Kayseri Ekspres Haber
HV
19 MART Salı 09:47
Advert Advert Advert

CHP’DE “ÖZEL” DEĞİŞİM!

Ahmet ŞAN
Ahmet ŞAN
Giriş Tarihi : 05-11-2023 12:33


Cumhuriyet Halk Partisi’nde beklenenin aksine Özgürlük Sloganıyla yola çıkan Özgür Özel değişimi gerçekleştirdi. Mevcut genel başkanın aday olduğu genel kurulda bir ilk yaşandı ve muhalif gurup seçimleri kazandı. Kılıçdaroğlu’nun “Sırtımdan Hançerleniyorum” sözlerine karşı salona Özgürlük Marşı’yla giren Özgür Özel 812 oyla kazandı ve partililere seslenirken “Ne bende ne de sizlerde insanları sırtından hançerleme olmaz” dedi. Ve CHP’de değişim çok “Özel” oldu

Mayıs 2023’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Kemal Kılıçdaroğlu’na istifa baskısı yapan gurup Büyük Kongre’de talep ve isteğini yerine getirdi.
Ankara’da yapılan CHP 38 nci Büyük Kongresi’ne aralarında Kayseri’nin de yer aldığı 50’den fazla İl Başkanlığı ve Yöneticileri mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na açıkça destek verdi.
Sadece İstanbul teşkilatının desteğiyle yola çıkan Özgür Özel, 196 delegenin 186 sının desteğini aldı.
Bir hayli çekişmeli geçen Büyük Kurultay’da Özgür Özel’i destekleyenler başka tribüne, Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler ise karşı tribünlere yerleşti.
Adeta maç havasında iki rakip takımın mücadelesi ortamında geçen genel kurulda an an gerginliklerde yaşandı.
Seçimlerin ilk turunda Özgür Özel 682 oy, Kemal Kılıçdaroğlu ise 664 oy aldı.
Gece yarısı yapılan ikinci tur seçimlerinde ise Özgür Özel  812 oyla ipi göğüsledi, Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oyda kaldı.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaybettiği seçimlerde en dikkat çekici konu ise “Hançer” meselesi idi.
Kılıçdaroğlu, kendisini devirmek isteyen partililerine “ Sırtımdaki yük beni yormuyor, Sırtımdaki Hançer Yoruyor” şeklinde bir konuşma ile mesaj verdi.
Özgür Özel ise daha birleştirici ve CHP’de “Hançerleme” operasyonunun olmayacağı yönünde bir çıkış yaptı.
Özgür Özel “ Bu partide ben dahil, hiç kimse birilerini sırtından hançerlemez” dedi ve ilkelerini sıraladı.
Ve sonuçta Kılıçdaroğlu gitti, Özel geldi.
Şimdi ne olacak!
Herkesin merak ettiği soru bu aslında…
Aralarında Kayseri teşkilatının da yer aldığı 50’den fazla il teşkilatı ve yöneticileri delege olarak katıldıkları Büyük Kongre’de Kılıçdaroğlu’na açıkça destek vermişlerdi.
Bu teşkilatlar bu saatten sonra sıkıntıya girer mi? sorusu gündeme geldi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu duruma karşı manidar bir açıklama yaptı.
Değişim için yola çıktıklarını ve başardıklarını açıklayan CHP Genel Başkanı Özel, parti içerisinde de birlik ve beraberliğin sağlanacağını ve 31 Mart 2024 Mahalli Seçimlerini el birliği yaparak kazanacaklarını deklara etti.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nunda değişim rüzgarlarına eşlik ettiği kongreden sonra CHP’de suların durulması ve iktidara doğru adımların bir merkezden atılacağı bildirildi.
Atatürk’ün partisi CHP’de ilkler yaşanmaya başladı. Değişim diye yola çıkanlar bu kez başarılı oldu.
Bakalım görelim…
Kılıçdaroğlu’nun CHP’ye katkısı ve zararı neydi, değişim rüzgarı bu partiye ne katkı veya zarar sağlayacak.
Bunun cevabı da zamanda….
Kalın Sağlıcakla…

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI SEÇİMLER YEREL, PROJELER GENEL… TUT BENİ ORUÇ! VİCDAN VE MUHASEBE! HANGİSİ DOĞRU! SORUN MUHALEFETTE! MADENLER DAHA ETKİN ELE ALINMALI! ESNAFTA 40, MARKETTE 120 LİRA… SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI! 31 MART’TA NE OLACAK? VEREYİMMİ, VERMEYİMMİ ARASI! AMERİKA’NIN DEDİĞİ OLDU ABANDONE OLDUK! SİYASET İLE VATANDAŞ… BAŞARININ SIRRI! BÜYÜKKILIÇ VE ADAYLIK SÜRECİ! EMEKLİ ve ENFLASYON! BEN KARIŞMAM! 10 OCAK VE BİZ! BÜYÜKKILIÇ AĞIR BASIYOR! AK PARTİ KAYSERİ'Yİ NEDEN AÇIKLAMADI? MESAFE YAKIN, ÖDÜL BÜYÜKSE! YENİ YIL VE YENİ BİR DÜŞÜNCE! YENİ YILA DUA İLE GİRİN! MESELE BAKIŞ AÇISINDA! BİTSİN BU ZULÜM, SÖNSÜN BU ATEŞ… BİR PARTİ VE BAŞKANIN ÇÖKÜŞÜ! DURDURUN BU KÖPEK ZULMÜNÜ! HEM EMEKLİ HEMDE TÜKETİCİ SEVİNMELİ! İLKLER VE VALİ ÇİÇEK… ESAS SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR! CEZAYI GEÇTİK, YA HARAM DEĞİL Mİ? CEZALAR 10 KAT ARTACAK! İŞSİZ İŞ ARIYOR, İŞVEREN İŞÇİ BULAMIYOR! KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA SIRA AKŞENER DE Mİ…? ÖĞRETMEN VE VEBAL! GAZETİCİYİM DEMEKLE OLUNMUYOR! BU BİR BULUŞ DEĞİL DEVRİM! CEHALETLE MÜCADELE SAVAŞTAN ÖNEMLİ! TEŞVİKLER YENİ SORUNLAR OLUŞTURUYOR…! DÜNYA’NIN KÜRESEL DİNİ İNSANLIKTIR! MİLLET BAHÇESİ GÜZEL OLMUŞ AMA…! FAHİŞ FİYAT ENGELLENMELİ! İNSANLAR KENDİ TOPRAKLARINDA NASIL MÜLTECİ OLURLAR? HAK VE BATIL'IN MÜCADELESİ! ERCİYES ANADOLU HOLDİNG VE İŞSİZLİK! BU NEYİN SAVAŞI! KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ VE MİLLET…! CUMHURİYET, 100 NCÜ YIL VE BİZE ANLATTIKLARI… ERBAKAN VE KAYSERİ CENAHI…! GAZZE EVRENSELLEŞTİ! YENİDEN REFAH YENİ BAŞKAN! AMERİKA, BÖLGE HALKININ GÖZÜNDEN DÜŞTÜ DÜNYA YASAKLADI, İSRAİL TANIMADI: FOSFOR BOMBASI ELİTAŞ'IN YENİ GÖREVİ BAŞKANI RAHATLATTI BETON ÇAĞI BİTİYOR… SORUMLULUKTAN KAÇMAYIN! KÖPEK SALDIRILARI VE ZAMLAR NEDEN DURDURULAMIYOR! ULAŞIMA ZAM ÜZDÜ.... KONYA'DA OLMAZKEN, KAYSERİ'DE NEDEN ZAM YAPILDI!