ve talepleri geldi.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu üyeleri de aile kurumuna ve insan fıtratına yönelik yıkıcı akımlara tepkisiz kalmadı. 19 Kasım Cumartesi günü saat 16.00'da Kartal Şehitliğinde bir araya gelen toplumun her kesiminden binlerce insan Cumhuriyet Meydanına kadar süren aileye sahip çık yürüyüşüne destek verdi.

Kartal Şehitliğinde şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim ve ardından yapılan dua ile yürüyüş başladı. Cumhuriyet Meydanına kadar ellerinde bayraklar ve dövizlerle (Aileyi koru, aile temel yuvamızdır, LGBT’ye hayır, eşcinselliğe hayır, cinsiyetsizliği, eşcinsel evliliği tanımıyoruz, nikahsız birlikteliklere hayır gibi) yürüyen içlerinde belediye başkanları, bürokratlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri bulunan kalabalığa karşı Gönüllü Kuruluşlar Başkanı Ahmet Taş bir teşekkür konuşması yaptı. Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, ailenin korunması için yürüyenlere teşekkür etti. Aileyi korumanın sorumlu her insanın görevi olduğunu bildirdi. Konuyla ilgili basın açıklamasını da Kayseri İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Hacı Ali Çakıcı yaptı.

Fatih Selvi'nin yaptırdığı aileyi koruma ile ilgili anlamlı ve ateşli dua ile Kayseri'deki aileyi korumaya destek yürüyüşü sona erdi.

Umarım İstanbul'dan başlayıp Türkiye sathına dalga dalga yayılan toplumun temeli aileye yönelik tehlikelere dikkat çekmek, aileyi koruma talepleri hükümet indinde de yankı bulur. Sivil toplum, fikir insanları ve kanaat önderlerinin de davet edileceği istişari toplantılarda çözüme yönelik çalışmaların önü açılır.

Selam ve dua ile

YORUMLAR