Kayseri Ekspres Haber
HV
26 NİSAN Cuma 01:42
Advert Advert Advert

HAK VE BATIL'IN MÜCADELESİ!

Ahmet ŞAN
Ahmet ŞAN
Giriş Tarihi : 06-11-2023 10:52


Dünya kurulduğundan beri Hak ve Batıl karşı karşıya geldi: Ancak Batıl’ın hiç kazandığı görünmedi. Doğru! yani toplumun doğrusu Hak olarak görülürken, Batıl şahısları temsil etmiştir, sonuç olarak ta hep kaybetmiştir. Tarihte böyle der, insanlıkta… Zaman hep Hak’kı haklı çıkarmıştır. Bu nedenle her insan hayatında hak ve batıl mücadelesine dikkat etmeli…!
Geçtiğimiz günlerde Hunat Medresi’sine gittim. Akşam saatleriydi. Mevlevi Derneği’nin üç güzel adamı Semaya durmuştu.
Güzel bir ilahi eşliğinde Semazenleri izlerken, insanların bir bir mekanı doldurduğunu ve cep telefonlarıyla fotoğraf ve görüntü çektiklerini fark ettim!
Atmosfer biranda zirve yaptı.
İzlemek isteyenlere tavsiyem her Cuma akşamı var imiş…
Bazı akşamları da Semazenlerin antrenman anlamında yaptıkları semalar var imiş…
Bilginiz olsun…
Neyse, güzel bir atmosferin ardından sevdiğim bir ağbeyimi ziyaret ettim.
Ahmet Kurt… 
Ebru Sanatında Kayseri’de en iyilerden… 
Sanatıyla namını duyuran isimlerden birisi…
Kayseri eşrafıda iyi tanır…
Ülkemizin durumu, Kayseri ne olacak abi diye sorduğumda açık ve net bir şey söyledi.
“Hak ve Batılın mücadelesinde hiç batıl kazanmamıştır Ahmedim…
Bunu asla unutma…!
Aç tarihin sayfalarına bak…
Mutlaka Batıl eninde sonunda çökmüş ve azaplı bir ceza almıştır.
Hak hep tecelli etmiştir!”
Ahmet Kurt abimin sözleri benim için önemliydi.
Doğruyu söylüyordu!
Parayla pulla işi olmayan gönül insanı…
Biranda aklımda farklı bir ufuk açtı…
Şimdi bakıyorum herkes bir sorun yaşıyor. Herkesin bir derdi veya talebi var.
Bazıları güç sarhoşu olmuş batıla destek veriyor. 
Ama bu işin sonu… Sonu ne olacak!
Bugün boynuzsuz koyunun, boynuzlu koyundan hakkını alacağından bahsedenlerin oturdukları koltukta hayır hasenattan, insanlara destek olmaktan ve en önemlisi hak hukuktan bir haber yaşaması batıla hizmet değil mi?
Hepimiz empati yapıyoruz!
Buna siyasetçilerde dahil…
Yaptığımız işin ne kadar Hak ne kadar Batıl olduğunu düşünüyormuyuz?
Bu devranın böyle devam etmeyeceğini bir gün şatafatlı hayatın ve gücün bitip yüce Allah katında suçlu konuma gelip gelmeyeceğimizi düşünüyor muyuz?
Ben buradan fetva vermiyorum…! Sadece birilerini gaflet uykusundan uyandırmak istedim.
Ömür dediğin gelip geçiyor…
Dünyanın kanunu bu Hak ve Batılın mücadelesi hep devam eder, bundan sonrada edecek.
Lütfen yaptığımız işlerde Hak’kı gözetelim…
Kaybedeceğimiz yarışa girmenin hiç kimseye faydası olmadığını anlayalım.
Hak’kı savunalım…! 
Bu Dünya’nın asıl gerçeği de ( Ahiret) var…
Eğer inanıyorsak, bizlere büyük iş düşüyor!
Anlayana Kıssadan Hisse…
Selam ve Dua ile

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI ZAM YAPABİLEN RAHAT! Oy kaybı ve nedenleri BU KEZ CİDDİ! BAYRAMINIZ BAYRAM OLA! SEÇİM BİTTİ, SIRA SORUNLARDA! İNŞALLAH DERS ÇIKARIRSINIZ! SEÇİMDE İKİ ÖNEMLİ FAKTÖR! ORUÇ BİZİ TUTMALI! SEÇİMLER YEREL, PROJELER GENEL… TUT BENİ ORUÇ! VİCDAN VE MUHASEBE! HANGİSİ DOĞRU! SORUN MUHALEFETTE! MADENLER DAHA ETKİN ELE ALINMALI! ESNAFTA 40, MARKETTE 120 LİRA… SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI! 31 MART’TA NE OLACAK? VEREYİMMİ, VERMEYİMMİ ARASI! AMERİKA’NIN DEDİĞİ OLDU ABANDONE OLDUK! SİYASET İLE VATANDAŞ… BAŞARININ SIRRI! BÜYÜKKILIÇ VE ADAYLIK SÜRECİ! EMEKLİ ve ENFLASYON! BEN KARIŞMAM! 10 OCAK VE BİZ! BÜYÜKKILIÇ AĞIR BASIYOR! AK PARTİ KAYSERİ'Yİ NEDEN AÇIKLAMADI? MESAFE YAKIN, ÖDÜL BÜYÜKSE! YENİ YIL VE YENİ BİR DÜŞÜNCE! YENİ YILA DUA İLE GİRİN! MESELE BAKIŞ AÇISINDA! BİTSİN BU ZULÜM, SÖNSÜN BU ATEŞ… BİR PARTİ VE BAŞKANIN ÇÖKÜŞÜ! DURDURUN BU KÖPEK ZULMÜNÜ! HEM EMEKLİ HEMDE TÜKETİCİ SEVİNMELİ! İLKLER VE VALİ ÇİÇEK… ESAS SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR! CEZAYI GEÇTİK, YA HARAM DEĞİL Mİ? CEZALAR 10 KAT ARTACAK! İŞSİZ İŞ ARIYOR, İŞVEREN İŞÇİ BULAMIYOR! KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA SIRA AKŞENER DE Mİ…? ÖĞRETMEN VE VEBAL! GAZETİCİYİM DEMEKLE OLUNMUYOR! BU BİR BULUŞ DEĞİL DEVRİM! CEHALETLE MÜCADELE SAVAŞTAN ÖNEMLİ! TEŞVİKLER YENİ SORUNLAR OLUŞTURUYOR…! DÜNYA’NIN KÜRESEL DİNİ İNSANLIKTIR! MİLLET BAHÇESİ GÜZEL OLMUŞ AMA…! FAHİŞ FİYAT ENGELLENMELİ! İNSANLAR KENDİ TOPRAKLARINDA NASIL MÜLTECİ OLURLAR? CHP’DE “ÖZEL” DEĞİŞİM! ERCİYES ANADOLU HOLDİNG VE İŞSİZLİK! BU NEYİN SAVAŞI! KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ VE MİLLET…! CUMHURİYET, 100 NCÜ YIL VE BİZE ANLATTIKLARI… ERBAKAN VE KAYSERİ CENAHI…! GAZZE EVRENSELLEŞTİ! YENİDEN REFAH YENİ BAŞKAN! AMERİKA, BÖLGE HALKININ GÖZÜNDEN DÜŞTÜ DÜNYA YASAKLADI, İSRAİL TANIMADI: FOSFOR BOMBASI ELİTAŞ'IN YENİ GÖREVİ BAŞKANI RAHATLATTI BETON ÇAĞI BİTİYOR… SORUMLULUKTAN KAÇMAYIN! KÖPEK SALDIRILARI VE ZAMLAR NEDEN DURDURULAMIYOR! ULAŞIMA ZAM ÜZDÜ.... KONYA'DA OLMAZKEN, KAYSERİ'DE NEDEN ZAM YAPILDI!