Kayseri Ekspres Haber
HV
23 NİSAN Salı 08:29
Advert Advert

KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ VE MİLLET…!

Ahmet ŞAN
Ahmet ŞAN
Giriş Tarihi : 29-10-2023 16:37


Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesinde ilk büyük etkinlik Gastronomi Günleri adı altında yapıldı. Bu başarıya imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve ekibini kutlamak lazım.… Bu etkinlikle birlikte anladık ki, Kayseri’nin, bu milletin böyle bir etkinliğe ihtiyacı varmış… Hem de nasıl!

Kayseri hafta sonu Cumhuriyet’in 100 ncü yılını coşku ve heyecanla kutladı. İnsanlar akın akın sokaklara caddelere çıktı. Bu yıl kutlamalar anlam ve önem bakımından ve katılım anlamında da zirve yaptı.
Cumhuriyet Kutlamaları çerçevesinde Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi açılamadı, yetiştirilemedi ama müthiş bir fikirle telafi edildi.
Daha eksiklikleri var ama açılmamasını gölgelememek adına bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik eksikliklere rağmen milletin katılımı anlamında muhteşemdi!
Bu nedenle böyle bir günde manidar bir fikirle Millet Bahçesi Gastronomi Günleri başlatan ve 3 gün süreyle vatandaşın gelebileceği bir ortam hazırlayan, Cumhuriyet Kutlamalarına önemli bir destek veren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve ekibini tebrik ediyorum!
Niye diye soracak olursanız, “Millet Bahçesi zamanında açılamadı” diye kapıları kapatıp bir kenara çekilmediler. Sorunu çözmek adına gece gündüz kafa patlatıp, en azından açılış edasına yakın bir havayı oluşturup, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin Kayseri’de varlığını insanların beyninde inşaa ettiler. 
Bence idarecilik ve iş bilirlikte böyle bir şey…!

Gelelim Gastronomi Günleri’ne…
Kayseri’de böyle bir etkinlik içerik bazında bazı eksikliklere rağmen muhteşem bir topluluğa insan katılımına şahitlik etti.
Demek ki: Kayseri’de böyle etkinliklere de acilen ihtiyaç varmış demeden geçemedim…
Yüzlerce araç, binlerce insan katıldı.
Kayseri Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Gastronomi Günleri üç gün sürdü.
Üç günde dolu dolu geçti.
Tonlarca Mantı dağıtıldı.
Akşamda Kayserispor’un 2-1 kazandığı Hatayspor maçı dev ekranda izlendi.
Bazı firmalar eşantiyon adı altında gıda ikramı ve dağıtımı yaptı.
Koordinasyon müthişti…
Peki eksik neydi!
Birincisi bölgeye gelen yüzlerce aracın giriş çıkışında büyük proplem yaşandı. Kapıların kapatılması yön levhalarının düzenli ve anlaşılır şekilde olmaması sorun oluşturdu.
Birde çadırların kurulması biraz hoş görünmedi, çadır mantığı tam oturmadı.
Koskoca Gastronomi Günleri’ne binlerce insan katılırken, çadır kurulması ( Tabii Bu Bölgenin tamamen bitirilememesinden de kaynaklanıyor olabilir) çok hoş durmadı.
Bölgeye gelen insanların ve benimde eleştirdiğim iki şey buydu.
Bunları da yetkililere söyledim.
Ama her şeye rağmen güzeldi.
Kayseri’de İnsanların böyle etkinliklere ciddi anlamda ihtiyaçlarının olduğunu katılımla gördük.
Sonuç olarak ünlü isimlerin gelmesi, Kayseri’ye has yemeklerin yapılıp halka dağıtılması ve ilk kez Gastronomi Günleri kutlanmasının ne kadar önemli olduğunu hep birlikte gördük.
Ve anladık ki: 
Kayseri’nin eksikliklerinden birisi Gastronomi yani yemeklerin tanıtılması günlerinin yapılması…
İnsanların gitmek için bahane aradığı bir etkinliğin her hafta sonu yapılması…
Kayseri büyüyor ve gelişiyor ancak sağlıklı büyüme ve gelişme için sosyal etkinlikler şart…
Bizden Söylemesi…
Kalın Sağlıcakla…

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI BU KEZ CİDDİ! BAYRAMINIZ BAYRAM OLA! SEÇİM BİTTİ, SIRA SORUNLARDA! İNŞALLAH DERS ÇIKARIRSINIZ! SEÇİMDE İKİ ÖNEMLİ FAKTÖR! ORUÇ BİZİ TUTMALI! SEÇİMLER YEREL, PROJELER GENEL… TUT BENİ ORUÇ! VİCDAN VE MUHASEBE! HANGİSİ DOĞRU! SORUN MUHALEFETTE! MADENLER DAHA ETKİN ELE ALINMALI! ESNAFTA 40, MARKETTE 120 LİRA… SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI! 31 MART’TA NE OLACAK? VEREYİMMİ, VERMEYİMMİ ARASI! AMERİKA’NIN DEDİĞİ OLDU ABANDONE OLDUK! SİYASET İLE VATANDAŞ… BAŞARININ SIRRI! BÜYÜKKILIÇ VE ADAYLIK SÜRECİ! EMEKLİ ve ENFLASYON! BEN KARIŞMAM! 10 OCAK VE BİZ! BÜYÜKKILIÇ AĞIR BASIYOR! AK PARTİ KAYSERİ'Yİ NEDEN AÇIKLAMADI? MESAFE YAKIN, ÖDÜL BÜYÜKSE! YENİ YIL VE YENİ BİR DÜŞÜNCE! YENİ YILA DUA İLE GİRİN! MESELE BAKIŞ AÇISINDA! BİTSİN BU ZULÜM, SÖNSÜN BU ATEŞ… BİR PARTİ VE BAŞKANIN ÇÖKÜŞÜ! DURDURUN BU KÖPEK ZULMÜNÜ! HEM EMEKLİ HEMDE TÜKETİCİ SEVİNMELİ! İLKLER VE VALİ ÇİÇEK… ESAS SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR! CEZAYI GEÇTİK, YA HARAM DEĞİL Mİ? CEZALAR 10 KAT ARTACAK! İŞSİZ İŞ ARIYOR, İŞVEREN İŞÇİ BULAMIYOR! KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA SIRA AKŞENER DE Mİ…? ÖĞRETMEN VE VEBAL! GAZETİCİYİM DEMEKLE OLUNMUYOR! BU BİR BULUŞ DEĞİL DEVRİM! CEHALETLE MÜCADELE SAVAŞTAN ÖNEMLİ! TEŞVİKLER YENİ SORUNLAR OLUŞTURUYOR…! DÜNYA’NIN KÜRESEL DİNİ İNSANLIKTIR! MİLLET BAHÇESİ GÜZEL OLMUŞ AMA…! FAHİŞ FİYAT ENGELLENMELİ! İNSANLAR KENDİ TOPRAKLARINDA NASIL MÜLTECİ OLURLAR? HAK VE BATIL'IN MÜCADELESİ! CHP’DE “ÖZEL” DEĞİŞİM! ERCİYES ANADOLU HOLDİNG VE İŞSİZLİK! BU NEYİN SAVAŞI! CUMHURİYET, 100 NCÜ YIL VE BİZE ANLATTIKLARI… ERBAKAN VE KAYSERİ CENAHI…! GAZZE EVRENSELLEŞTİ! YENİDEN REFAH YENİ BAŞKAN! AMERİKA, BÖLGE HALKININ GÖZÜNDEN DÜŞTÜ DÜNYA YASAKLADI, İSRAİL TANIMADI: FOSFOR BOMBASI ELİTAŞ'IN YENİ GÖREVİ BAŞKANI RAHATLATTI BETON ÇAĞI BİTİYOR… SORUMLULUKTAN KAÇMAYIN! KÖPEK SALDIRILARI VE ZAMLAR NEDEN DURDURULAMIYOR! ULAŞIMA ZAM ÜZDÜ.... KONYA'DA OLMAZKEN, KAYSERİ'DE NEDEN ZAM YAPILDI!