Kayseri Ekspres Haber
HV
23 NİSAN Salı 23:20
Advert Advert

GAZZE EVRENSELLEŞTİ!

Ahmet ŞAN
Ahmet ŞAN
Giriş Tarihi : 19-10-2023 14:42


İsrail saldırılarıyla birlikte Filistin meselesi ve Gazze Ablukası ülkemizde ve Dünya’da bakış açısını değiştirdi. Özellikle ülkemizde daha önce sadece dindar dediğimiz kesimlerin tam ve kat’i destek verdiği Gazze, mazlumluğuyla her kesimin sahip ve destek çıktığı bir meseleye dönüştü. 

Dünya artık eski Dünya değil… İnsanların bakış açısı da gün güne gelişip evriliyor. Dün karşı çıktığımız bazı konular yeni bilgilerle değişim ve dönüşüm yaşıyor. 
Gelişen Dünya’da Süper Güç dengelerinin de değişmeye başladığı gibi…
Tek değişmeyen konu İnsanlık…
İnsanlık- İnsan olmak anlamı taşıyor… Bu değişmiyor.
Zaten tüm semavi dinlerin temeli de insan olmaya dayanıyor.
Dinler aslında, insan görünümlüleri insan olmaları için telkin ediyor.
Para, mal, mülk, güç, kudret hepsine sahip olabiliyorsunuz ancak insan olamayabiliyorsunuz?
Eğer ahirete inanıyorsak, insan olmak zorundayız!
Bu nedenle yıllardır İsrail zulmü altında inleyen Filistin eşittir Gazze’nin Dünya insanlığına verdiği mesaj çok önemli…
Mesala geçtiğimiz gün, gazetemizde sohbet ederken Gazeteci Üstün Tuncer dedi ki:  Aslında dün dindarların destek olduğu Gazze, bugün her kesime mal oldu. Herkes destek oluyor.
Bende: Abi doğru söylüyorsun… Bende son dönemlerde bunu anlatmaya çalışıyorum!
Mavi Marmara Gemisi gittiğinde aslında gönüllerde ikiye bölünülmüştü.
Kimisi ne gereği var diyor, kimisi tam destek diyordu…
Yıl 2023’e gelindiğinde… 
Çok geçmeden Gazze ablukasını TV ekranlarından izleyenler zulmün karşısında yer aldı ve bu durumun sona ermesi için destek olmaya başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her konuşmasında değindiği, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’in ateş püskürdüğü Filistin, Gazze ve Kudüs artık insanların zihinlerinde mazlumluğun merkezi oldu.
Toplum olarak bunun bir insanlık meselesi olduğunu anlayabildik.
Önceden sadece dindar diye itham ettiğimiz kesimlerin meselesi, bu toplumun meselesi değil gibi saçma sapan bir düşünce var iken, şimdi bakış açısı değişti. Her kesim Gazze zulmüne karşı dimdik duruyor.
Bu sadece ülkemizde değil, ABD ve AB ülkelerinin yanı sıra Dünya’nın sahip çıktığı bir mesele oldu…
Gazze, Evrenselleşti…
Dünya’da Gazze’yi duyup ta üzülmeyen veya tepki göstermeyen hiçbir insan kalmadı.
Bazıları sadece siyasi veya makamını düşünüp, şimdilik ses çıkarmıyor olsa da, ben inanıyorum ki, Dünya insanlığı için Gazze bir rol model oldu.
Üç Semavi Din’in merkezi olan Kudüs’ten yükselen Gazze’lilerin sesi Dünya’yı kapladı.
Artık Gazze, mazlumların mekanı oldu.
İnsan olan her insanın acıtasyon noktası… Mazlum…!
Sonunda bu bir zihinsel devrime dönüştü.
Gazze artık her kesimin sahip çıktığı, gerekirse oradaki zulmü durdurmak için sokağa çıkıp jop yemeye razı olan birden fazla dinin mensubu insanların ortak noktası oldu…
Bence, savaşın en büyük kazananı gönüllerdeki fetihti..
Bunu da çok canı yandı ama Gazze, başardı.
Günümüzde bir çok Dünya ülkesinin bile ismini bilmeyenler şu an küçücük Gazze’yi ve yaşanan katliam ve insanlık ayıbını biliyor.
DÜNYA’NIN EN KÜÇÜK YERİ GAZZE EN BÜYÜK İŞİ AĞIR BEDELLER ÖDEYEREK BAŞARDI.
KAN KAYBETTİ, CAN KAYBETTİ…
AMA BAŞARDI.
DAHA DA ÇOK ŞEY BAŞARACAK!
Ne demiş şair…!
Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde
Götür müslümana selam diyordu
Dayanamıyorum bu ayrılığa
Kucaklasın beni İslâm diyordu

Mehmet Akif İnan

Kalın sağlıcakla…

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI BU KEZ CİDDİ! BAYRAMINIZ BAYRAM OLA! SEÇİM BİTTİ, SIRA SORUNLARDA! İNŞALLAH DERS ÇIKARIRSINIZ! SEÇİMDE İKİ ÖNEMLİ FAKTÖR! ORUÇ BİZİ TUTMALI! SEÇİMLER YEREL, PROJELER GENEL… TUT BENİ ORUÇ! VİCDAN VE MUHASEBE! HANGİSİ DOĞRU! SORUN MUHALEFETTE! MADENLER DAHA ETKİN ELE ALINMALI! ESNAFTA 40, MARKETTE 120 LİRA… SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI! 31 MART’TA NE OLACAK? VEREYİMMİ, VERMEYİMMİ ARASI! AMERİKA’NIN DEDİĞİ OLDU ABANDONE OLDUK! SİYASET İLE VATANDAŞ… BAŞARININ SIRRI! BÜYÜKKILIÇ VE ADAYLIK SÜRECİ! EMEKLİ ve ENFLASYON! BEN KARIŞMAM! 10 OCAK VE BİZ! BÜYÜKKILIÇ AĞIR BASIYOR! AK PARTİ KAYSERİ'Yİ NEDEN AÇIKLAMADI? MESAFE YAKIN, ÖDÜL BÜYÜKSE! YENİ YIL VE YENİ BİR DÜŞÜNCE! YENİ YILA DUA İLE GİRİN! MESELE BAKIŞ AÇISINDA! BİTSİN BU ZULÜM, SÖNSÜN BU ATEŞ… BİR PARTİ VE BAŞKANIN ÇÖKÜŞÜ! DURDURUN BU KÖPEK ZULMÜNÜ! HEM EMEKLİ HEMDE TÜKETİCİ SEVİNMELİ! İLKLER VE VALİ ÇİÇEK… ESAS SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR! CEZAYI GEÇTİK, YA HARAM DEĞİL Mİ? CEZALAR 10 KAT ARTACAK! İŞSİZ İŞ ARIYOR, İŞVEREN İŞÇİ BULAMIYOR! KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA SIRA AKŞENER DE Mİ…? ÖĞRETMEN VE VEBAL! GAZETİCİYİM DEMEKLE OLUNMUYOR! BU BİR BULUŞ DEĞİL DEVRİM! CEHALETLE MÜCADELE SAVAŞTAN ÖNEMLİ! TEŞVİKLER YENİ SORUNLAR OLUŞTURUYOR…! DÜNYA’NIN KÜRESEL DİNİ İNSANLIKTIR! MİLLET BAHÇESİ GÜZEL OLMUŞ AMA…! FAHİŞ FİYAT ENGELLENMELİ! İNSANLAR KENDİ TOPRAKLARINDA NASIL MÜLTECİ OLURLAR? HAK VE BATIL'IN MÜCADELESİ! CHP’DE “ÖZEL” DEĞİŞİM! ERCİYES ANADOLU HOLDİNG VE İŞSİZLİK! BU NEYİN SAVAŞI! KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ VE MİLLET…! CUMHURİYET, 100 NCÜ YIL VE BİZE ANLATTIKLARI… ERBAKAN VE KAYSERİ CENAHI…! YENİDEN REFAH YENİ BAŞKAN! AMERİKA, BÖLGE HALKININ GÖZÜNDEN DÜŞTÜ DÜNYA YASAKLADI, İSRAİL TANIMADI: FOSFOR BOMBASI ELİTAŞ'IN YENİ GÖREVİ BAŞKANI RAHATLATTI BETON ÇAĞI BİTİYOR… SORUMLULUKTAN KAÇMAYIN! KÖPEK SALDIRILARI VE ZAMLAR NEDEN DURDURULAMIYOR! ULAŞIMA ZAM ÜZDÜ.... KONYA'DA OLMAZKEN, KAYSERİ'DE NEDEN ZAM YAPILDI!