Kayseri Ekspres Haber
HV
26 NİSAN Cuma 02:50
Advert Advert Advert

ELİTAŞ'IN YENİ GÖREVİ BAŞKANI RAHATLATTI

Ahmet ŞAN
Ahmet ŞAN
Giriş Tarihi : 08-10-2023 13:48


Ak Parti Büyük Kongresi ülkemiz ve şehrimiz için dönem noktası oldu. Türkiye siyasetinde ve seçim sonuçlarında bir merkez veya taban veride en sağlıklı konumda olan Kayseri için AK Parti Büyük Kongre’sinin sonuçları toplumda, siyasi cenahta ve zihinlerde büyük bir ufuk açtı. Kayseri’de Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı aylardır söylenen Mustafa Elitaş’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra partide ikinci adam konumuna getirilmesi Kayseri’de büyük bir rahatlama ve sevinç yaşattı. Yerel seçimler öncesi bence bu hamle Ak Parti’yi yeniden kazanan ve kazanmaya devam eden konuma taşıdı!
Ak Parti Olağanüstü 4 ncü Büyük Kongresi,  “Hep Yeni, Hep İleri”, “Cumhuriyetin Yüz AKı, Türkiye’nin Ortak AKlı” gibi bir çok önemli ve değerli simge ve sloganlarla yürütüldü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  “Dünya Lideri” sloganıyla salona girdiği anlar tarihi bir ana dönüştü.
Türkiye iç ve dış, Terör ve Ekonomik Savaş olmak üzere ana başlıkta iki önemli sorunu masaya yatırdı.
Bu konu ve sorunların çözümü için yine Ak Parti umut oldu.
Ak Parti bu kez alışılmışın dışında ana kadroda önemli değişimler yaptı. Yani Ak Parti, Dünya kamuoyuna değişimin önemini gösterdi.
Bu bağlamda parti içerisinde devasa isimlerden Binali Yıldırım. Mustafa Şentop gibi ağır ve önemli isimler ana kadroda yer almadı.
Değişim ve dönüşümün önemine değinen Ak Parti, bir tek hamle ile bile Kayserililerin düşünce ve bakış açısını değiştirmeyi başardı.
AK Parti’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Genel Başkan seçilmesinin ardından ana kadroda yani partide iki etkin isimden birisinin Kayserili olması hem manidar hem de yerinde bir hamle olarak değerlendiriliyor.
Ak Parti’de en üstteki üç isimden birisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Efkan Ala ve Mustafa Elitaş oldu.
Kayserili eski bakanlardan Mustafa Elitaş, kuruluşundan beri çeşitli görevlerde bulunduğu partisinde Genel Başkanvekili oldu. Bu durum hem insanların kafasında rahatlama hem de Kayseri’de sevinç oluşturdu.
MEMDUH BAŞKANDA RAHATLADI
Eski Bakanlardan Mustafa Elitaş, yerel seçim çalışmaları için birkaç aydır köy kent geziyor, seçimin nabzını yokluyordu. Ancak kamuoyu bu durumu “Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aday” şeklinde algılamıştı. Bu tablo Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a defaten sorulmuştu. Kamuoyunda “Acaba” ikilemi oluşmuş, Memduh Başkanda bu durum karşısında sık sık açıklama yapma gereği duymuştu. 
Şimdi ise dengeler ve denklemler tamamen değişti. 
Kayseri’den Mustafa Elitaş’ın  Ak Parti Genel Başkanvekili olması… Bir karışıklığı veya diğer adıyla “Acabaları” bitirdi!
Memduh Başkanda rahatladı. Adaylığı yüzde yüz kesinleşmese de siyasette önü açıldı. Memduh Başkan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına şu an en yakın isim…
Sözün özü Ak Parti bir Büyük Kongre yaptı, dengeler pazılın taneleri gibi tek tek oturmaya başladı.
Türkiye siyaseti şekillenirken, Kayseri siyasetinde de bir günde dengeler oturmaya başladı. En azından şimdilik zihinsel çatışmalar sona erdi. Parti ve kamuoyunda bir bütünlüğün etkisini görmeye başladık.

KONGREYE KAYSERİLİLER DAMGA VURDU!
Ak Parti’nin 4 ncü Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Kayserililerin ağırlık oluşturması dikkatten kaçmadı.
22 Delege ile Kayseri’yi temsil eden Ak Parti Kayseri İl Teşkilatı’na destek yine teşkilat üyeleri ve kadın kollarından geldi.
Otobüslerle Ankara’ya giden teşkilat mensupları ellerinde “Kayseri” pankartlarıyla canlı yayınlarda bile en çok gözüken grup oldu.
AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm ve ekibine tam destek veren parti üyelerinin her alanda var olması ve destek vermesi takdir edildi. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gözünden kaçmayan Kayseri desteği yine teşekkürle adından söz ettirdi.

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI ZAM YAPABİLEN RAHAT! Oy kaybı ve nedenleri BU KEZ CİDDİ! BAYRAMINIZ BAYRAM OLA! SEÇİM BİTTİ, SIRA SORUNLARDA! İNŞALLAH DERS ÇIKARIRSINIZ! SEÇİMDE İKİ ÖNEMLİ FAKTÖR! ORUÇ BİZİ TUTMALI! SEÇİMLER YEREL, PROJELER GENEL… TUT BENİ ORUÇ! VİCDAN VE MUHASEBE! HANGİSİ DOĞRU! SORUN MUHALEFETTE! MADENLER DAHA ETKİN ELE ALINMALI! ESNAFTA 40, MARKETTE 120 LİRA… SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI! 31 MART’TA NE OLACAK? VEREYİMMİ, VERMEYİMMİ ARASI! AMERİKA’NIN DEDİĞİ OLDU ABANDONE OLDUK! SİYASET İLE VATANDAŞ… BAŞARININ SIRRI! BÜYÜKKILIÇ VE ADAYLIK SÜRECİ! EMEKLİ ve ENFLASYON! BEN KARIŞMAM! 10 OCAK VE BİZ! BÜYÜKKILIÇ AĞIR BASIYOR! AK PARTİ KAYSERİ'Yİ NEDEN AÇIKLAMADI? MESAFE YAKIN, ÖDÜL BÜYÜKSE! YENİ YIL VE YENİ BİR DÜŞÜNCE! YENİ YILA DUA İLE GİRİN! MESELE BAKIŞ AÇISINDA! BİTSİN BU ZULÜM, SÖNSÜN BU ATEŞ… BİR PARTİ VE BAŞKANIN ÇÖKÜŞÜ! DURDURUN BU KÖPEK ZULMÜNÜ! HEM EMEKLİ HEMDE TÜKETİCİ SEVİNMELİ! İLKLER VE VALİ ÇİÇEK… ESAS SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR! CEZAYI GEÇTİK, YA HARAM DEĞİL Mİ? CEZALAR 10 KAT ARTACAK! İŞSİZ İŞ ARIYOR, İŞVEREN İŞÇİ BULAMIYOR! KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA SIRA AKŞENER DE Mİ…? ÖĞRETMEN VE VEBAL! GAZETİCİYİM DEMEKLE OLUNMUYOR! BU BİR BULUŞ DEĞİL DEVRİM! CEHALETLE MÜCADELE SAVAŞTAN ÖNEMLİ! TEŞVİKLER YENİ SORUNLAR OLUŞTURUYOR…! DÜNYA’NIN KÜRESEL DİNİ İNSANLIKTIR! MİLLET BAHÇESİ GÜZEL OLMUŞ AMA…! FAHİŞ FİYAT ENGELLENMELİ! İNSANLAR KENDİ TOPRAKLARINDA NASIL MÜLTECİ OLURLAR? HAK VE BATIL'IN MÜCADELESİ! CHP’DE “ÖZEL” DEĞİŞİM! ERCİYES ANADOLU HOLDİNG VE İŞSİZLİK! BU NEYİN SAVAŞI! KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ VE MİLLET…! CUMHURİYET, 100 NCÜ YIL VE BİZE ANLATTIKLARI… ERBAKAN VE KAYSERİ CENAHI…! GAZZE EVRENSELLEŞTİ! YENİDEN REFAH YENİ BAŞKAN! AMERİKA, BÖLGE HALKININ GÖZÜNDEN DÜŞTÜ DÜNYA YASAKLADI, İSRAİL TANIMADI: FOSFOR BOMBASI BETON ÇAĞI BİTİYOR… SORUMLULUKTAN KAÇMAYIN! KÖPEK SALDIRILARI VE ZAMLAR NEDEN DURDURULAMIYOR! ULAŞIMA ZAM ÜZDÜ.... KONYA'DA OLMAZKEN, KAYSERİ'DE NEDEN ZAM YAPILDI!