Kayseri Ekspres Haber
HV
28 MART Perşembe 14:15
Advert Advert Advert

MİLİTARİST SİBER SEKÜLER SALDIRI

F. Yılmaz Altınöz
F. Yılmaz Altınöz
Giriş Tarihi : 18-12-2022 19:28

 

 

 

 

Hani “Siber Saldırı” diye bir cümle vardır. Bu saldırının diğer saldırı tiplerinden daha öldürücü olduğu bir gerçektir. Siber saldırı “bilgi sistemlerini, bilgisayar ağlarını, altyapıları veya kişisel bilgisayar cihazlarını hedef alan herhangi bir saldırgan manevradır.” Siber saldırıya bir de militarist boyut eklenince; tamamen imha etmeye, yok etmeye dönüşecektir.

Siber saldırı hedefi tamamen imha etmeye yönelik bir saldırıdır. Hedefin, bilgi inanç sistemlerine, paydaşlarına, kurumsal yapısına ve şahsına yönelik; acımasız kahredici bir saldırıdır. Bu saldırı hedeflerine yönelik, kesintisiz olarak devam etmektedir. Gerektiğinde militarist yüzünü de göstererek daha da ölümcül olmaktadır.

Militarist siber saldırının hedefinde; Türkiye’de ve dünyada Müslümanlar bulunmaktadır. Bu saldırının rengi, renksiz (bir rengi yok) ama kimliği sekülerizmdir. Yani militarist siber seküler saldırı. Küresel (doğu ve batı) egemenler inançları renklerle tanımladılar. İslam ve Müslümanlar da yeşil rengiyle ifade edildi. Bu tanım ve ötekileştirme yüzyıllardır varlığını sürdürse de; soğuk savaşın sona ermesiyle! Sözde yeni bir düşmana ihtiyaç duyuldu ve bu düşman, yeşil ile renklendirilerek İslam oldu. Daha da açık edildi. 

Türkiye’de İslam dininin mensupları yani Müslümanlar; yeni bir militarist seküler siber saldırıyla karşı karşıyalar.  Haftalardır gündemde tutulan ve tam bir siber saldırı tarzı olan militarist sekülerizm; henüz yargı tarafından sonuçlandırılmamış ve yargıda olan, “küçük yaşta bir kız çocuğunun nikâhlanması” olayı üzerinden; kendisini hâkim ve savcı yerine koyarak; suçlu olarak ilan ettikleri kimseleri infaz etmektedirler. Hem de hiçbir ahlaki sınır tanımadan. Neden? Çünkü hedeftekiler dindar görünümlü insanlardır. 

Seküler saldırganlar ortadaki olayın suç boyutunu aşarak, tarafların inanç kimliği üzerinden İslam dinine Müslümanlara saldırmaktadırlar. Bu olay üzerinden bir mevzi kazanarak, alan hâkimiyeti kurmuşlar ve sosyolojik üstünlüğü de elde ederek; Müslümanların kutsallarına ve mevcut yasaların verdiği kişisel ve örgütlenme özgürlüğünü hiçe sayarak saldırılarını sürdürmektedirler. Nefret suçunu üstlenerek; ahlaki ve yasal olmayan bu saldırılar karşısında; mevcut iktidar sessizliğe bürünmüştür. Militarist siber seküler saldırgan oyun kurucuların; oyunlarına destek verir bir hale düşmüştür. Diyanet İşleri Başkanlığının Cuma hutbesi de farkında olmadan; azgın azınlığın değirmenine su taşımıştır. Oluşturdukları toplumsal baskı cami içlerine kadar taşınmıştır.  

Siber saldırganlar “İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındayken dini nikâhla evlendirdiği kızı” gibi ötekileştirici tanımlamaları ile toplumsal olmayan ve bireysel suç kategorisinde olan yani “6 yaş nikah olayının” tarafları belli olduğu halde; tarafların kişiliklerini, inançlarını, kurumlarını, aidiyet duydukları üst kurum kimliklerini; aşağılayarak, ötekileştirerek; hem ahlaki, hem insani ve hem de yasları hiçe sayarak suçlu ilan etmişlerdir. Suç ve nefret suçu işlemişlerdir. 

Militarist siber seküler saldırganlar, kendilerini durduracak ahlaki ve yasal bir irade görmeyince; bulundukları her yerde/makamda; Müslümanların kutsallarına saldırmayı sürdürmektedirler. Bunun bir örneği de “Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Birgün Gazetesi yazarı Uğur Kutay’ın” Hz. Muhammet Mustafa (sav) peygamberimiz üzerinden; Müslümanlara ve İslam’a salyalı ağzıyla saldırmasıdır. 

Tarikatlar, cemaatler, vakıflar ve dernekler kapatılsın diye; ahlaksızca seslerini yükseltenler karşılılarında; ahlaktan, insanlıktan ve yaslardan yana olanların güçlü duruşlarını görmedikleri ve seslerini işitmedikleri için; siber seküler saldırıları devam etmektedirler. 

Sonuç olarak; söz konusu bu olayda; Hiranur vakfı yalnız bırakılmıştır. Üst kurumu olan “İsmail Ağa cemaati/kurumu” potansiyel suçlu ilan edilmiştir ve itibar suikastına uğramıştır.  İslam’a ve dine yapılan hakaret ve saldırılar karşılıksız kalmıştır. Yargı ve yürütme baskı altına alınmaya çalışılmıştır.

Suç ve suçlu yarıştırmak ahlaki olmayan bir haldir. Ama şu bilinmeli ki sekülerizmin cinsel ahlakı yoktur.  Ve İslam mazlumlara da zalimlere de kimliğini sormaz; hesap sorar!

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI MELİKGAZİ VİZYONER BELEDİYE KADINLAR 8 MART RÖNESANS II GAZZE İSLAM ŞERİATI 14 ŞUBAT SEVGİLİ AKREDİTE İMAN ÜÇ AYLARI KARŞILAMA PROGRAMI VE TALAS BELEDİYESİ REGAİP GECESİ BİDAT SA! HER GÜN YILBAŞI FİLİSTİN HİTLER VE SİYONİST YAHUDİLER TEMAYÜL YOKLAMALARI VE STK’LAR SEYYİD BURHANEDDİN VE ERCİYES BULVARI WE WİLL JUDGE YOU NETANYAHU SENİ YARGILAYACAĞIZ NETANYAHU MUASIR MEDENİYET SINIFTA KALDI SÖYLEV VE MİTİNG ALANLARI FİLİSTİN’E YÜRÜYÜŞ FİLİSTİN’DE KATİLLER VAR FİLİSTİN’DE DAVUT VE CALUT SANATCI VEYA KONSERLER ADINA AİLEYİ YOK ETMEK SİYASET EZİP GEÇER PARAŞÜT ALANI KUR’AN ZİYAFETİ KUR’AN SEÇMELİ DERS Mİ? OLAMAZ BEKLENEN MELİKGAZİ KİTAP VE SANSÜR ERCİYES PLAJ VOLEYBOLU HAYATI YAVAŞLATMAK VE SİVİL TOPLUM PROF. DR. ALİ ERBAŞ VE CUMA NAMAZI AK PARTİ VE İSLAMİ SÖYLEM FİLİSTİN TOPRAKLARINDA İSRAİL ADI 1445 YIL SONRA HİCRET 15 TEMMUZ VE DARBELERİN ANATOMİSİ KURBANI KONUŞMAK DOĞU TÜRKİSTAN VE FİLİSTİN MİMARSİNAN KAYABAŞI CAMİİ LGBT TUVALET BİLİNÇ VE 28 MAYIS BENİM SEÇİMİM SEÇMEK ANNELER GÜNÜNDE KADINLAR 14 MAYIS SEÇİMLERİNİ BU MAKALE ÜZERİNDEN OKUMAK KİTAP OKUMA DA ÖNCELİKLERİMİZ RAMAZAN’DA SUDAN VE İSRAİL AYŞE BÖHÜRLER VE MAHMUT ARIKAN KUDÜS ÖZGÜR OLUNCAYA KADAR DÜNYA TUTSAKTIR AŞKIN VAKTİ SAHUR TERAVİH GECELERİ TAÇALNDIRIR RAMAZAN ÜZERİNE BİR KİTAP İÇTİMA VAKTİDİR RAMAZAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE KADINLAR RAMAZAN AYINA GİRİŞ BELGESİ ARAPLAR DİYANET VE AFET YÖNETİMİ İMANİ BİR EYLEM ENSAR OLMAK CAMİİ GÜNLÜĞÜ MEHCUR KİTAP KUR’AN’I KERİM FİLİSTİN VE HEDEF KÜÇÜLTMEK MEKKE VE FETİH NOTLARI VE YILBAŞI KUDÜS’Ü BÜNYAMİN’CE SEVMEK ÇOCUK İSTİSMARI VE DİN GENÇLİK VE AİLE ÇALIŞTAYI KEDER KADER Mİ? EĞİTİM VE İNSAN İNŞASI EĞİTİME BESMELE İLE BAŞLAMAK PERİNÇEK VE KUTSALLAR NEDEN ŞİMDİ GÜLŞEN MARKA DEĞERİNDE NAMAZ PSİKOLOJİK DANIŞMAN BAŞÖRTÜSÜ