Kayseri Ekspres Haber
HV
25 NİSAN Perşembe 18:45
Advert Advert Advert

ENGEL SİZİN BEYNİNİZDE!

GÜLŞAH ÜNSAL
GÜLŞAH ÜNSAL
Giriş Tarihi : 13-01-2023 16:42

 

Gün gibi aydınlık  bir yazı ile karşınıza gelmek isterdim fakat bugün denk geldiğim bir videoda; insafsızca yapılan yorumlar neticesinde , bir masum yüreğin ah eden gözyaşlarına şahit oldum.
İnsanlığın geldiği hal adına gerçekten çok üzüldüm. 
Videoda normal boy skalasının altında bir boya sahip yaklaşık 1.20 cm civarında bir kardeşimizin döktüğü gözyaşları içimi yakt! Yaktı kullanabileceğim bir ifade olsa da yanmaktan çok daha fazlası var! 
Neyse benim ne hissettiğim bir yana,  O kişinin ne yaşadığı , ne hissettiğinin empatisini yapmaya çalışıp, ona göre duyarlı olalım!
O kişi maruz kaldığı sözlerden incinmiş, kırılmış o kadar yaralanmış ki yaşattıklarından dolayı insanlara sitem ettiği bir  videoydu!Acımasız,  küçümseyen bir toplum yozlaşmasının sebep olduğu gözyaşlarıydı akıttığı...
O yozlaşan insanlar; çok geniş bir kitleye ulaşmış maalesef ve çoğu da birbirini destekleyen tarzda yorumlarına devam etmiş. 
Bir insanı rencide edecek sözlerle dolu aşağılayıcı yorumların ardı arkası kesilmemiş! Ben de bu duyarsızlığın ve bu kendini bilmez insanların tutumlarına tepki çekmek ve farkındalığı biraz daha artırmak gayesi ile bu konuyu köşeme taşımak sizlerle de paylaşmak istedim. 
Kanım dondu resmen!
Özür dileyerek;  bedeni küçük ama kocaman yüreğe sahip o  insanların affına sığınarak yazıyorum fakat geldiğimiz insanlık dışı halin ne olduğunu anlatmak için zor da olsa bunu telaffuz etmeliyim !
Beni mazur görün lütfen!

Yorum aynen şöyle;

"Siz engelliler neden çocuk yaparsınız bilmem ki,
Aha yaptığınız çocuklarda sizin gibi sakat ve engelli doğuyor, bunu bile bile de çocuk yapılır mı?"

... gibi bir çok hadsiz, insanlık dışı yorumlar!
Bu tarz durumlara  hiç katlanamam. Haksızlığa uğramış her kim var ise onun yanındayım. O kişilere haddini bildirir sözler sarfettim usulünce, hepsine yetiştim evelAllah... Benim yorumlarımı okuyanlar bu defa da bana saldırmaya başladılar!

-"Hayırdır onun avukatı mısın?"
diyerek işledikleri insanlık suçunu bastırırcasına hadsizce ithamlarda bulundular!

Avukat olsaydım emin olun bütün beden gücümü, bütün mesaimi o insanların gönüllü avukatlığını yaparak, onların hakkını arayarak harcar, hepinizin canını okurdum! 
Sizin insan sıfatı altında gezdiğiniz o kılığa yazık!

İnanın  hala hazmedemiyorum.  
Bu nasıl kararmış kötü kalpler böyle? Bu nasıl  merhametsiz yürekler,  bu nasıl bir vicdan,  bu nasıl bir insanlıktır ha!?
Heyhat...!
Allah'ım ne oluyor insanlığa böyle,  nasıl böyle kapkara bir ruha bürünüldü? Kalplerine kilit vurulmuş adeta! Merhametten , vicdandan yoksun olunmuş!
Aklım almıyor, vicdanım sızlıyor.  Neler neler demek geliyor içimden bi bilseniz ama yayın ahlakı, erdem bilinci deyip ancak bu kadarını deyip, yazabiliyorum.  Şunu da biliyorum ki değerlerini kaybetmiş insanlara ne deseniz nafile! Beyinlerine öyle bir ağ örülmüş ki düşünsel yapılarını  yitirdikleri için ne dense algılamıyorlar, kalplerine öyle bir pıhtı atmış ki vicdan gibi hiçbir güzel duyguyu hissetmiyorlar. Başlarına ne geleceği inancından uzak hayatı olabildiğince hoyratca yaşamaya devam ediyorlar. İbret yok, inanç yok, feyz yok! Yok da yok!
O kırılan kalplerin sualini nasıl vereceklerini düşünmeden,  o dökülen gözyaşların vebalini nasıl ödeyeceklerini hesap etmeden fütursuzca cahilane sözlerle , davranışlarla hayatlarına devam ediyorlar.
Sizden sonra gelecek neslin öyle olmayacağının nasıl garantisini aldınız da böyle büyük laflar edebiliyorsunuz?

Siz aslında o insanlara ağır laflar edip, küçümseyerek onları değil; onları yaratanı küçümsüyorsunuz!
Diyorum ya vicdanını kaybetmiş insana ne deseniz fayda etmiyor! 
Umarım o dökülen gözyaşı deryasında; acılar içinde boğulursunuz! 

..diyor ve insanların daha duyarlı,  daha merhametli bir yüreğe sahip olmalarını  dileyerek,
satırlarımı Tolstoy'un sözleriyle bitiriyorum.

"Kimseyi küçümseyecek kadar büyük değilsin. Çünkü gün gelir küçümsediğin herşey için, önemsediğin bir bedel ödersin!"

Sevgiyle kalın...

YORUMLAR