Kayseri Ekspres Haber
HV
19 NİSAN Cuma 12:39
Advert Advert

DUA MÜMİNİN SİLAHIDIR!

Selda Avcı
Selda Avcı
Giriş Tarihi : 03-03-2023 11:58

 

Ey yüreğimdeki fısıltıyı duyan, yüreğimin tek sahibi olan yüce Allah'ım! 

Kalpleri en iyi bilen sensin, benimde aklımdan, beynimden ve yüreğimden geçenleri bilen yegâne varlıksın! Senin bildiğini kimseden saklamak haddim değildir.

Allah'ım benim senden tek dua'm, beni senden başka kimselere muhtaç etme, el açtırma, boyun büktürme!

Oğlum, kızım dedirtme, duvar diplerinde kalıp, bir yudum su veren olacak mı diye kapılara baktırma! Ele, ayağa, düşürme, sevilirken, sayılırken ahirete intikal etmeyi nasip eyle!

Biliyoruz Rabb'im bizler  günahkarız, sana layık bir kul değiliz ve  üzerime düşen vazifelerimizi tam anlamı ile  yerine getiremiyoruz. Tüm bunlara rağmen her şeyimiz ile senin merhametine sığınıyoruz, sana inanıyoruz ve güveniyoruz, bizleri affedilen kullarından eyle!

Allah'ım; yolunu şaşırmışlardan, bilincini kaybetmişlerden, zinaya bulaşmışlardan, ah almaktan, can yakmaktan korkmayanlardan, haksızlığa susup oturanlardan, haksızlığı yapanın yanında poz verenlerden, kendini üstün görüp, üst perdeden ahkam kesenlerden, kendinden başka kimseyi düşünmeyenlerden, her türlü pisliği yapıp etrafında maske ile dolaşanlardan,  saygı ve sevgiyi yitirmiş kullarından eyleme beni ve bu insanların şerrinden muhafaza eyle, onlara fırsatımı verme, böyle kişilerden uzak tut ve her daim iyilerle eş olmamı nasip et Yarabbim!

Rabb'im veren de sensin alanda, benim küçücük kalbimde büyük sevgiler beslediğim ve sevip saydığım kişilerin acılarını bana gösterme, beni onların yokluğu ile sınama... Sevdiklerinin, evlatlarının, analarının ve  babalarının acılarını yaşayanlara bolca sabırlar ihsan eyle, onlara dayanma gücü ver. 

Yalan söyleyenlerden, ihanet edenlerden, aldatanlardan, insanlıktan nasibini almamışlardan,  karaktersizlerden, saman altından su yürütenlerden ve  kendini bilmez iki yüzlü insanlardan muhafaza eyle Yarabbim...

Allah'tan korkmayan, kuldan utanmayan, yüreği zerrece sızlamayan, yüzünün astarını yırtıp gözümüzün içine baka baka her türlü fenalığı yapan, küçüğünü sevmeyen, büyüğüne saygı duymayan, her sakala bir tarak vurup, her  telden oynayan, sabrımı, iyi niyetimi sınayan ve hep bana hep bana düşüncesi olan bencil bu insanlardan beni uzaklaştır, uzaklaştır ki, kalbimi kirinden arındırıp, tüm insanlığa sevgim ve merhametimle  yaklaşayım.

Allah'ım, biliyoruz bizler günahkarız ama sen affedicisin ve affetmeyi seversin.

Bizlere tövbe etmenin gönül huzurunu, sevmenin güzelliğini, merhametin naifliğini ve insan olmanın onurunu yaşamayı nasip et.

Bizi bir an bile bize bırakma, bizi bize bıraktığın an yanlış yapmaktan sana sığınıyoruz, her ne olursa olsun kapına geldik ve af diliyoruz bizleri affeyle. Celalinden, Cemaline sığınıyoruz. Bizlere rahmetin ve merhametinle muamele eyle! Amin...Hayırlı cumalar!

YORUMLAR